Kim Dotcom chystá násilnou revoluci

Megaupload bylo největším skladištěm dat na světě. Původně navrženo jako úložný prostor pro odkládání jakýchkoliv dat, byl díky své spolehlivosti brzo zaplaveno warezem všeho druhu. Zakladatel Kim Dotcom se i přes svou snahu vyjít vstříc mediálnímu průmyslu nakonec dostal do situace, kterou by mu rozhodně nikdo nezáviděl. Popravdě dodnes “útok” na megaupload je celkem rozporuplnou záležitostí a pokud si přečtete co na to on sám říká neubráníte se pocitu, že tu není všechno úplně v pořádku.

Některé spekulace tvrdí, že k tomu všemu vlastně došlo kvůli připravované službě nazvané Megabox, s kterou budou mít velké multimediální společnosti velké problémy…

Kim Dotcom se hodlá vrátit a s ním i služba Megabox, která má podle něj potenciál vyhubit “dinosaur record labels”. Pokusy o vhodný způsob zpoplatnění multimediálního obsahu tu už byly. Některé jsou relativně úspěšné (iTunes) jiné to většinou nezvládnou anebo v lepším případě přežívají. Chce to revoluci a s tou Kim Dotcom hodlá opravdu přijít.

Nabízí nám stáhnout si program Megabox a poslouchat hudbu zdarma. Nemusíte vůbec nic platit. Prostě posloucháte jakoukoliv hudbu. To zní opravdu revolučně že? Kdo by z nás do toho nešel. Jenomže jak název napovídá tak revoluce bude tak trochu násilného charakteru. Pokud chcete poslouchat hudbu zdarma musíte si stáhnout a aktivovat i program, který se jmenuje Megakey.

Megakey funguje podobně jako různé programy na blokování reklamy, takzvané ad blockery. Jenomže tento jde dál. Nahradí všechny zablokované reklamní plochy svou vlastní reklamou. Takže až budete surfovat na internetu uvidíte místo reklam mediálních společností, adsense anebo affiliate webů reklamu, kterou dodá Megakey. 90% z takto získaných příjmů půjde hudebním skupinám a 10% na provoz celého systému.

To co vy na to? Není to revoluční metoda? Vzhledem k tomu, že většina z vás jsou producenti nějakého obsahu, anebo reklamu využíváte pro prodej svého zboží, tak se vám možná i na okamžik zastavilo srdce :)

Co ale rozhodně musím uznat, že to vymyslel opravdu geniálně a celý tento obchodní model může bezvadně fungovat. Kim Dotcom chce vyřadit z potravního řetězce naprosto všechny kdo jsou mezi hudebními skupinami a uživatelem. Tím za písničku nebude muset platit v řádech dolarů ale spíše desítek centů. Navíc pokud budou Megabox využívat desítky milionů lidí, jakože zde je potenciál, že opravdu budou tak krom slušného balíku peněz získají i prestiž formou snadné prezentace a prosazení se.

Aby jsem nezapomněl. Uživatelé, kteří nebudou chtít používat Megakey si mohou za přístup k hudbě normálně platit. Což mi přijde velice zajímavé, protože pokud ve výsledku vyjde najevo, že všechna hudba na světě stojí měsíčně jen pár dolarů, mohlo by to hudební průmysl už opravdu položit :)

Zdroj


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

18 Replies to “Kim Dotcom chystá násilnou revoluci”

  1. O tom jsem teda nevěděl… Takovouhle službu bych si ale asi nestáhnul, protože hudbu můžu zadarmo poslouchat přes youtube a nemusím na to mít další program.

