Rozhovor s provozovatelem Svizne.cz

Po delší době tu máme opět rozhovor. Tentokrát na otázky odpovídal provozovatel služby Svizne.cz Radek Kilevník. Původně si u mě chtěl koupit reklamu, ale napadlo mě, že by stálo za to položit mu pár otázek. Přeci jen člověk, který má zkušenosti s kamenným obchodem a eshopem si založí systém na tvorbou eshopů s přeposílání objednávek a takzvaných affiliate eshopů, musí mít nějaké to know how. Takže doufám, že se vám bude rozhovor líbit ;)

 

Svizne.cz se zabývá vytvářením obchodů na přeposílání objednávek. Co to vlastně znamená?

Znamená to že se zabýváme tvorbou automatických webů které Vám mohou zajistit pasivní zdroj příjmů. Nabízíme nejenom obchody na přeposílání objednávek, ale i automatické affiliate katalogy. O tom jaký je rozdíl mezi přeposíláním a affiliate se už napsalo hodně a návody najdete i u nás, ale velmi jednoduše – při přeposílání objednávek posíláte do mateřského obchodu za provizi objednávku, při affiliate přímo zákazníka.

Proč by měl někdo dát přednost “přeposílajícímu” eshopu před klasickým?

Ostřílený obchodník si může založit rovnou klasický eshop, ale musí si připravit mnohem více peněz, času a musí se i připravit na velké riziko toho že neuspěje. Přeposílání objednávek je podle mě, primárně určeno začínajícím internetovým podnikatelům. Za minimální vstupní náklady si mohou zkusit, co vlastně obnáší provozovat internetový obchod, ale odpadá jim několik podstatných povinností, které za ně dělá mateřský eshop. Mohou se tedy soustředit na učení se, kde propagovat a jak, co je efektivní a co není. Mohou zkoumat pohyb lidí na webu a upravovat popisy nebo rozmístění prvků tak aby byl web pro návštěvníky co nejpřívětivější.

Podle mého názoru, je nejpřirozenější cesta, poté co se rozhodnete že chcete vydělat peníze online prodejem zboží, že si pořídíte obchod na přeposílání objednávek, když zde vše zvládnete přejdete na dropshipping což je pokročilejší přeposílání, kde už máte svoji značku a mateřský eshop zde odesílá zboží Vaším jménem, nevýhoda spočívá v tom že už ale držíte i záruky za zboží a peníze jdou přes Vás (což u přeposílání není, tam fakturujete pouze mateřskému obchodu provize). Je to tedy komplikovanější varianta a mateřské eshopy k ní přistupují také až po dosažení nějaké úrovně obratů partnera. Pokud podnikatel zvládne i tento krok, může hledat svoje vlastní dodavatele / výrobce a osamostatnit se.

Výhoda tohoto přirozeného vývoje spočívá v tom, že když podnikatel neuspěje, nebude ho to v tom prvním kroku bolet finančně ani duševně tak, jakoby zkrachoval ve svém samostatném klasickém eshopu, měl by v něm investováno mnoho peněz, nasmlouvané odběry a ještě by se na něj několik měsíců hrnuly reklamace.

Pozná běžný zákazník, že nakoupil na eshopu, který vlastně neexistuje?

Samozřejmě, v obchodních podmínkách a v procesu objednávky je nutné aby byl uveden provozovatel mateřského obchodu. Je samozřejmě i velmi nežádoucí jakkoli zákazníka klamat a to nejenom z etických důvodů, ale i proto, že takový klam by stejně vyšel najevo a v takovém případě 99% klientů objednávku stornuj.

Dobře rozhodl jsem se, že si založím přeposílací eshop na prodej dopravních letadel Airbus A380 a obrátím se na Svizne.cz. Vy ho máte v nabídce. Co všechno budu muset udělat já, aby mohl fungovat.

