AdSense ban za špatné odkazy na stránce

Na Forbes.com vyšel zajímavý příběh válečného veterána, který se rozhodl na misi v Iráku napsat knížku o programování v pythonu. Když se vrátil domů vydal jí zdarma jako eBook. Chtěl tím poděkovat open source komunitě. Vytvořil pro ní i stránku, kde byl odkaz na stažení zdarma, nějaký popis, donate button a reklama AdSense. No a pak přišel nekompromisní ban.

Důvodem byl právě odkaz na stažení zdarma, který směřoval na Pirate Bay a Demoniod. Samozřejmě domoci se nějakého zadostiučinění u Google je celkem problém, protože vám odpoví maximálně tak nějaký robot. Jenomže autor knížky je poměrně známým členem open source komunity a tak se jeho příběh dostal do TechDirt. To neušlo pozornosti dalším komunitám na sociálních sítích. Příběh válečného veterána, který dostal ban za to, že něco dal lidem zdarma, zrovna není ideální dobrou vizitkou a tak byl jeho případ přezkoumán. Následovalo odbanování. Samozřejmě s odvoláním, že porušil pravidla AdSense, kde je jasně napsáno – AdSense reklama nesmí být na stránkách, které odkazují (vedou návštěvnost) na weby, kde je hostován obsah v rozporu s autorským právem.

“AdSense publishers are not permitted to place Google ads on sites involved in the distribution of copyrighted materials. This includes hosting copyrighted files on your site, as well as providing links for or driving traffic to sites that contain copyrighted material. “

Takže jeden člověk zachráněn, zbytek má smůlu a nezbývá nic jiného než sáhnout po konkurenci, která si nevede sice tak dobře, ale je možné s ní řešit problém. U nás je to například sklik.

Mimochodem nemožnost kontaktovat živou osobu je jednou z největších slabin AdSense a uvědomují si to moc dobře velcí hráči na trhu. Yahoo! Bing network, která chce AdSense brzo konkurovat, má mezi 5ti důvody proč si jí vybrat právě Real support, personalized attention and service. Údajně půjde zavolat skutečnému člověku, který vám poradí jak optimalizovat stránky k dosažení vyšší efektivity.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

16 Replies to “AdSense ban za špatné odkazy na stránce”

  1. Konec dobrý, všechno dobré. Na druhou stranu, nikdo nemůže chtít po společnosti, která musí obsloužit x miliónů zákazníků, aby platila extra zaměstnance, kteří by byli na telefonu. To je neefektivní.

  2. Google si tohle chování může dovolit, protože jeho systém je z hlediska monetizace aktuálně nejefektivnější (srovnáváme-li srovnatelné)

    Čili pro většinu webmasterů to bude systém první volby.

    Žádná z alternativ Adsense, co vím, se mu ve výdělečnosti ani neblíží.

  3. No jsem zvědavý na Bing a jeho život podporu na telefonu, že by mluvící verze IkeaAnny?

  4. u Google je opravdu nejvetsi problem nekoho kontaktovat. Jejich helpdesk je prospikovany chabymi preklady do cestiny a kdyz clovek hleda neco konkretniho, tak to stejnak nenajde.
    Stejne tak je to i u me. Dostaljsem tenkrat ban za nejakej spatnej traffic, se kterym nemam nic spolecnyho, takze se na banu muze podepsat i zasah z venci. Znam cloveka, kterej dostal ban za to, ze mel spatny prokliky od nekoho ciziho. Je to proste od googlu kravina a uz se moc tesim na Yahoo. Snad si dokaze ziskat i cesky inzerenty, aby se dal nasadit na CZ strankach.

  5. Inwebstor: Mas naprostou pravdu. Google jede celosvetove, tak se za klicovy slova plati globalne. Me uz ten sklik prestava bavit – fura starosti s obsahem a navratnost 00nic.

