GoDaddy je nejoblíbenějším registrátorem

godaddy.jpg500 doménových profesionálů mělo vybrat nejoblíbenějšího registrátora tohoto roku. Při posuzování rozhodovala cena, bezpečnost domén, zákaznický servis, administrativní rozhraní, snadnost změny účtu, přidané služby a jak se chová k expirovaným doménám.

48% všech dotázaných vybralo jako vítěze společnost GoDaddy, která je zároveň největším doménovým registrátorem na světě. Skoro každá druhá domén je registrována právě u nich. Takže výsledek rozhodně není překvapujícím.

A jak vypadá celková tabulka?

  1. GoDaddy 48%
  2. Name.com  8%
  3. Fabulous 5%
  4. Moniker 4%
  5. Dynadot 4%

Je zajímavé, že 77% dotázaných odpovědělo že mají nejméně 4/5 všech domén u jednoho registrátora.

Osobně jsem si mohl vyzkoušet u GoDaddy všechny hodnocené faktory. Cenu netřeba komentovat, se slevovými kupóny je ve většině případů nejlevnější. Nově registrované TLD se dají sehnat za zlomek nákupní ceny. Například když platíte kartou není problém koupit doménu z dolar. S bezpečnostní jsem nikdy problém neměl. Vše je jištěno na několikrát. No administrativní rozhraní je v pohodě. Chvilku trvá než se s ním naučíte zacházet. Většinu funkcí oceníte až když máte desítky domén a potřebujete si je například roztřídit. Převody jsou v pohodě. Jen když jsem převáděl doménu jinam, tak došlo k menšímu záseku. Poté co druhý registrátor vše splnil, musel jsem v zapadlé částí rozhraní ještě změnu znovu u GoDaddy potvrdit. Přidaných služeb má GoDaddy spoustu, to je pravda. Zvláště pokud si občas něco necháváte odchytnout, anebo kupujete na aukci. Získáte třeba monitoring až 100 domén zdarma. Co se týká expirovaných domén, tak ty člověku stále připomíná. Není to sice jako když vám zavolají z CZ NIC, ale i tak se to počítá. Technickou podporu jsem kvůli doméně otravoval jen jednou a odpověděla zhruba za dvě hodiny.

Přiznám se, že nejčastějším důvodem proč jsem kdy měnil registrátora domény byla cena. Z rozhraní mi stačí možnost nastavit si DNS podle potřeby. Hodí se i upozornění na expiraci, ale víc toho nevyužiju.

Myslím si, že za úspěchem GoDaddy určitě stojí chytré využívání slevových kupónů, které dovedl k dokonalosti. Ti co chtějí si je najít, si je prostě najdou. Jen párkrát se mi stalo, že jsem nemohl najít žádný na prodloužení .biz. Ty jsem nechal nakonec u DynaDot. Dále je to velká investice do reklamy a propagace. Do té investoval i když byla krize. Takže suma sumárum, zřejmě za to může chytrý marketing a tlak na ceny. Konkurence zaspala a teď už jej nedožene.

Zdroje:


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “GoDaddy je nejoblíbenějším registrátorem”

  1. co se tyce ceny, nejlevnejsi maji moniker, tam mam krome info a cz vsechny. Jenom skoda, ze info u gdaddy uz neni za dvacku :)

  2. Postupně jsem všechny generické a .me domény přesunul právě ke Go Daddy. V mém případě nebyla hlavním důvodem ani tak cena (i když většinou není problém najít kód na min. 35% slevu), ale především rychlost provedení požadovaných změn, ať už jde o editaci DNS, transfery, nastavení přesměrování na jinou doménu nebo třeba úpravu údajů ve whois. Bonusem (placeným, s kódem i zdarma) je např. služba domainsbyproxy.com, která je součastí Go Daddy. Ta umožňuje skrytí osobních údajů ve whois.

  3. Poradite kde najit funkcni slevove kody pro godaddy ? Resp jak hledate ? Co ja jsem vzdy nasel, tak nikdy nefugovalo, takze po cca 10ti pokusem sem se na to dycky vykaslal a koupil normalne…

Comments are closed.