Kdo je na světě nejlepší v chytání domén?

neutral-indeedJednou za čas dostanu dotaz, kde je nejlepší nechat chytnout si doménu. Popřípadě zdali má vůbec cenu nechat si jí odchytnout. Dříve jsem si nechával domén chytat vždy a to i když bylo zřejmé, že o ní nikdo nebude mít zájem. V dnešním světě, kde se za klik anebo zpětný odkaz platí často víc než stojí registrace si totiž nemůžete být ničím jistý.

Expirované domény často odchytne nějaký robot jen tak na zkoušku. Pokud nestojí za nic, do pěti dnů je pak uvolněna. Celý proces se může opakovat několikrát za sebou a vy pořád musíte čekat, jestli to nevzdají…

Není nad to obětovat nějakých 20 USD a zaplatit si odchyt u GoDaddy a Dynadot. I když už si s doménami nehraju jako dříve, stále u nich mám kredit. Když se mi náhodou něco zalíbí prostě si doménu nechám odchytnout. Jeden z nich většinou vyhraje. Pokud to samozřejmě je nějaký imba kousek, jako třeba trojznaková .com doména, tak mám samozřejmě smůlu. Ty jdou většinou do aukce a jejich cena se vyškrábe vysoko.

Kdo je nejlepší?

Dneska jsem náhodou narazil na zajímavou službu Dropping.com, která monitoruje aktivitu registrátorů u mazaných domén. Najdete tak na ní například, kdo chytl kterou doménu. Nejzajímavější je ale graf kdo chytá nejlépe. Zjistíte například, kdo je nejlepší na chytání domén s vysokým Google Page Rank, návštěvností anebo hodnotou.

Musím uznat, že mě celkem překvapil GoDaddy. Není sice na špici, ale patří do TOP 5. Většinou jsem si u něj nechával chytat domény s českými slovy a tam moc velká konkurence nikdy nebyla. Jak mezi registrátory tak i dalšími lidmi, co si nechávali domény chytat. Do aukce kvůli více zájemcům jsem se dostal jen jednou. Tehdy se jednalo tuším o doménu pujcky.net a nevyhrál jsem jí. Cena šla už moc vysoko.

Celkem by mě zajímalo, jestli se vám někomu podařilo chytnout nějakou hezkou gTLD?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Kdo je na světě nejlepší v chytání domén?”

  1. muzes rict, za kolik se vydrazila pucky.net?

    Jinak mam dobre zkusenosti se snapnames/moniker. U domeny, kde jsem predpokladal, ze o ni nikdo nebude mit zajem, pokud ano, nebude si ji chytat. Chytal jsem na godaddy, snapnames a jeste dalsi 2. Nakonec snapnames to dokazal. Bohuzel, nevim, zda tam nebyl nejaky robot bluffer, ale z domeny, kde jsem tipoval, ze budou tak max 3 zajemci a cena do 1k, neznamy tam prihazoval v poslednich sekundach a nakonec jsem ji vyhral za 7k po 45 min. Ponauceni, jestli vam pripada, ze domena neni moc dobra ale i presto o ni mate zajem, urcite se objevi konkurence

  2. Těch 20USD je nevratných nebo je dostaneš, když doménu nezískáš?

  3. admin: no prave nejsom si isty , alebo som neco udelal zle, ale u godady som dal backorder schargovalo ma 20$ ale nevratili mi ich.. asi si o ne musim pozadat nebo jak ?

    1. Raddo: musíš ten backorder zrušit. Někde v nastavení to tam je.

  4. Jednou jedinkrát jsem chtěl jednu doménu, nic moc zajímavá pro masy, spíše velmi úzce zaměřena… Bohužel někdo využil právě nějaké služby na odchyt, takže je mi jasné, že posílal požadavek co pár sekund (když ještě byl známý čas, kdy se domény uvolňovaly). Nevyhrál jsem. Trošku to zamrzelo, protože doména je stále bez obsahu už nějaký ten rok, přitom tam mohla být zajímavý aplikace… Smůla. :)

  5. Jsem zvědav jestli v WMT se mě tohle opravdu zaznamená jako zpětný odkaz. http://www.tescoletak.com Zajímalo by mě také zda nelze někde nalést jak významně mají vliv odkazy z facebook, twittru . Nemá někdo nějaký článek?

Comments are closed.