Electronic Arts to myslí s prevencí opravdu vážně

verim-siSpolečnost Electronic Arts to myslí s ochranou svých značek opravdu vážně. Pro svou hru Battlefield, si registrovali domény Battlefield13.comBattlefield20.com. Přitom už vlastní Battlefield2Battlefield9.com. Takže jim tři domény, konkrétně 10 až 12 chybí.

Electronic Arts přitom ví, jak se může doména prodražit. V roce 2007 zaplatili 80 tisíc USD za doménu Battlefield.com. Koncem dubna ještě koupili BF4.com za 9 tisíc USD. Jen pro zajímavost v roce 2008 se tato doména prodala na diskuzním fóru namepros.com za 550 USD. Že by se teď vyplatilo zaregistrovat BF10.com až BF20.com? Leda přesvědčit vlastníka, protože čtyřznakové .com domény jsou už nějaký ten rok vyprodány. No jako riziková investice by se to časem mohlo i vyplatit :)

V každém případě to vypadá, že má Electronic Arts poměrně dlouhý to do list, protože teprve na podzim vyjde Battlefield 4.

Naproti tomu konkurence v podobě firmy Activision, která vydává konkurenční Modern Warfare se zastavila u čísla 7. Dokonce modernwarfare9.com  je volná a připravená k registraci, tak co kdo do ní půjde :)

Osobně vlastním doménu diablo4.cz a že by se na ní nějak extra hrnuli lidé to ne. Co jí parkuju na Bodis, tak má jen 20 přístupů a to před rokem vyšlo diablo 3. No uvidíme, třeba až se začne mluvit o pokračování tak to poskočí. Samozřejmě se nedá srovnávat .cz doména s .com. To jsou úplně jiná čísla. Hraje v tom roli mentalita, zkušenosti anebo snahy jednotlivých prohlížečů splnit požadavek uživatele. Tedy když zadáte slovo zkusí najít .com doménu a pak jej teprve odkáží na vyhledávač anebo napíší, že stránka neexistuje.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Electronic Arts to myslí s prevencí opravdu vážně”

  1. Hmm, asi bych se měl poptat kamaráda, co do her dělá, co že se to do budoucna všechno chystá. Každopádně zhodnocení BF4 je slušné. Namátkově jsem zadal pár games a vyšší pokračování byla skoro vždy volná. Obávám se však, že by se peněz dočkala až vnoučata;-)

  2. Aha čtvrtý důchodový pilíř je tu :-D U některých pokračování je právě ve hvězdách, jestli vůbec někdy spatří světlo světa a pod stejným názvem.

  3. Drago na Diablo 4, pokud vůbec vyjde, budeš čekat hoooooodně dlouho, to se možná ani vnoučata nedočkají.

  4. tak to myslia asi fakt vážne, ked registrovali až po číslo 20, podľa mňa to taký potencial asi nemá aby sa to oplatilo

  5. Než vyjde Diablo 4 tak nám bude tak 60. Blizzard totiž tvrdí, že udělá k trojce 2 datadisky. Takže bych to s tím kupováním tak žhavě neviděl. Nejlím to mají stejně vyřešený firmy jako Rockstar Games, který dávají stránky hry na svou doménu. Je to všechno na jednom webu a je to přehledný a tak je to podle mě lepší.

    D3 konec konců taky přesměrovává na web battle-netu.

  6. Aby to nedopadlo jako s Diablo III, na který se čekalo skoro rok, doménu Diablo IV asi v tomto případě nemá cenu registrovat. :)

  7. Ale investice pro pristi generace dobra :) Svym vnoucatum to treba k necemu bude.

Comments are closed.