Nová možnost výdělku pro katalogy

Většin lidí považuje katalogy za neužitečné. Návštěvnost z nich je zanedbatelná a přínos pro SEO minimálně sporný. Pravidlo, že každý odkaz se počítá s příchodem Antispam Pandy (alias Penguina), tak trochu vzalo za své. Výhružné emaily z Google o možném vyhoštění webu z předních pozic vyhledávání berou někteří lidé smrtelně vážně. Odstraňují jeden zpětný odkaz za druhým, chtějí se soudit s provozovateli, kteří jim nevyhoví a vůbec se chovají jako smyslů zbavený.

Co mě ale opravdu pobavilo, je nová forma výdělku katalogů, které se na hromadné panice rozhodly přivydělat. Podle článku na searchengineland.com, se jedna společnost, která provozuje větší množství katalogů, rozhodla účtovat 25 USD, za přednostní odstranění webu z jejich výpisu. Wow tomu říkám pokrok. Dříve lidé platili, aby se mohli do těch nejprestižnějších katalogů dostat a dneska platí, aby se mohli zase nechat vyškrtnout.

A jaká je doporučená obrana? No můžete třeba vyhrožovat žalobou, anebo hodit na stránku, kam směřuje odkaz chybový kód 404, který spolehlivě zastaví jak pozitivní, tak negativní link juice. No není to super? Mohla by dokonce vzniknout nová SEO disciplína – obrana proti negativnímu SEO.

[poll id=”159″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

12 Replies to “Nová možnost výdělku pro katalogy”

  1. Taky jsem se dva roky zpet snazil mazat spatne katalogove odkazy smerujici na muj web (heh, to by mohl byt start super debaty ;). Ale pak jsem zjistil, ze lepsi je dlouhodobe budovat obsah a odkazy ziskavat z kvalitnejsich zdroju (na hodnotny clanek vam mnoho webmasteru rado odkaze – i treba po zadosti o pr). Proste jen smazat “spatne” odkazy imho nestaci,i kdyz jestli jich mate opravdu stovky tak to za ten odmaz asi stoji (i kdyz pokud jich je opravdu tolik tak je vsechno spatne).

    Sice to porad omylam dokolola, ale obsah je zaklad – pri budovani obsahu prolezt maximum zahranicnich webu, diskuzi, vysledku z google, udelat si osnovu a pak teprv zabrousit na .cz net zjistit jestli se na neco nezapomelo, pripadne mrknout do mnoha diskusi a komentaru jestli lidi nezajimaji nejake dalsi informace. To je dle me cil ke kvalitnimu obsahu a pozicim v serp…

  2. Koukám že jsem z 10 babkama, co si řeknu za smazání backlinku, troškař! Ale ani těch 10 babek z těch 10 zoufalců co mi zatím psalo nikdo nezaplatil :(

  3. Beach Boy, ty tady porad omilas zakladni poucku o tom jakej je content king. Ale nechtel bys uvest treba odkaz na nejaky tvuj komercni stredne konkurencni projekt, ktery se super umistuje ve fulltextu jenom diky tomu, jak skvely tam mas obsah? Docela by me zajimalo, jaka je realita.

  4. Tonyk: Vim ze uz je to nudny, zacnu se krotit. Ale kw ani domeny opravdu nereknu, narovinu reknu ze se bojim konkurence.

    Jeden obor je dovolena “stat” (homepage s oproti konkurenci bohatym contentem na x – let stary domene tenhle rok nalinkovanej v nekolik fazich predevsim onesite odkazama pr clankama v cene nekolik tisic kc, zbytek webu je natazeny xml (vlastni php) a detaily dovolenych je ze 40% doplnen vlastnim automaticky genrovanym textem (neni duplicitni).

    Dalsi web je cestovatelsk informacni web v dnesni dobe v prumerne az nadprumerne konkurenci. Tam je web tvorenej obshahem ziskanym ze zahranici (cz mfackari vytahnou/zkopirujou jen to nejhlavnejsi a na zbytek se vybodnou). Diky tomu web ziskava odkazy z for a diskuzi (linkovat lze jen zahranicni zdroj nebo muj web). Navic ten longtail casto neni mnoho slov s malou navstevnosti ale par slov s velkou navstevnosti (smysleny priklad: web o anglii a tam velka navstevnost na to kolik lze do anglie dovazet cigaret apod.).

    Tusim ze ty moje prispevky zni jako slepa propagace. Ale proste pokud zpracovate content/web pro nejaky tema, zadejte si ho v eng i cz jazyku do googlu proklikejte 20 vysledku vcetne pribuznych temat, sepiste do osnovy vsechny body ktere se tematu tyka nebo nekde resi na diskusich a pak kazdej bod zpracujte do clanku (h nadpis, odstavcem textu, ul li seznam, obrazek, js mapa/graf apod.).

    Proste pri budovani kontetu to chce delat vyzkum a informace davat dal. Hlavne zkoumat kw v analytics, dotazy s diskusich, komentarich apod. Taky jsem ze zacatku delal weby ve stylu kdyz letite na dovolenoh letadlem tak uvidite modry nebe a letadlo je bezpecny, ale pak zjistite ze lidi hledaj jestli si muzou do letadla vzit plechovku olejovek, jestli tam muzou kourit, nevedi jak se na letisti orientovat atd. Proste se vzit do navstevniku a zjistit co je zajima,pripadne udelat zjednoduseny uzivatelsky test8ovani (zeptat se znamejch co je v danym tematu zajima).

    No a kdyz jsem zacal budovat obsah timhle zpusobem tak najednou nebyl zadnej problem tvorit texty, proste jen googlujes,prekladas a sepisujes informace (neni treba tvorit prazdnej nesmyslnej text). To je podle me ten kvalitni obsah, dam dohromady vsechn informace ktery jsou na celosvetovym netu k dispozici. U produktovejch webu to je trosku jiny, ale tam to jde resit kvalitnima recenzema, fotkama, testama atd.

    Preju hodne stesti. Howg…

  5. Mě napadlo před časem něco podobného, ovšem né v SEO. A ty bys to mohl dělat taky.
    Stačí k tomu inzerát: “Za 1000,- Kč o vás NEnapíšu článek na svůj blog. Níže jmenovaní mi zašlete na účet 1000,- Kč. Pokud tak neučiníte do třech dnů, napíšu o vás článek. Všechny fráze spojené s vaším jménem a jménem vaší firmy vložím do tagů a každý, kdo vás bude hledat kvůli referencím, si jako první přečte článek u mě na blogu. A věřte,že to bude hodně objektivní článek” :)

    A teď vážně: jsem fakt rád, že tohle už nemusím vůbec řešit. Lidé na můj web odkazují sami a rádi. Denně zaznamenávám několik nových přirozených odkazů na náš web z různých blogů, diskusních fór i magazínů. Z těchto odkazů chodí přímí návštěvníci a zvedá se nám i návštěvnost z vyhledávačů.

  6. Petr Jeník: príma nápad… a počítám, že párkát se to již na owww objevilo. I když né s požadavkem na litr.

  7. Beach Boy si nějak odporuje, v prvním příspěvku píše o nutnosti kvalitního obsahu, v druhém příspěku píše o 40% automaticky generovaného textu. Začínám se v tom ztrácet…

  8. Pri troche dovtipu by sa na tom dalo nieco zarobit, ale cudujem sa, ze google vobec vytvara svojimi krokmi priestor na taketo spekulacie.

Comments are closed.