  2. Vďaka za bližšie info, dnes som sa o tom dozvedel cez Twitter, ale o tých reklamách som nevedel. Mimochodom niečo podobné na počúvanie hudby už extistuje, len si nespomeniem ako sa to volá (akurát viem že to má zelené logo)

  3. Pepo to je sice pěkný názor, ale tady se budou točit masy lidí ve tejném objemu jako u megaupload.com

  4. A kde vezme obsah? I takovemu Applu trvalo leta nez presvedcil vydavatelsvi k otevreni svych katalogu.

  5. Asi mi nieco unika, mozno to bude tymi pivami, vinom alebo deficitom spanku.
    No megabox tu bol uz pred akciou na megaupload, coho sa media aj chytali a oznacovali to ako realny dovod utoku na megac. Preco to pises az teraz, ci megac ma dobry marketing? :P
    A ten megakey nechapem, nahradi reklamu reklamou? What’s the point?

  6. jen nevím jestli mu to bude fungovat
    1) i web je autorské dílo a tím pádem to nahrazování bude asi porušení zákona
    2) naučíme se reklamu maskovat aby to jeho plugin nepoznal! a věřím, že nám reklamní sítě budou v tom nápomocné.

  7. Takže se mi nebudou zobrazovat klasické reklamy, ale násilně nějaké, co navrhne on? Na každé stránce kam vlezu? Ani za mák, to se mi nelíbí…

  8. PATWIST: spotify.com a bylo to to prvni co me napadlo, kdyz jsem cetl tenhle post.

    A ani jim se nepodarilo presvedcit vsechny vydavetlstvi, nektere zasadni veci nemaji doted, nebo minimalne nemeli v dobe kdy s Ekem vysel zajimavy rozhover ve Forbesu.

    Pochybuju, ze Kim se svou mizernou povesti, presvedci nekoho z hudebniho prumyslu k byznysu. Ja osobne bych si nic takovyho nenainstaloval, nenecham se smirovat Googlem, natoz idiotem (i kdyz obcas uspesnym) jako je Schmitz :)

  9. Ono samotný adblock je zásah do stránek autora. A nikomu to nevadí, že jeho oblíbenost z 10% roste přes 15%-

  10. Muzeme si tady o tom myslet co chceme, rikat, ze to nebudeme instalovat, ale porad se najde dost BFU, kteri to tupe nainstaluji a i kdyz to prestanou pouzivat, program na prepisovani reklam jim porad zustane a bude aktivni, takze Kim z toho bude varit za nulove naklady.

    Horsi na tom je to, ze se to dotkne nas vsech, kteri nejakym zpusobem vydelavame na internetu pomoci reklam, nejen velkych reklamnich spolecnosti.

    A taky netusim, kde chce brat ty pisnicky, protoze vetsinu hitu financujou ty velke medialni spolecnosti, ktery si ve smlouve osetri to, aby se to tam objevilo. Maloktery interpret ma dostatek penez natocit a nahrat poradnej trhak. To by se casem zmenilo, ale zezacatku tam rozhodne buh vi jaky pecky legalne nedostane.

  11. No ako napad je to asi dobry ale hlavne ma vyhodu, ze tedka kazdy jeho krok sleduje cely svet a to znamena, ze reklama za miliony dolarov v podstate zadarmo. Ale nezda sa mi, zeby to bolo take “horke”. Myslim, ze vsetcina druhej strane mu budu uspesne hadzat polena pod nohy.

  12. tak za a)
    Kim říká, že na zavření Megaupload nebylo vše v pořádku, ale na Megaupload bylo vše v pořádku??

    b) to že naplácá všude svoje reklamy znamená zdarma? a odkdy?? a že těma svejma přeplácne jiný je v pořádku?

    c) je vůbec Kim .com v pořádku?

  13. Vyradi vsechny meziclanky mezi interpretem a posluchacem? Mimo meziclanku svých 10%;-).

  14. Mne ze myslenka libi (v te placene verzi, reklamy nechci).. Myslim ze dost skupin by do toho slo, hity tam dostane casem, za dolar dva mesicne by se clovek na nejakou dobu smiril i s mensi nabidkou nez presvedci i ostatni..

Comments are closed.