Interaktivní reklama AdSense

happy-little-kidVčera jsem předělával skoro celé odpoledne ladil design mého nového projektu Seopedia.cz. No zas tak nový není, ale pokud se do něčeho už chci pustit musím doladit nejdříve maličkosti. V každém případě jsem neodolal a musel tam rovnou umístit provizorní reklamu, aby jsem si uděl nějaký obrázek nakolik to bude rušit. Lidé jsou přeci jen u wikipedie zvyklí spíše na nerušené čtení.

V každém případě dneska koukám, jaké reklamy se tam točí a jedna mě zaujala. Jen jeden nápis SEO za neuvěřitelné ceny. Nejdřív jsem myslel, že někdo testuje jen grafický banner a zkouší lidi nalákat. Pak jsem si uvědomil, že tam je nová AdSense šedivá šipka. Hmm přejedu přes to myší a ono se to pohlo!

Wow, tak tohle jsem si ještě u AdSense nikdy nevšiml. Interaktivní reklama reagující na přejetí myši. Vím, že jsem asi objevil kolo, protože už to určitě nějaký ten pátek jede, ale nedalo mi to nepodělit se.

adsense-interaktivni-reklamaAdSense respektive AdWords se vyvíjí. Objevují se nové velikosti reklamních ploch – naposledy to byla plocha 970×90, mění se způsoby zobrazování textové inzerce a teď ti jsou interaktivní reklamy. Tak daly se čekat. Ostatně už jsem o nich psal dříve (Dynamic Display Ads), ale ještě jsem žádnou u nás v ČR nezahlédl.

Pokud jste někdo nějakou zajímavou viděl, tak se prosím podělte. Nemusíte přikládat screenshot stačí popsat. Rád by jsem věděl, co se teď testuje a na co se připravit do budoucna.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Interaktivní reklama AdSense”

  1. ja zvyčajne vidím rôzne reklamy na hry. V tomto odvetví sú interaktívne reklamy už zopár mesiacov, priamo v adsense reklame môžete hrať chvíľku nejakú minihru a až potom vás to presmeruje na adresu inzerenta. Parkrát som videl aj adsense reklamu e-shopov s oblečením, kde ste si mohli posúvať jednotlivé produkty.

  2. Taky jsem to zaznamenal, že se reklama mění – někdy se změní celé pozadí místo bílého třeba na zelené/modré atd. když se najede na šipku (barva se odvíjí asi od barevnosti webu).

  3. ve formátu 728×90 mi teď adsense točí interaktivní reklamu Invie – nabídka čtyř zájezdů s obrázkem a cenou, po najetí na zájezd se cena změní na REZERVUJ… pěkně udělané!

  4. Cim dal vic mne uchvacuje jak adsense dokaze cilit… kounul jsem na povinne ruceni a uz se mi tocilo povinne ruceni, hledal jsem nedavno VPSko a od te doby mam reklamy pouze na ne. atd. atd. atd.

  5. Mírně se to mění, ale z hlediska běžného BFU to žádná velká změna není. Mnohem více si všímne těch vyjíždějících reklam z boku či zakrývacích.

  6. No mňa tie cielené reklamy dokážu pekne vytočiť. Niečo hľadám na PC pre kamoša, potom aby som sa odhlasoval z google účtu kvôli hlúpim reklamám.

Comments are closed.