PayPost konečně odstartoval

paypostNový pay per post systém PayPost s více jak měsíčním zpožděním právě dnes odstartoval. Zdržení způsobila úřední byrokracie. Ale to už je minulost. Nic nám nebrání přidat naše blogy a magazíny.

Co je PayPost?

Celkem bez problémů by se dal tento systém označit za klasické Pay Per Post. Tedy dostanete zaplaceno, když něco publikujete.  Nejblíže má asi k systému KupČlánek, který jsem představil v KupČlánek jde z beta do ostrého provozu. Ovšem koncept je jednodušší. V podstatě jde jen o propojení inzerenta a blogera. Bloger si přidá do systému svůj blog či magazín a inzerent mu může poslat nabídku. To je prakticky vše. Aby to měl inzerent do budoucna lehčí má k dispozici filtr, který mu umožňuje vybírat si podle ceny, GPR, SRANK, doména/subdoména, jazyku anebo jedné z 18 kategorií.

A to je vše?

Možná to teď vyznělo, že se jedná o něco nedokonalého, či zbytečného. Ve skutečnosti si ale je třeba uvědomit, že nic více vlastně ani nepotřebuje. Pro to k čemu je určený bohatě stačí, protože PayPost je součástí diskuzního fóra Webdeal. Možná už by stálo za to zvážit označení – platforma. Slouží komunitě, která jej využívá jako bonusová služba. Čím větší bude komunita, tím důležitější bude PayPost. Čím více lidé začne používat PayPost tím více členů bude mít komunita. No a jak poroste komunita, tak se budou přidávat a rozšiřovat služby vázané na Webdeal. Například WebAds, která slouží k pronájmu reklamních ploch.

Byrokratické překážky totiž byly překonány. WebDeal je teď WebDeal s.r.o.. Má funkční virtuální peněženku, do které můžete nalít anebo vydělat peníze a pak s nimi pracovat. V podstatě je krůček od toho, aby to mohlo být opravdové virtuální tržiště, kde se budou točit opravdové peníze. Navíc na něm dělají lidé, kteří nemají žádné zábrany na základě poptávky cokoliv přidat.

Vyplatí se PayPost využívat?

Pro majitele blogů a magazínu určitě. Jak už jsem dříve zmínil pay per post je postavený na modelu, kdy je můžete klidně používat všechny a čekat odkud přijde nejzajímavější nabídka. V podstatě nic neriskujete. Stojí vás to jen trochu času na registraci a přečtení obchodních podmínek. Ty jsou ale u PayPost poměrně krátké.

No a co případní zájemci o reklamu? Ti se mohou registrovat také a počkat si co se v nabídce objeví. Katalog je přístupný všem.

Hmm a co budoucnost? Budou v seznamu kvalitní blogy? Myslím si že časem určitě. Všechno prochází ruční kontrolou, takže by za nějakou tu dobu zde mohl být seznam čítající desítky potenciálně zajímavých webů. Zřejmě ale cena za publikování nebude nízká. Z toho mám tak trochu strach.

Na rozdíl od konkurence, ale systém nemůže zemřít, protože je napojený na Webdeal a ten zřejmě poroste. Navíc jsou tu další služby, kterých se určitě časem dočkáme. Já osobně tam pro začátek nějaké blogy přidám.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “PayPost konečně odstartoval”

  1. Na netsrazu v Olomouci jsem slyšel, že to bude o kvalitě, takže nic pro mě. :-)

  2. Jsem se cvičně regnul a na moc velkou kvalitu to zatím nevypadá, no uvidíme. Osobně si myslím, že nebude problém najít dostatek kvalitních webů k publikaci, spíš bude zajímavé, jak se k tomu postaví inzerenti.

  3. Ahoj, takže do článků například jak zhubnout, mi budou automaticky vkládat odkazy a za ně dostanu peníze?

  4. Děkuji Drago za pěkný článek.

    Ano, PayPost cílí na to, že inzerentovi článek přinese hlavně návštěvníky a SEO efekt je až na druhé koleji. Z toho jsou odvozeny podmínky pro přijetí, nevymýšlel jsem žádné další obstrukce, ani neházím uživatelům klacky pod nohy. Vše vychází z požadavků lidí, kteří se podíleli na vývoji (a do budoucna se prostřednictví WebDealu může podílet každý).

    Při schválení webu mám 6 kritérií, které hodnotím bodově. Snažím se maximalizovat objektivitu, ovšem jakmile hodnotíte něco, co nelze změřit, zavání to subjektivním hodnocením.

Comments are closed.