Google formulář pro hlášení placených odkazů

bender-system-fails-againAčkoliv se stále všude píše, jak na zpětných odkazech nezáleží a slovíčko “great content” je doslova vzýváno, tak Google má opačný názor. Minulý rok se strašně hezky mluvilo o guest posting, jaká je to super metoda na výměnu odkazů. No ona to spíše byla záminka pro klasický link exchange a pěkně tou nejefektivnější formou. Koncem roku už Google zvedl varovně prst. Dneska už víme, že se to nedělá a můžeme za to dostal penalizaci minimálně ztrátou Google Page Rank.

Ať si SEO hateři přejí smrt SEO, tak ta se konat prostě už po několikáté nebude. Myšlenka sociál ranku sice zní zajímavě. Slib až dvacetiprocentního vlivu Google plus na pozice v Google už stojí za námahu. Jenomže ono stále funguje to staré dobré SEO. Pořádně si pohrát se vším na stránce, spolupracovat s Google jak to jen jde (GWT, přidání do Google maps a podobně), pak se pustit do uváženého linkbuildingu a výsledek se prostě dostaví.

Linkbuilding není nic jiného než simulace úspěšného růstu popularity stránky. Chce to dneska trochu více plánování. Je pravda, že se do toho už musí přidat i sociální sítě. Bez nich totiž můžeme spadnout do špatné kategorie anebo se naprosto vychýlit mimo obecný model a pak může nastat problém. V každém případě to funguje a u guest postingu/blogingu to fungoval obzvlášť dobře. Bylo tak třeba lidem “domluvit”. Jenomže jak se zdá to nefungovalo zas tak dobře.

Google proto vydal nástroj na hlášení placených odkazů. Aby jste jej mohli začít používat potřebujete mít Google účet. Fo formuláře vyplníte kdo si kde koupil odkaz, nějaké poznámky a pak se bude dít magie. Odměnou vám bude pocit z dobře vykonané práce, lepších zítřků anebo prostě jen, že konkurence ztratí své pracně vydobyté či chcete li koupené pozice.

Samozřejmě to není jen na hlášení placených odkazů. Můžete tam naprášit kohokoliv za cokoliv, co je proti pravidlům přirozeného linkbuildingu. Tedy výměny odkazů, různé PR články, zvláště ty kde se cpe klíčové slovo do textu odkazu, technicky vzato cokoliv co pouští page rank. Já vím všude se o něm mluví jako o nepodstatném, ale prostě je to jeden z nejdůležitějších prvků linkbuildingu pro Google. S tím nic nenaděláte.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

11 Replies to “Google formulář pro hlášení placených odkazů”

  1. Tak to nevím jestli mám být nadšená nebo smutná?

    Na jednu stranu super, že mohu nabonzovat konkurenci a třeba se něco stane. Nebo zas někdo může nabonzovat mě, když si dám někam článek ve stylu “já na tvůj a ty na můj web” a nějaký posuzovač z Indie nebo automat to vyhodnotí jakou koupený odkaz.

  2. ou tak tento nástroj sa mi vôbec nepáči, pretože sa nájde skupiná ľudí, ktorí tam budú pridávať úplne každý odkaz a vôbec nebude záležať na tom či je kúpený alebo nie

  3. Tyto bonzovací nástroje nemám v oblibě, připomíná mi to tak trochu praktiky BSA.

  4. Linkbuilding nemusí byť považovaný za fér, ale to, čo robí Google, že si osobuje právo rozhodovať, koho do vyhľadávania a kam zaradí alebo nezaradí, to už je čistá manipulácia, to je totalita. A využívanie jeho doplnkových služieb zvýhodňuje “klienta” v zozname vyhľadávania? Nemajú firmy krížové dotácie produktov zákonom zakázané?

  5. Drago mohol by si skusit spravit daky web, par odkazov a potom to nabonzovat. Teda skusit ako to funfuje. Ja len dufam ze pridea k zaveru ze to nefunguje

  6. Takže teď už jen počkat na dobu, kdy bude penalizace za neúčast v GWT, Analytics a jinou reklamu než AdSense…

  7. Budu se modlit, aby to fungovalo například od 5-10 nahlášení z různých zdrojů. Pokud by to fungovalo jen z jedné, sorry, to je na h…o. Živě si dokážu představit, jak by to pak v reálu za použití čecháčků dopadlo

Comments are closed.