Je to velice snadné. Stačí nás kontaktovat pomocí kontaktního formuláře, nechat si udělat nezávaznou kalkulaci nebo přímo objednat. Probereme spolu Vaše požadavky, přání a představy. Pokud nemáte žádné zvláštní požadavky, předáme Vám po uhrazení faktury instalační balíček s kompletním systémem a s podrobným manuálem k nasazení. Pokud se rozhodnete že si na instalaci eshopu netroufnete, nabízíme samozřejmě instalaci a kompletní zprovoznění jako doplňkovou službu. Tato služba je zpoplatněna. Zajistíme Vám v rámci této služby i doménu, hosting, jedná se prostě o kompletní servis.

Pokud nemáš zvláštní požadavky na funkce nebo grafiku, je eshop funkční a připravený k používání do 24 hodin od objednávky.

Ok a bude mi umět Svizne.cz pomoct i když ho v nabídce mít nebudete? Jsem ochotný si i zaplatit. Airbus mi platí 1% z každého prodaného kusu :)

To není špatná provize, chtěl bych prodat v takovém obchodě klidně i jediné letadlo :)

Samozřejmě i to  zařídíme. Děláme pro klienty i jednorázové zakázky podle jejich výběru. Je to ale individuální služba a i její cena je přímo závislá na aktuální vytíženosti našeho týmu a komplexnosti datových výstupů mateřského obchodu. Rozhodně ale budeme rádi když se na nás s takovou poptávkou obrátíte a rozhodně Vám vyjdeme vstříc.

Jak už bylo zmíněno, mimo přeposílání objednávek nabízí Svizne.cz ještě řešení postavené na affiliate. Kterou variantu zákazníci preferují?

Naši klienti více preferují přeposílání objednávek. Podle mého názoru a feedbacků které mám, je to tím že více věří tomu když zákazník udělá objednávku na jejich eshopu a tu pak mají v přehledu i ve svém obchodě.

Při affiliate odchází klient do mateřského eshopu opatřen jen “jakousi známkou v cookies” a mnoho lidí nevěří že je to poctivý systém a opravdu dostanou provizi z toho co tam zákazník nakoupí. Není tam pro ně taková možnost kontroly.

Za mě, vše má samozřejmě svoje pro a proti, ale pokud se zde bavíme o prodeji věcných produktů a my děláme výhradně řešení pro prodej věcných produktů, tak z hlediska dlouhodobosti a vytvoření alespoň nějaké základny klientů, preferuji přeposílání také, ale určitě ne proto že bych nevěřil spolehlivosti affiliate. Jsou ale lidé s talentem pro affiliate kteří by neměnili affiliate ani za nic a protože s klienty kteří o to stojí, se snažíme udržovat kontakt i po realizaci webu, tak víme, že naši pilní a učenlivý klienti, slaví své úspěchy jak na přeposílání, tak na affiliate.

Celý eshop je postavený na Prestashopu a co jsem koukal tak některé šablony jsou celkem hezké. Je možné si objednat jen šablonu? Popřípadě něco co by využil majitel už zavedeného eshopu?

Ano, ani to není problém. Je to také jednorázová individuální zakázka, tak nedokážu slíbit že když ji u nás poptáte, tak Vám budeme moci nabídnout přesně to co si obsahově a cenově budete představovat, ale mohu Vám zaručit že se budeme maximálně snažit abychom Vám vyšli vstříc.

Trochu zvolníme tempo. Pověz čtenářům 404m.com něco o sobě, o projektu Svizne.cz. Jak jsi začínal, co byla největší překážka a co plánuješ do budoucna. Chceme slyšet něco ze zákulisí.

Jmenuji se Radek Kilevník, je mi 29 let, Před měsícem jsem se stal hrdým tatínkem Sebastiana Kilevníka.  Jsem z Východních Čech a mé povolání je programátor průmyslových robotů. Časem jsem se od zaměstnání a provozování kamenných prodejen přeorientoval čistě na internet, kde od roku 2006 provozuji středně velký internetový obchod prodávající úsporné elektrospotřebiče. Samozřejmě projektů a projektíků bylo mnohem více, některé jsem celkem úspěšně prodal, jiné zanikli nenávratně v dějinách internetu

Největší překážkou bylo určit si svůj směr a obor. Zjistil jsem totiž, že i když bych moc chtěl, nemohu dělat a umět všechno. Provozoval jsem dokonce kamennou hračkárnu, poté zastavárnu a mnoho dalších “velepodniků” které bych raději ani nezmiňoval. Po čase jsem ale pochopil že moje úspěchy a naplnění přicházejí čistě z internetového prodeje, oprostil jsem se tedy od všech zbytečných aktivit a věnoval se provozu internetového obchodu.

