20tý update Panda Farmera si nikdo nevšiml

Na searchengineland.com se objevila teprve včera zpráva o vypuštění nové verze Panda Farmera. Sice byl upgrade značkovacího algoritmu spuštěn už 27.9.2012 a měl zasáhnout až 2,4% všech anglických dotazů, ale i lidé z Search Engine Land si pro jistotu počkali na vyjádření Google. Ono to už totiž začíná být tak trochu nuda.

Panda Farmer, nakreslený na kus papíru u kafe.

Začíná to pokaždé stejně. Pár týdnů před vypuštěním se na oficiálním Google blogu objeví nenápadná zpráva s procentuálním vyjádřením. Následně jí nápadně zdůrazní Matt Cutts. Po spuštění se k tomu vyjádří větší SEO firmy na svých odborných stránkách a nezapomenou zmínit, že oproti původním předpokladům byly procenta určitě vyšší.

Už to začíná být tak trochu nuda. Kdyby se sečetla všechna procenta za posledních 20 Pand, jen podle SEL by jsme se dostali na cca 32% změn výsledků Google. Vím že sčítat procenta je asi tak efektivní jak porovnávat zakázky v komerčním a státním sektoru, ale v tomto případě už to leze celkem vysoko.

Nejsem si jistý co tím vlastně Google sleduje. Anebo je tato velká “hurá akce” jen nafouknutou bublinou odborných magazínů, za kterými stojí SEO firmy? Mě osobně už o virtuálních Pandách moc nebaví psát.

Chtěl jsem si alespoň na Panda Farmera narafičit past. Udělal jsem si anglicky psaný autoblog. Prostě nainstalujete WP, přidáte plugin Syndication, nahážete RSS feedy a o víc se nestaráte. Funguje od konce června. Z 2953 duplicitních článků je indexováno v pohodě 810. S posledním updatem přežil 4 Panda Farmery v pohodě. Přitom snad všechny články jsou považovány za duplicitní (V SERP jsou na nadpis pod originálem). Žádná Panda penalizace za nekvalitní obsah.

Vím, že to do farmy má daleko, ale právě boj s duplicitním obsahem u autoritativních webů byl největším lákadlem Panda Farmera. Takže jestli likviduje jen linkfarmy, tak nám vlastně může být celý Panda Farmer naprosto ukradený.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “20tý update Panda Farmera si nikdo nevšiml”

    1. Kaco: asi ne, většinou si je pojmenovávají SEO šamani různě. Například na searchengineland si je číslují jako verze.

  1. mne sa napríklad za posledné 2 týždne prepadli skoro všetky anglicky písané MFA asi o 30-40 %

  2. bohužel taky jsem dostal přímej zásah na jednom mém top webu (100% original posty). asi jsem si vyžral za tebe ten tvůj autoblog :(:::

    1. honyzahy: pokud byl anglicky tak je to stejně divné. V těchto dnech se plánoval i nový tučňák, s tím se setkávám spíše než z panda farmářem, ale to by ti přišla zpráva na GWT,

  3. Co vy na to? Pravidelne pouzivam na hledani google. Mam v posledni dobe dojem, ze mi predhazuje na 5 až 10 miste totalni sracky, weby, kde nic neni a roky tam nikdo nic nedal, je to jenom muj dojem, nebo je to realita? A hlavne proc?! neverim ze v ceskem google jsou jenom tupci.

  4. Tak u mne nic :-)
    Taky už odmítám odkazy z linkfarem.

Comments are closed.