200 Kč za tweet aneb jak mě zasvrběly ruce

O službě pay4t.cz už jsem psal v článku Placené štěbetání v Česku. V krátkosti se jedná o službu, která je napojená na Twitter. V případě, že váš účet splňuje určitá kritéria, jako je například dostatečný počet followerů, můžete za určitý obnos zveřejnit reklamní zprávu. Jednoduché a zřejmě i efektivní.

Doposud byla debata spíše na úrovni etiky. Respektive, za kolik jsem ochotný vykřičet do světa reklamu mým vlastním jménem. Při spuštění systému se spousta lidí vyjádřila, že by to nikdy neudělali, jiný napsali svou cenu no a třeba já jsem se radši držel mého oblíbeného zbabělého neutrálního postoje, protože nikdy není dobré říkat nikdy. Mimochodem ve výše zmíněném článku jsou i ceny za které vám tweetnou zprávu různé celebrity.

Jenomže tentokrát došlo na lámání chleba a mě fakt zasvrběly ruce. 200 korun českých za to, že udělám reklamu na rezervační systém (viz. reklama pod článkem). Jeden tweet … prakticky CTRL+C, CTRL+V a odentrovat :)

Ten inzerát momentálně v systému stále je. Společně s dalšíma dvěma po 50 CZK. Takže kdo nemá podobné zábrany či to neřeší si může vydělat na menu pro dva u meka.

No ruce zasvrběly a stále svrbí. Podle mě je otázkou kdo do toho půjde a spustí lavinu jako první. Někteří se nad tím budou podivovat, jiní s vámi nebudou chtít mít nic společného, ostatní to možná okomentují slovy “Tak si za to kup něco hezkého.” Vlastně by to nějakou internetovou celebritu mohlo v tomto stavu ještě víc posílit. Všichni ten tweet budou chtít vidět. Někdo si možná udělá i screenshot. Třeba se o vás bude i někde psát.

Tak kdo to zmáčkne jako první?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

16 Replies to “200 Kč za tweet aneb jak mě zasvrběly ruce”

  1. konecne na to vsichni zacinaji prichazet jak hrozne jednoduche je takto vydelavat prachy :)

  2. Mít tolik followerů tak se přiznám, že bych také byl v pokušení.

    Podle mě je problém v tom, že by mohl následovat velký propad počtu followerů (po 1 reklamním tweetu asi ne, ale kdyby byl 1 týdně, tak by to bylo určitě razantní).

  3. Registroval jsem se, ale služba (o které mám tweetnout) mne nezaujala, takže netweetnu. První bude někdo jiný :)

    1. Secoro: Radka Hulána nečtu. Poslední s čím se mi jeho jméno vybavuje je jeho blog, který prodával na WT. Za napsání tohoto článku jsem nic nedostal. To jen pro tvůj klid v duši.

  4. Tak já bych do toho šel :) za 200 klidně tweetnu navíc ten blog dle mě OK takže bych se za tweet nestyděl ;)

  5. Já být tebou tak tvítnu, budeš mít další námět na článek. :-) O tom jestli to někoho nasra.. a nebo ne :-)

  6. Tobě by se možná spíše vyplatilo tweetnout třeba o nějakém affilu co vyplácí provize do několikáté úrovně.

  7. upřímně. o reklamním tweetnutí bych začal uvažovat, až by cena začínala na 10.000,- czk. (neříkám, že bych toho využil, záleželo by nejvíc na tom, oč by šlo, jen bych tomu teprve začal věnovat pozornost. za 200,- je to :-ú)

  8. Upřímně aby ti někdo dal 10.000,- czk musel by si mít dostatek followerů, ale důvěryhodných, ne takové jako jsou @typyinternet @zpravyinternet atd. atd.

  9. Tweetni a pak sleduj reakce a napis o tom clanek, pekne vyzivnej na data, grafy a screenshoty ;-)

  10. Myslím, že tví posluchači se zlobit nebudou. Zároveň to bude nová zkušenost.

  11. S*: pochlub se, co mas za ucet, ze se cenis na desitku za jeden tweet. Relaxuju po obede a neco vtipneho by bodlo.

Comments are closed.