Nejrizikovější web pro váš AdSense účet

Tak schválně jestlipak víte, který druh webu je největším rizikem pro AdSense? Jestli tipujete MFA tak je to vedle. U flash her stačí dodržovat základní pravidla a pár speciálních navíc (hra musí být tuším 150px od reklam). Diskuzní fórum o politice taky není špatný tip, ale tady je tolerance poměrně slušná :)

Správnou odpovědí je stránka s vtipnými obrázky podobná například 9gag. Ve vašem zájmu jí nedoporučuji navštívit. Je jako droga, jednou navštívíte a pak na ní každý den trávíte desítky minut :)

Ale zpět k tématu. Zvláště ti z vás, kteří přefakturovávají pro neplátce DPH by si měli dávat opravdu pozor na stránky s vtipnými obrázky anebo videi. Ačkoliv mi přijde, že jsou česká pravidla, anebo spíše zaměstnanci Google co na ně dohlíží, poněkud benevolentnější i tak se dříve anebo později dostanete do problému. Většina zvláště těch lepších vtipů je totiž postavena na:

  • Obsahu vyjadřující rasovou nesnášenlivost nebo útočící na jednotlivce, skupiny nebo organizace.
  • Obsahu s nadměrným výskytem vulgárních výrazů.
  • Obsahu týkající se nepovolených drog.
  • Obsahu týkající se (prodeje) piva a tvrdého alkoholu.
  • Obsahu týkající se (prodeje) zbraní a munice.
  • Obsahu, který je nezákonný, propaguje nezákonnou činnost nebo porušuje práva ostatních.

V zahraničí se proto místo AdSense používají jiné sítě. U nás by jsem asi zkusil Sklik. Stále se s nimi dá lépe dohodnout, než s AdSense a případě vyjasnit si kde se stala chyba.

Už je to nějaký ten pátek, kdy jsem četl článek o nejčastějších banech na AdSense. Původně jsem jej chtěl zčásti přeložit a dát sem, ale nebyl ozdrojovaný a teď ho nemůžu najít :/ Bylo tam, že pokud se nejednalo přímo o pokusy o podvod, tak nejčastějším důvodem je porušování autorských práv u obrázků. Klidně je tak možné, že většina lidí, kteří u nás kdy dostali ban na AdSense a nevědí za co, tak to mohlo být za nějaké obrázky.

 

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

14 Replies to “Nejrizikovější web pro váš AdSense účet”

  1. Je to pravda, na druhou stranu je zajímavé, že zrovna 9gag má na webu i adsense plochy :) Upřímně jsem se divil, když jsem si toho všiml poprvé.

  2. na to ktorý typ webu je najrizikovajší pre adsense som mal rôzne tipy ale tie obrázky ma fakt nenapadli, asi by som si mal dávať na to trochu pozor, lebo v podstate skoro každý obrázok čo je na webe sa môže považovať za porušnie autorskych práv

  3. Úplně nejzajímavější jsou ty obrázky. Hlavně teď když každý kritizuje Google za jejich nový vyhledávač obrázků. Kážu vodu, piju víno.

  4. A jake jine site se pouzivaji v zahranici? Napr. adbrite.com pry konci a u nej ten zisk byl opravdu minimalni.

  5. Co mam neco malo internich informaci, tak je to u Adsence rozdelene do dvou levelu. V prvnim levelu jsou neco jako supportaci. To jsou ti hodni co se snazi spise pomoci a davaji bany pouze za zjevne veci jasne porusujici pravidla. Což je např. web plny kradenych fotek, web propagujici drogy, zbrane, atd, ale mimochodem taky web ktery ma kompletne zkopirovany obsah (treba z wikipedie) a jenom doplnene reklamy.

    Teprve v druhem levelu jsou pak neco jako policajti. Ti se zabyvaji pokrocilejsimi MFA weby. Velka cast lidi co dostala ban, provozuje různé poměrně pokročilé MFA/minisite a v okamžiku, kdy dostane BAM je proto ani nenapadne, že to může být za relativně neškodný webík na kterém je pár nevhodných fotek.

  6. Z mých webů jsem dostal ban asi za drogy na fajnblogu – to bylo ale jenom na jeden web.

    Kompletní ban na účet jsem dostal asi za embed videa cz televizních pořadů, který byly na streamu nebo tak nějak.

    Další ban na stránku byl pak pro travila.cz, asi pro málo obsahu a youtube videa..

  7. re: Inwebstor
    9gag tam taky má floating reklamy, což je taktéž proti AdSense pravidlům.

    Ono, když už je někdo velkej jako 9gag (73+ milionů UIP měsíčně), tak si dokáže vyjednat nadstandardní podmínky i s Google.

  8. Z hlediska banu mi přijdou nejrizikovější komentáře. Člověk může mít slušný web ale stačí když se komentářích sejdou dva blbci co si nadávají do č… a je hned ban na světě.

  9. to Radek: Tak přímo doporučovat nějaké drogy, to už je trochu silná káva nejen pro Adsense :)

    Celkový ban je spíš sledem po sobě jdoucích prohřešků, třeba samotná YouTube videa by vadit neměla.

    to Inwebstor: 9gag bude mít hodně individuální podmínky. BTW: Už jste viděli formát reklamy jako má třeba bazos.cz

  10. Ad ambi:

    Sam na jednom webu tuto formu mam. Celkem dlouho trvalo to sschvalit a ve finale to vydelavalo mene nez klasicky banner

  11. Radek: Něco na tom bude, vtipnavidea.cz jsem nechával schválit sKlikem, ale zamítnuto. Předpokládám, že pro málo textů na stránce. AdSense jsem nezkoušel a raději ani nebudu :-)

Comments are closed.