Kolik máte Facebook účtů?

Dneska jsem našel na Lupa.cz článek s čísly o Facebooku. Češi mají 3,8 milionu účtů. Pokud bychom použili data u wikipedie o počtu obyvatel, tak v ČR nás žije 10 505 445. Každý 2,76tý Čech by tak měl Facebook účet. Vtip je v tom, že průměrný Čech má těch účtů hned několik.

Jednou jsem se ptal přátel kolik mají FB účtů. Snad dva mi řekli, že jeden a ti byli navíc přinuceni si jej vytvořit. Zbytek řeklo číslo vyšší. Důvody k založení více účtů jsou přitom vždy velice prosté. Zapomněl jsem heslo/email, potřebuji účet jen pro komunikaci s rodinou, aby jsem nemusel otravovat kamarády s mou oblíbenou hrou chce to několik účtů anebo zmrazili mi účet a já nechtěl čekat atd. Zajímavé jsou i případy, kdy se děti “spravují” účty rodičů, prarodičů, domácích zvířátek anebo oblíbených hraček. Jeden můj kámoš si dokonce vytvořil profil pro svého imaginárního přítele a navázal s ním “velmi komplikovaný vztah”.

Takže otázkou by nemělo být máš účet na facebooku?, ale spíše kolik máš účtů na facebooku a který si můžu přidat?

Kapitolou sama pro sebe jsou pak obchodníci s FB účty. Ti mají založené desítky účtů a buď osobně, anebo pomocí robota shánějí přátele. Před zhruba rokem jsem sháněl podklady pro článek Prodej Facebook účtů a cena za “přítele” se u nás pohybovala od 0,21 do 0,37 CZK. V zahraničí se dal prodat účet s reálnými uživateli za cca 100 – 150 USD. To je slušná motivace ne?

Osobně jsem k jakýmkoliv datům z Facebooku stejně skeptický jako k Twitter. Na rozdíl od něj jsem si nezkoušel udělat účet o 5K lidech, takže nevím jak moc snadné to je, ale počítám s tím, že pro některé lidi to bude denní chleba a dokáží je pěstovat pomalu ale jistě po několika kusech za den.

Přiznám se, že mám na Facebooku cca 5 – 7 účtů. Používal jsem je na otevírání bonusů u některých her od Zynga a testování aplikacím co jsem zkoušel dát dohromady. Momentálně můj FB účet slouží jen ke čtení zpráv ostatních, hlasování na 9gag a komunikaci s blízkým okolím ohledně společenských akcí.

Takže otázka na tělo – Kolik máte Facebook účtů?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

30 Replies to “Kolik máte Facebook účtů?”

  1. To s tím imaginárním přítelem mě málem zabilo :-) Každopádně já nemám ŽÁDNÝ FB (už tak nic nestíhám a ještě se poflakovat na FB..), manželka jich má tuším dva, tři.

  2. Dva. Jeden osobný a druhý firemný. Ale prakticky už nepoužívam skoro ani jeden. Neviem ani prečo, ale FB ma nikdy moc nelákal a nejak som sa preň nenadchol.

Comments are closed.