Prodané .cz domény 27. května – 2. června

cz_ccTLD_logoTento týden byl jeden z nejslabších za rok 2013. Celkem se sice prodalo 79 domén, ale jejich celková cena byla jen 29.439 CZK. Asi by to chtělo začít více monitorovat prodané domény i mimo dAukce a Subreg. Navíc nejsou jediní, kdo chytá domény. Spousta hezkých kousků končí u dalších registrátorů, kteří tuto službu nabízejí často neveřejně.

Nejdražší doménou tohoto týdne je ministerstvozdravotnictvi.cz, která se na dAukce vydražila za 2.222 CZK. Tentokrát se žádný velký souboj nekonal. Aukce se protáhla o deseti minut a celkem po 13 příhozech byl konec. Doména hlásí GPR 3 a srank 1, bohužel pravost nejde ověřit. Přemýšlím, co by se na doméně dalo udělat. Možná nějaký agregátor informací, vyhlášek, článků a tak dále. Mohl by to být zajímavé i navštěvované. V každém případě na spekulaci to nebude. Jak ukázal případ z ledna 2012, státní instituce nepotřebují ochranou známku, protože mají zákonem stanovený název.

Druhé místo tohoto týdne připadlo Subregu, kde se vydražila doména t9.cz za 2,1K CZK. Pěkná dvouznaková doména. Navíc tuto zkratku znají snad všichni díky mobilním telefonům. Software na předpověď textu si někteří oblíbili, ale většina z nás jej zřejmě vypnula okamžitě po koupi telefonu :)

Třetí a zároveň čtvrté místo tentokrát musíme rozdělit mezi Subreg a dAukce. Protože jak albrechtice.cz, tak i jakaproc.cz se shodně prodaly za 1,1K CZK.

Tabulka nejdražších kousků

Dnešní tabulka domén prodaných nad 1K CZK je poněkud kratší.

1. ministerstvozdravotnictvi.cz 2222 dAukce
2. t9.cz 2100 Subreg
3. albrechtice.cz 1100 Subreg
3. jakaproc.cz 1100 dAukce
5. auukro.cz 1000 dAukce

Asi to nemá moc cenu komentovat. Co se týká překlepovky auukro.cz, nehlásí Alexa rank žádný trafik.

Doménová předpověď

@DoménovýRobot tento týden trochu zaspal s aktualizací seznamu, takže to na poslední chvíli dohání a spamuje tipy na právě uvolněné domény. A jaké zajímavé kousky se možná budou uvolňovat příští týden?

  • 03.06.2013 – pixelart.cz, damskehalenky.cz
  • 04.06.2013 – n/a
  • 05.06.2013 – autoatlasy.cz ($)
  • 06.06.2013 – realityinzert.cz ($), 1g.cz
  • 07.06.2013 – n/a
  • 08.06.2013 – n/a
  • 09.06.2013 – google-cz.cz ($ t), clock.cz ($),
  • $ – doména má záznam o prodeji za minimálně 1K CZK
  • t – překlepová doména

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

14 Replies to “Prodané .cz domény 27. května – 2. června”

  1. Celkovo trh s doménami upadá. Zaujímavé kúsky sa predávajú len minimálne a ochota ľudí kupovať výrazne klesla.

  2. Tento týden se opravdu žádné zázraky nekonaly, takže jen k ministerstvům. Díky za připomenutí onoho rozsudku. Já v tomto případě naprosto souhlasím a nevím, proč by nějaká soukromá firma měla blokovat adresy, kde by jinak měly být k dispozici „veřejně užitečné“ informace. A podobné je to i u názvu měst, obcí apod. (viz Albrechtice). Zrovna tady by mne ale zajímalo, jak by se mezi sebou popraly Albrechtice na mnoha místech naší vlasti. Možná ale Gransy spustí nějaký nový web, kde se dozvíme zajímavosti o všech existujících…i Velkých, i Lesních. Na spekulaci to určitě nebylo;-)

  3. T9.cz za 2100Kč? To je za takovou dvouznakou domenu hodne dobry kauf…

  4. No,něco jsem prodal. Za víc než 2222,- ale žádná sláva jinak..

  5. dobry kauf? T9 je prakticky k ničemu stejně tak jako 99,9 NL domen. Co na ni bude? Vše o psani zprav přes T9? Ano , audi taky zvolilo pro sve vozy pismeno-cislo ale tam to ma své opodstatnění (napr.A7) proc tomu tak je pocatecni pismeno nazev automobilky, cim vyšší cislo tim luxůsnejsi vuz atp), rozlišeni typove řady.
    Jednou za xx let nejaka firma takovou NL domenu potrebuje nebo chce viz.kdysi Z4 ktera se rozhodla svou tv provozovat na tak.domena a od te doby ani tuk. Vesmes ti co to koupi zjisti hned druhy den že ji maji k nicemu a davaji do prodeje nebo aukce. Neznam zadny smysluplny nebo vydelecny projekt ktery by byl na NL doméně(možna nějaky existuje nevim, ja jej neznám) taky proto se porad toci tyto shit domeny v cenách okolo 1-3tisic a tocit budou, vic za to nikdo nedá pokud ji vyložene nepotrebuje což se prakticky vůbec nestava. Navic lehka zamena t9, 9t, je mnohem lepsi nejaky svuj specificky vymysleny nazev(wedos, fandor, subreg, alza atp.) než tohleto.

  6. Roman: Myslim si, ze je to i presto dobra cena za T9.cz a obecne pro vsechny dvojznake domeny, protoze jejich cena se muze ze dne na den zdesetinasobit, nemyslim si ze ty lidi co to kupujou na tom chcou vzdy udelat nejaky projekt, treba to maji pro tyhle ucely, nebo proste chcou nejaky svuj projekt udelat a nemusi to byt zrovna podle nazvu domeny. Domena ma takovou cenu, jakou je za ni zajemce ochoten zaplatit, jinak si myslim, ze by ty prachy za domeny jen tak z okna nikdo nevyhazoval.

  7. Hmm, tak ten případ už jsem si nepamatoval a teď když čtu článek znovu, tak zjišťuju, že jsem ho i komentoval.
    Když mě se ta doména tak líbila. No a co myslíte, když bych tam udělal opravdu něco smysluplného, kde lidé najdou to co by na stránkách být mělo, takže třeba info o lékárnách, očkování, nemocech, …
    a viditelně bych zobrazil, že se jedná o neoficiální web a oficiální je na mzcr.cz.
    Takový web by se neměl dát jen tak konfiskovat. Nebo ano?

    1. Honza: tady nevím. Domény s TM se řeší normálně přes UDRP a tam ti musí prokázat porušení 3 bodů ze 3 koukni sem http://404m.com/udrp/ Ovšem tady nevím, jde o to že se budeš vydávat za MZ.

      Na druhou stranu by jsi tam mohl udělat nějaký recesní projekt z kterého by bylo jasné, že se jedná o fake. Tady by jsi měl při nejhorším oporu v ústavě :)

  8. množstvo dmomen sa už predáva neverejne, z tých predaných tento týždeň ma asi najviac zaujala jakaproc.cz

  9. V pátek jsem koupil za 8 tis. Kč doménu 222.cz (soukromý prodej), tak pokud Drago chce, může přidat do tabulky.

  10. Admin: Co mas na mysli zkratkami “Domény s TM” a “NL domeny”?

    1. TM – trademark – obchodní značka
      NL – number letter – číslo písmeno

Comments are closed.