Filozofie s vtipem v podání Jana Linharta – Vyplatí se několik tisíc domén pro SEO?

like-a-bossPoslední čtvrteční přednášku DoD Wedos si vzal na svá bedra Jan Linhart. Byla to úžasná show, která připravila pohodovou atmosféru pro večerní afterpárty. Přitom obsahově určitě sami uznáte, že přednáška Vyplatí se několik tisíc domén pro SEO? stojí za to. Probíraly se všechny aktuální SEO témata jako Panda, Penguin, zdravý odkazový profil a další. Nechce se mi to moc prozrazovat, to prostě musíte vidět na vlastní oči :)

Většinu věcí jsem už více méně znal. Různé případové studie se nachází zvláště na velkých magazínech v zahraničí. Ovšem přirovnání domén k otrokům na stavbách pyramid mě velice zaujalo. Protože nedávno se zjistilo, že na nich ve skutečnosti pracovali dělníci.

Mám spousta domén, které držím jen kvůli prodeji zpětných odkazů, parkování a podobně. Jen pár desítek kousků má nějaký použitelný, zajímavý či užitečný obsah. No i těm jsem se věnoval jen krátkodobě. Možná je načase si přiznat, že se doba změnila a přejít na myšlenku platit někomu za aktualizaci obsahu. Něco tam začít opravdu budovat. Navíc zas tak drahé jak čtete na Webtrhu to ve skutečnosti není. Nějaké zkušenosti s tím mám a je spousta lidí, kteří rádi píšou texty za rozumné peníze. Zvláště u neodborných textů se dá dostat na cenu 50 – 150 CZK za článek.

Další myšlenkou přednášky (spíše dotazu po ní), kterou by jsem rád vyzdvihl je oblíbený pojem jako SEO hosting. Znám spousta lidí, kteří se bojí mít pár domén na jednom hostingu, ale desítky z nich jsou prolinkované, registrované na stejnou osobu a dělané prakticky stejným stylem. Pokud už se chcete tak moc distancovat od svých projektů musíte to udělat komplexně. Jiné servery, jiné kontaktní údaje, jiní registrátoři, jiné formy prolinkování, jiné sociální účty, jiné google webmáster účty, jiné google analytics, prostě jiné naprsoto všechno. Otázkou je jestli to už vůbec za tu námahu stojí. Proč radši místo toho všeho nezatlačit na sociální sítě či linkbuilding.

Závěr

Honza předvedl velmi hezkou show. Prezentace byla také dělaná odlišeně od ostatních. Lidé se báječně bavili. Pokud přednášíte anebo plánujete se někde veřejně prezentovat určitě se na přednášku podívejte a nechte se inspirovat.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Filozofie s vtipem v podání Jana Linharta – Vyplatí se několik tisíc domén pro SEO?”

  1. Díky za super shrnutí. Jen bych doplnil, že všechny ukázky uvedené v přednášce byly z CZ webů.

  2. úplne super prednáška sice asi 90 % informácií som už poznal ale aj tak bola super, škoda, že neodpovedal či má fakt tých 1 000 domen

  3. Velmi dobra prednaska!!! Inspirativne, tolko moznosti ako by sa dalo na tom zarabat… a mnoho ludi aj zaraba a pritom je to par “selskych” myslienok.

  4. Tisíc domén s obsahem je fakt nářez..parkovat je je něco jiného, ale udržovat tolik domén aktualizovaných s novými články není pro 1 člověka…

  5. přednáška rozhodne jedna z nejpovedenejsich, uz jsem začínal mít pocit, ze zpětný odkaz je pomalu sprosté slovo, zde pekne shrnuto, ze pokud se to děla s rozmyslem, stále to ma cenu. Ten obrázek alchymisty a analytika, fakt super :)

  6. Konečně jsem si našel chvilku si to po obědě pustit, zajímavá přednáška – docela to i uběhlo.

    Co se týče toho SEO hostingu, udeřil jsi hřebíček na hlavičku :-) Nemá cenu se distancovat od jedné IP, když záznamy ve whois, GWT a GA jsou identické, na to ani nemusí být robot nějak zvláště inteligentní ;-)

Comments are closed.