Aprílové žertíky ve WordPress

wordpress_logoMusím se přiznat, že jsem se dneska s aprílem moc netrápil. Původně jsem plánoval matoucí článek, ale nakonec jsem jej nestihl. Což neznamená, že jej nedopíšu ;)

Na druhou stranu jsem vás nechtěl zklamat a tak mě napadlo poohlédnout se už po nějakém tom připraveném vtípku. Nejdříve jsem hledat čistě javascriptové řešení, které by se dalo jen vhodně upravit. Například nějakého křečka, co tu bude opravovat SEO elementy. Nic pořádného jsem ale nenašel. Po zhruba hodince mě napadlo, že možná opět vymýšlím kolo. Přeci WordPress je natolik rozšířený CMS, že už někdo něco takového už zkusil dříve. No a to si piště že ano :)

Ti poletující mimozemšťané z dob 8-bitů na 404M.COM jsou dílem pluginu Jellyfish Invaders. Mají poměrně slušnou škálu nastavení. Můžete měnit jejich velikost, počet, vymezit jim letový prostor anebo seskupení.

Na cn130.com vidíte sérii padajících piv. Vytváří je plugin Fancy Events. Popravdě je to plugin na oslavu Oktoberfestu, Vánoc a Halloween. Ovšem poměrně jednoduše by šel upravit, aby padalo cokoliv.

Nejlepší plugin jsem ale našel až na konec. Asteroids Widget by Electric Tree House je plugin, který promění váš web ve virtuální bojovou zónu ve stylu 8-bitovky Asteroids. Po aktivaci můžete ovládat raketku, která likviduje jednotlivé elementy na stránce. V akci si jej můžete zkusit na jednom mém funny projektu reklamavtv.cz. Přemýšlím, že jej tam nechám na stálo :)

Závěr

Ať už aprílu fandíte anebo ne, sranda musí být. Výše zmíněné pluginy nejsou jediné, které jsem zkusil, ale zdáli se mi nejjednodušší na nastavení. Podobné hračičky by se možná daly využít i komerčně. Ale o tom dneska ne :)

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Aprílové žertíky ve WordPress”

  1. Na 8bitových Asteroidech jsem zůstal dobrých 10 minut, dokud jsem celý web nezničil :) Perfektní vrácení do mládí.

  2. Naštěstín mám tak starý prohlížeč, že mě tyhle JS pitomosti neotravují a nežerou paměť a procesor ;)

Comments are closed.