Facebook hodlá odstranit “nelegální” like

Mark a zbytek společnosti Facebook se rozhodli bojovat proti “nelegálním” lajkům. Údajně až 1% všech pochází z takzvaných zombie účtů. Má se jednat zvláště o odcizení účty. Spousta lidí, kteří nepoužívají ani elementární ochranu svého počítače, totiž nejenom automaticky odesílá osobní data svá a svých přátel, ale navíc automaticky lajkuje i různé stránky. Což má být údajně až 1% všech lajků na FB. Pokud jste tedy nakupovali lajky zvláště v zahraničí možná vám jich pár ubude.

Osobně naprosto netuším, co vede Facebook k tomuto kroku. Lajky nemají dlouhodobě žádnou reálnou hodnotu. V malém množství (tedy řády tisíců) se dají poměrně rychle získat pomocí různých výměnných služeb na bází “ty dáš like mě, já zase tobě”. Tyto služby navíc umožňují i transféry like za follow, +1, tweet atd. Často jsou napojené i na autosurf, takže si to stačí na pozadí pustit a za hodinu vyměnit nasbírané kredity za pár stovek “reálných” lajků. Toliko asi k získávání.

Vzhledem k tomu, že nemají lajky vlastně žádný postup jak je správně rozdávat, má pěkný obrázek spícího koťátka na Facebooku daleko větší hodnotu, než užitečná informace.

V podstatě jediné užitečné počítadlo na Facebooku je share.

Zdroj: Improvements To Our Site Integrity Systems

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Facebook hodlá odstranit “nelegální” like”

  1. Včera se mi zdálo, že jsem nějakým zázračným způsobem přišel na to, jak očůrat roboty a měl jsem za pár dní S-rank – “7”, taky najednou obrovskou návštěvnost a byl jsem šťastný… :-) Měl bych si už zakázat tento a jemu podobné weby, vytváří to závislost.

    1. Prague: počkej až se ti bude zdát, jak jsi u balíčku sterilizované mrkve našel poukaz na školení v Tajné základně SEO křečků. To budou druhý den teprve následky :)

  2. Můžeš Admine nahodit nějaký odkazy na ty výměný surfy, kde se dají sbírat lajky? Našel jsem jen nějaký braky, který mi hodili 5-10 lajku protože tam nikdo “neizeroval” ve velkým. Díky.

Comments are closed.