  6. Tak reálna podpora je prežitok. Mal som v poslednej dobe dva problémy. Jeden bol, že som chytil expirovanú doménu, na ktorej bol ban. Písal som na odvolanie adsense, že nemám nič spoločné s predchádzajúcim obsahom. Samozrejme mi po troch pokusoch trikrát odpovedal robot, že na mojej stránke je ban za porušenie pravidiel. Tým mi fakt pomohol, ako keby ma to nenapadlo. Až na 4-krát, sa toho chytil nejaký človek, ktorý tiež najskôr skúšal a ukazoval mi, kde som porušil pravidlá (pritom som tam dal nový web, ktorý bol v poriadku). Potom som mu napísal taký trochu drzejší mail, v ktorom som sa ho pýtal, či ho to baví a či sa vôbec na tú stránku pozrel. O pár hodín bol ban preč (skôr som sa ale bál, že mi dá ban na celý účet :D). Ale celé to trval necelé dva týždne.

    Včera mi zase dali ban na web so správami, že tam mám erotický obsah. Zrejme robot zachytil nejaké blbé slová, kde v správe bolo, že niekto niekoho znásilnil. Napísal som odvolanie, že som nič nenašiel a je to len web so správami z domova a zo sveta. A dnes mi ho hneď zrušili.
    Koniec koncov do dopadlo dobre.

    Čo sa ale týka Bing podpory, tak tomu neverím, je jasné, že zo začiatku, keď tam nebude toľko ľudí, si to budú môcť dovoliť, ale čím viac publisherov tam bude, tým to bude nereálnejšie.

  7. Poslední dobou mi weby hodně prochází Yandex, vzhledem k tomu, že chce jít na nové trhy, třeba nás čeká reklamní systém právě od něj, spíš než od Yahoo a Bing

  8. som zvedavý na reklamný system od bingu a od Yahoo

    aby mal Bing telefonickú podporu tak to je podľa mňa nereálne, pôjde to asi iba v začiatkoch prípadne aj neskôr ale stálo by ich to more financií

  9. Pekna story. Najviac ma pobavila citacia z pravidiel: “AdSense publishers are not permitted to place Google ads on sites involved in the distribution of copyrighted materials. This includes hosting copyrighted files on your site, as well as providing links for or driving traffic to sites that contain copyrighted material. “
    To by mal velky G zabanovat vlastny search nakolko odkazuje na vacsinu warezu na planete.

  10. Maj to zaplácnout indama a je klid. Když jsem řešil problém s Kindle, tak byli tak uctiví, že mi z toho zrak přecházel.

  11. znamená to, že když si vytvořím blog a budu psát o internetu a v některých článcích budu informovat o těchto webech, že mě hrozí taky ban? no paráda. Pokud se konkurenci podaří prorazit, tak Googlu stejně nezbude, než technickou podporu začít řešit..

    1. Carl: tak odkazy máš ještě pod kontrolou, ale nechtěný ban přichází spíše za nevhodná slovní spojení a i třeba polonahé slečny.

  12. Co se týče AdSense, tak to odkazování webem s AdSense na “špatné” weby je porušení podmínek. Před pár lety jsme to řešili na WT (zrovna probíhala aktualizace podmínek).

    Ohledně výnosu AdSense vs. ostatní, tak jsou weby kde mi jiný reklamní systém vydělává více, někde to je Sklik (rozdíl v cílení při okrajových tématech – občas najdete kw co vám dává víc než AdSense) a někde zase Affil. Někde bych nasazením AdSense porušil podmínky viz. první odstavec, tak prostě musim nasadit alternativu (občas je třeba web trošku překopat – rozdělení stránky, reklam) atd…

  13. Lidi, jste blbi?

    Ze G. nemuze mit poradnou podporu, protoze je velky? Fakt hloupy argument.

    Ma dost prijmu, aby si to mohl zaplatit. Podpora se nevyjadruje v absolutnich ale v relativnich cislech, t.j. napr. kolik lidi na 1000 uzivatelu, nebo na 10 000.

    Je jedno jak velika firma, nikdo nema narok na spatny support. A jinak jsou na tom hur spis male firmy, ktere ten support platit musi. Sklovat to pak uz neni problem, pro vetsi firmy je to vzdy levnejsi.

Comments are closed.