Prodané domény 24. – 30. září

Dnešek začneme trochu netradičně. Dostala se mi do rukou zpráva o prodeji domény lyze.cz. Přesnou cenu neznám, ale měla by se pohybovat kolem půl milionu. Plus mínus nějaká ta statisícovka. Prodejce se údajně pochlubil, že doménu koupil před rokem za nižší statisíce a zhruba tolik co jej stála na tom i vydělal. Tento obchod je ukázkou takzvaného rychlého flipu. Údajně u .cz domén není zas až tak výjimečný jak si myslíme.

Ale zpět na zem ke každodenním prodejům na aukčních serverech. “Nejdražší” doménou tohoto týdne je cestovat.cz. Podařilo se jí chytnout robotům z dAukce, kde se poměrně rychle vydražila za 5501 CZK. Těžko hodnotit tyto domény, tvořící sloveso v infinitivu. Já je moc rád nemám. Často znějí úžasně, ale použitelnost pak vázne. Tedy pokud pomineme domain hacky, ty se z nich tvoří, za použití domén třetího řádu, opravdu dobře. Pěkně s nimi ladí příslovce, což platí i v tomto konkrétním případě.

Druhé místo má opět dAukce s prodejem domény vyziva4sport.cz za 2,7K CZK. Nový majitel si zřejmě koupil doménu kvůli rankům a historii. Ostatně jedná se o eshop, jehož historie sahá do roku 2008 (pokud se chcete kouknout jak eshop vypadal dříve na spodní části 404m.com najdete v užitečných nástrojích pro domainery odkaz na Historie webu v screenshotech).

Třetí místa obsadil Subreg. Domény aloevera-gel.cz a aronia.cz neutekli chytacímu robotovi a nějak záhadně se následně vydražily za shodnou cenu 2409 CZK.

Tento týden je jeden z těch lepších, takže do dnešní tabulky se probojovaly jen domény s cenou alespoň 1K CZK.

1. cestovat.cz 5501 dAukce
2. vyziva4sport.cz 2700 dAukce
3. aloevera-gel.cz 2409 Subreg
3. aronia.cz 2409 Subreg
5. barevnekovy.cz 2150 dAukce
6. stmivani.cz 1555 dAukce
6. super-info-gastro.cz 1555 dAukce
prázdný řádek
8. inzerce-praha.cz 1100 dAukce

Pokud víte o nějakých dalších prodejích, dejte prosím vědět do komentáře. Doménový rejstřík se pomalu ale jistě rozrůstá a u některých slov se prý stal dokonce úspěšným argumentačním nástrojem pro usmlouvání ceny. Což je super. Zároveň už posloužil jako studijní podklady. Takže všem přispěvatelům nejen já děkuji :)

Doménová předpověď

  • 1.10.2012 – inzerovat.cz
  • 2.10.2012 – hammerfall.cz, anatomie.cz
  • 3.10.2012 – kritik.cz, zprostredkovatel.cz
  • 4.10.2012 – casopis.cz
  • 5.10.2012 – nic
  • 6.10.2012 – taky nic
  • 7.10.2012 – skolak.cz

Nechcete čekat? Projděte si historii @DoménovéhoRobota anebo zkuste tipy na stránkách kvasnickajan.cz/VolneDomeny.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “Prodané domény 24. – 30. září”

    1. mara: díky za upozornění, výslednou tabulku dělám automaticky a rozeznání duplicity se zřejmě zaseklo na mezeře

  1. Cestovat je takove divne, taky mi prijde ze se to znacne spatne pamatuje. Jakoby u toho slova neco chybelo v adrese.

  2. pepo, ale casopis.cz nevyexpiruje – majitel je Šimon, ten to prodlužuje úplně na poslední chvíli

  3. inzerovat.cz – Pavel Šimon
    hammerfall.cz – vymazaná z registru
    anatomie.cz – prodlouženo
    kritik.cz – prodlouženo
    zprostredkovatel.cz – prodlouženo
    casopis.cz – Pavel Šimon
    skolak.cz – Pavel Šimon

  4. chlapci, jak je to s prodejem domén, které jsou na konkrétní jmén, třeba dám příklad karelroden.cz? Můžou se tyto domény nabízet k prodeji třeba pro sběratele “celebrit” a známých osobností?

    1. max: prodávat můžeš cokoliv, pokud to majiteli práv anebo nějaké skupině či organizaci nebude vadit. Obecně vadí spíše obsah než doména.

  5. admin: dobře, ale pokud prodám třeba tu zmíněnou domenu karelroden.cz někomu do sbírky a on to potom prodá nějaké skupině, která se “specializuje” na porno stránky a doménu využijou k přesměrování, tak tohle se může? prý se údajne vůbec nemůže obchodovat s domenovými jmeny osob

  6. už jsem to jednou hledal tady na internetu, ale nikde to nemůžu najít. Ale co si tak pamatuju, tak prodej domeny se jmenem někoho jiného je u nás už několik let trestným činem. Tak opravdu by mě zajímalo, jak to je. Nejlépe sem hodit přímo nějaký paragraf.

Comments are closed.