WebPost

WebPost Včera byl spuštěný nový hard core pay per post systém WebPost. Dalo by se prohlásit, že se jedná o sesterský projekt PayPost, které společně spadají pod diskuzní fórum WebDeal. Vzhledem k tomu, že Webdeal už má výše zmiňovaný pay per post systém, možná se stejně jako já ptáte k čemu je to dobré, popřípadě jestli se jedná o tak revoluční systém?

Co je WebPost?

WebPost je pravý nefalšovaný hard core linkbuilding pay per post systém. Přidáte svůj web a on vám podle ranků určí za kolik máte publikovat články. Naprosto jednoduchá, přímá myšlenka vedoucí k jednomu cíli a to získat zpětné odkazy. Vždyť o to přece ve většině případů dnes v pay per post jde ne? Většinou je návštěvnost jen sladkým bonusem.

Majitel se nechal slyšet, že žádné extra požadavky na přijetí webu do systému nebudou na rozdíl od PayPost, kde jsou požadavky poměrně vysoké.

Může to fungovat?

Přiznám se, že jsem o tom musel bez předsudků chvilku uvažovat. Systémy, které prodávají zpětné odkazy za fixní ceny jsou daleko efektivnější. Jsou levnější pro kupce a často u nich je i více prodejců, protože se jim vyplatí mít prodáno více odkazů na nižší ceny, než pár kosků za vyšší. U nás takto celkem slušně fungoval třeba mlink. Když se hodnota sranku zdvojnásobila, majitel byl lenivý vyměnit či přepočítat tabulku a nechal ceny při starém. Přesto se prodávalo. Když se tedy na tento obchodní model dívám z tohoto pohledu myslím, že by to mohlo fungovat.

Ovšem to by tabulkové ceny musely jít dolů. U ranků pod 4kou by jsem se nebál dát ceny poloviční. Navíc zbytečně nekumulovat cenu srank a gpr. Ranky 2/2 klidně za 120 CZK. To by se pak prodávalo :)

Samozřejmě s tím je spojena i co možná nejefektivnější forma nabídky. Nic nesmí zdržovat. Ať reklamní agentury pěkně rozhážou nabídky a už to jede.

Tak daleko to ale zatím nezašlo.

Závěr

Na WebDeal je radost koukat, jak tam přibývají všemožné služby. WebPost je jednou z dalších, které za poslední měsíc přibyly (čekalo se až vznikne s.r.o.). Nemusí se rozjet teď anebo ani za rok. Peníze, které do ní případně vložíte můžete utratit na jiných službách. Třeba půjdou do budoucna použít i na placení obchodů. U WebDeal nikdo neví, třeba začnou za půl roku registrovat anebo chytat domény :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “WebPost”

  1. Pěkný článek, děkuji ti za něj. Přiznám se, že jednou z motivací tvořit nové služby je právě přečtení si o nich na tvém blogu.

    Dnes jdou do oběhu první úpravy systému, které obsahují (kromě bugfixů) i následující úpravu:
    Cena za publikaci, kterou dříve systém automaticky stanovil napevno a bloger s ní nemohl hýbat je nyní maximální a bloger ji může nastavit menší.

    WebPost možná zastínil tu druhou novinku, kterou je právě platba aukcí z kreditu. Samozřejmě se nejedná o povinnou možnost platby aukce, uživatelé mohou zaplatit aukci i starým způsobem. Nový způsob ale nabízí bezpečné obchodování, je rychlejší a prodejce nemusí vystavovat fakturu (což se v případě aukce za pár stovek hodí, kupec ji ale vždy dostane – od WebDealu).

    Dobijete si kredit a ten můžete využívat napříč PayPostem, WebPostem a WebDealem. Třeba můžete vydělat peníze v WebPostu a ty poté utratit v PayPostu.

    PS: K tvojí poznámce o registraci domén – není to tak nereálné jak se může zdát.

  2. Služba vypadá pěkně, našel jsme jen drobnou vadu na kráse – nedaří se mi dobít kredit jinak než bankovním převodem. Platba kartou nebo paypal by byl fajn. Jinak palec nahoru

  3. Zajímavé, jenom škoda, že většinou se na takovýchto systémech nabízejí pouze blogy vytvořené za tímto účelem. Na českém internetu se dá najít spousta kvalitních blogů, které nejsou psané za účelem výdělku. Například blogující maminka se slušnou základnou pravidelných čtenářek (viz. jejich vždy zaplněné komentáře pod článkem). Stejně tak různí čeští emigranti v cizích zemí píší o své životě někde ve světě, cestovatelé, pravidelní eurovíkendové, cestovatelé po Evropě atd… . Kdyby se nějaký systém rozhodl oslovovat i takovéto lidi a nabízet je, pak by to stálo opravdu za to a i za to platit vyšší částky.

  4. Pter (Petr?): Právě touto cestou se snaží jít PayPost, který má nejpřísnější podmínky pro přijetí webu ze všech českých a slovenských systémů. Proto se do systému dostane průměrně každý 4 web.

    Genezis: Děkuji za nabídku, ale nerad bych parazitoval na konkurenci. Snažím si budovat přátelské vztahy i mezi konkurencí a tohle by tomu moc neprospělo. Už tak stačí, že mám clapla.cz :)…

    Martin H: Platbu kartou mám na todolistu. PayPal zatím neplánuji, ale časem určitě (tedy pokud bude zájem). Nicméně kvůli vyšším poplatkům to není priorita.

  5. Zaujímavé, zase som o čosi múdrejší. Na prvý pohľad sa mi zdali služby rovnaké, aj podmienky používania. Teraz som si našiel trocha času na google, že o čo presne ide. Asi skúsim nejaký svoj blog tam pridať, že čo to spraví a ako sa to vyvinie. Podľa reakcií skúsenejších súdim, že to perspektívu má, tak nech neostanem na chvoste.

Comments are closed.