Ga’s al Rhul odpovídá na vaše dotazy

Ga’s al Rhula vám asi nemusím představovat. Profesor v oboru Mastery in dark art of SEO. Velitel výzkumného týmu Legie stínů SEO křečků, který se momentálně plně věnuje novému SSUPu (Super StartUP – protože běžný startup už nezní tak cool a má ho každý) zaměřenému na negativní SEO. Právě on bude odpovídat na několik otázek, které jsem v poslední době dostal a sám si na ně netroufám.

V poslední době mi u webů klesá srank. Dokonce mám někde GPR větší než Srank. Co to znamená?

Seznam nemá na Google, protože mají nedostatek stránek v indexu. Aby mohli zhoršit svou nekvalitu k lepšímu potřebují, aby jejich roboti prošli více stránek. S tím jak roste počet indexovaných stránek roste i náročnost udržet se v middle class  a lower class, tedy střední a nižší třídě. Srank je přidělován procentům indexovaných stránek. Tím jak roste počet nekvalitních stránek, které často ani nejsou česky, ale mají dobrý linkbuilding vytěsňují middle class. Ta pak zase lower class. Zatímco dříve měl web se základním linkbuildingem 30 až 40. Dnes je to 20 až 30. Klesající trendy však budou stále pomalejší až zastaví na určité úrovni. Naopak upper class bude posilovat.

Kde najdu výdělečné domény na parkování?

Mezi expirovanými a neregistrovanými.

Chci se stát linkbuidlerem, jak na to?

Začni u sebe. Vytvoř anebo si kup několik statických projektů. Do začátku ti jich stačí třeba deset. Každému z nich za den sežeň deset odkazů. Tedy celkem stovku za den. Na konci měsíce by jsi měl mít 3000 zpětných odkazů. V GWT si pak projdi výsledky. Porovnej výsledky se stanoveným cílem u každého projektu. Po přepočtu ranků zjistíš jak dobrý jsi. Google i Seznam ohodnotí tvé snažení. Jestliže jsi v průměru získal alespoň 3 body na každém projektu od každého vyhledávače jsi připraven. Nyní nabízej své služby. Tvé stávající projekty se stanou dobrým základem.

Pokud jsi získal místo ranků návštěvnost. Tvá cesta je jiná.

Linkbuilding je o sebedisciplíně a měřitelných výsledcích.

Můj obsah je pravidelně vykrádán, co mám dělat?

Je nutné zjistit jak je vykrádán. Zdali je to jen text, RSS kanál, anebo jiným způsobem. V případě, že je text kopírován včetně například javascriptu, doporučuji zavirovat a nahlásit antivirovým společnostem. Dá se použít i iFrame. Jestliže neumíš pracovat s viry, stačí na konci článku nechávat otevřené párové tagy.

Jestli je to čistě text, umísti do patičky webu a pod textu zprávu (zobrazí se i na webu, který kopíruje), že kopírováním tohoto textu se zavazuje majitel webu anebo majitel domény uhradit částku 2000 korun jako kompenzaci za nedovolené kopírování. Nafoťte screenshoty, popřípadě najděte notáře co potvrdí, to co viděl na obrazovce u zloděje (my máme firemního). Pošlete výzvu k úhradě. Pokud se ozve a přestane kopírovat je to špatné. Můžete to zabalit v opačném případě požádej o vydání elektronického platebního rozkazu. Podložte potvrzením od zaručeně nezaujatého notáře. Pokud nezaplatí, prodeje pohledávku.

Jedna naše sekce má na to vyčleněného i advokáta, který jen kopíruje dokumenty a vždy v nich upraví jen adresu. Ovšem zabývá se fotkami a obrázky, které nikdo nekupuje. Vyděláváme jen na neznalosti uživatelů a výhrůžkami.

Jak zvýšit výdělky z PPC, prostě proklik reklam?

Musíte umístit reklamy, tam kde se kliká. Chce to mít znalosti optimalizace pro prohlížeče. Jak se nahrávají jednotlivé prvky. Například bannery můžete posunout blíže ke klikacím oblastem menu a nadpisů. Náhodné prokliky zvětší CR i když na úkor konverzí, což je nutné vzít v úvahu. Efektivní je i postupné nahrávání grafické reklamy. Představte si menu s novinkami, kam uživatel kliká. V momentě kdy najede myší na menu, nahraje se grafický prvek, který popostrčí reklamu na úroveň menu. Voalá a máme tu klik. Tento trik je znám z dávných dob MFA.

Ovšem nejdůležitější je vědět jak inzerenti myslí a na co cílí. Zkuste se někdy stát jedním z nich, alespoň na jeden den. Pochopíte co chtějí a jak toho chtějí dosáhnout. Možná budete překvapeni, ale myšlenka SMFA ještě neumřela. Tedy když položíte v textu otázku v reklamě může být odpověď.

Tak pět otázek jsem zodpověděl. Mrkvičková vodka došla. Takže se můžu jít věnovat shazování cizích webů…


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “Ga’s al Rhul odpovídá na vaše dotazy”

  1. s vykrádaním textov je to večný problém :/ a riešiť to cez právnika je na dlhé lakte – si založím na to asi firmu čo sa len tomu bude venovať a budem to ponúkať na webtrhu

  2. pekný článok, dúfam že ešte Ga’s al Rhul nájde tajné zásoby mrkvičkovej vodky a niečo pekné v najbližšej dobe opäť napíše

  3. Velký guru, mohl bys ozřejmit toto:
    “Srank je přidělován procentům indexovaných stránek. Tím jak roste počet nekvalitních stránek, které často ani nejsou česky, ale mají dobrý linkbuilding vytěsňují middle class. Ta pak zase lower class. ”

    Moc to nechápu. Znamená to, že dobře linkbuildované stránky, i když shity, dostávají lepší ranky na úkor obsahově ok, ale hůře linkbuildovaných stránek?

    1. Michal: myslím, že tím chtěl říct, že stránky které mají v současné dob jakési střední ranky (40 – 50), se díky vstupu nových budou propadat na nižší ranky a vytalačí ty, které s linkbuildingem začínají (20 – 30). Takže budeme rádi, když se po pár měsících vůbec dotáhneme na 30tku.

  4. hlavně tím myslel, že Seznam dá do Serpu i cizí stránky, cizojazyčné a ty budou před námi. To se mi moc nezdá.

  5. a přestože je třeba brát to s nadsázkou: jakým množstvím zpětných odkazů (samozřejmě kvalitních) lze rozhýbat návštěvnost? Někde jsem četl, že stovkami, to je snad vtip

  6. Dobrý deň ja sa chcem slavného Ga’s al Rhula opýtať, že či má význam pre GPR ak pridávam na facebook stránky s GPR 9 vlastné odkazy.

    1. ondrej: zařadím mu to do seznamu otázek na příště, ale z toho co vím tak se počítají jen odkazy bez nofollow a velké systémy mají většinou toto ošetřené.

Comments are closed.