Twitter na Seznam.cz

Už nějaký ten pátek nás na Seznamu trápí jeho snaha indexovat všechno co se seznambotovi připlete do cesty. Není se pak čemu divit, že někdy výsledky vyhledávání připomínají spíše biblickou Babylonskou věž. Což sice pobaví ale rozhodně nepotěší. Na druhou stranu i díky tomu, že upustil od tvrdých pravidel, kdy ještě stránku indexovat jsme se dočkali, zařazení až 320 tisíc stránek z Twitter.

Sice je to super, ale k čemu je to vlastně dobré?

Tak předně odkazy z jednotlivých postů nemají nofollow. Takže je možné na stránky dostat nějaký ten pravý nefiltrovaný link juice. Například můj profil na https://twitter.com/404m_com mi hlásí GPR 3 a SRANK 1. Sice to není nic extra, ale také nic zanedbatelného. Pokud jednou za čas postnete nějaké ty tweety co se dobře šíří můžete získat zpětné odkazy ze “zdí” lidí co mají daleko zajímavější ranky.

Pokud nehoníte ranky, tak je tu stále ve hře snaha vyhledávačů oprostit se od odkazů, které dnes lidé už nevkládají na své stránky, ale spíše se o doporučení dělí přes sociální sítě. Stále se tak spekuluje o social ranku, ale faktem je, že doporučení přes sociální sítě vyhledávače neberou na lehkou váhu. Tedy mluvíme li o Google, Bing a Yahoo! Kdo nemá odkazy ze sociálních sítí, ten může mít u Google a jeho cirkusu problém. Co na to Seznam, to je otázkou. Když už to ale indexuje možná se brzo nějakého menšího update dočkáme. Přeci jen byla by škoda toho nevyužít. Na Twitter působí hodně autorit, jejichž doporučení by rozhodně měli na pořadí výsledků mít vliv.

Osobně jsem se zatím v indexu seznamu nesetkal přímo se stránkou twitter. Pokud si jí tedy přímo nevyžádáte dotazem twitter jméno, což také není špatné a myslím si že i splní účel.

Twitter je super pro tipy na aktuální události a tady je i menší zádrhel seznamu. Ačkoliv se v indexaci stránek zlepšil stále nemá na to v reálném čase sledovat a indexovat. Na rozdíl od Google nedokáže pár minut od publikování článku jej dát do indexu. Nemůžeme se pak divit, že tam nejsou aktuální data ze sociální sítě.

Závěr

Twitter je pro Seznam.cz tak spíše ideálním nástrojem pro nějaký ten linkbuilding, ale do budoucna má rozhodně potenciál. Rozhodně by jsem to nepodceňoval. Stejně je dnes standart mít na stránce tlačítko FB, Twitter a Google plus. Jen tak se ale cesty návštěvníka seznam.cz ➔ twitter ➔ vaše stránka asi nedočkáme.

Moje doporučení je rozhodně následující. Zjistěte si jestli seznam indexuje váš Twitter účet. Pokud ne, nechte si jej do seznamu přidat. Každý zpětný odkaz se dnes počítá :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Twitter na Seznam.cz”

  1. Výborný článek. Kde na twitteru zjistím ty pravé ranky? Já na tom tvém vidím 10/3, tedy ne 3/1..

    1. Prague: twitter.com/nazev_uctu vycházel jsem z toho co indexuje seznam.
      Kvasnička Jan: díky, ať poslouží :)

  2. Svoje twitter účety jsem si přidal. Snad to bude mít nějaký vliv podobně jako přidání RSS webů na homepage seznamu.. neměřitelný :(

  3. jj Twitter dle mého jde dobře užít pro linkbuilding

  4. Neznamená to nakonec, že se na Twitteru postupně objeví spam a stane se z něj akorát tak žumpa?

    1. Ma: Twitter tu není kvůli vyhledávačům, ale uživatelům a všichni můžeme followovat koho chceme. No je pravda, že provozovat automatický twitter účet je jednoduchá záležitost a nějakého toho spamu se ještě určitě dočkáme.

  5. No jo, budou muset na twitru proti spamu bojovat. Ale to je udel vsech popularnich sluzeb.

Comments are closed.