V polovině loňského roku jsme spustili svizne.cz protože jsem jako majitel eshopu chtěl pro svůj obchod systém, ve kterém bych mohl budovat partnerskou síť pro svůj eshop. Affiliate systémy zde jsou, ale spolehlivý systém přeposílání objednávek který by byl za rozumnou cenu, nebo splňoval moje přísné požadavky prostě není.  Se svizne.cz, které mělo nejdřív sloužit jen jako základní kámen nového velkého systému pro přeposílání objednávek a zajišťování partnerů, jsme ale objevili velkou díru na trhu, dal jsem tedy dohromady tým spolehlivých a šikovných lidí  a to co mělo původně jen pokrýt mojí potřebu se setkalo s velkým úspěchem a stále rosteme.

Můj eshop zatím stále v naší nabídce není, protože poptávka je obrovská a my chceme růst zodpovědně, ale do několika týdnů se tam objeví, poté představíme náš nový systém pro přeposílání a začneme do něho nabírat mateřské eshopy pro které budeme poté aktivně hledat partnery pomocí Svizne.cz. Pokud jste majitelem eshopu a chcete do našeho systému, více informací o něm se dozvíte na Onlinesklad.cz. Web je stále ve výstavbě stejně jako celý systém, ale už na webu základní informace jsou a i když fronta mateřských obchodů je dlouhá, ačkoli jsme ještě ani nedokončili testování, budeme rádi když nám zašlete svojí poptávku.

Co plánuji do budoucna? Plánuji tedy zejména v návaznosti na představený systém Onlinesklad.cz rozšiřování naší nabídky na svizne.cz o připravené mateřské obchody a co hlavně, chceme neustále zkvalitňovat naše služby, naše mateřské obchody a v neposlední řadě naše partnery. I my se neustále vzděláváme a učíme, protože požadavky, nápady a kreativita našich klientů je nekonečná a je pro nás každodenní inspirací. Chceme se také více starat o naše stávající klienty a nabízet jim více komfortních služeb jako je propagace jejich nového webu a také vzdělávání jich samotných.

Právě na zmíněnou propagaci na Svizne.cz se chci zeptat. Přijde mi jako velký krok dopředu. Co všechno plánuješ nabídnout?

Propagace ve svizne.cz je zatím v plenách, zajišťujeme teprve technická řešení a lidské osazení. Zatím jsme dotáhli do ostrého provozu podávání inzerátů. Nebyla to snadná práce, protože na trhu je poměrně velká konkurence, která je levnější, ale je to za cenu neefektivnosti jejich služeb. Toto mohu jako provozovatel klasického eshopu dobře posoudit, protože sám jsem využíval služby mnoha podobných agentur a tak dobře znám i nevalné úspěchy.

Přenáším sem tedy jen principy o kterých vím že fungují. Jak jsem řekl, zprovoznili jsme zadávání inzerátů až do 90ti inzertních serverů a připravujeme registraci xml feedu eshopu do porovnávačů a jako poslední krok bude zakládání s správa PPC kampaní. Jedná se nám skutečně hlavně o to aby naše propagace byla efektivní, proto přípravy potrvají ještě minimálně měsíce, protože si svoje lidi velmi důkladně vybíráme a pečlivě školíme.

Děkuju za rozhovor.  Chtěl by jsi ještě čtenářům 404m.com něco na závěr vzkázat?

Chtěl bych poděkovat všem kdo dočetli až sem do konce, protože jsem se Vám snažil nastínit zde podstatu a jádro projektu o kterém jste už možná slyšeli. Chceme dát šanci každému, aby si vyzkoušel tento druh online vydělávání, ale nemusel hledat programátory, grafika a pak je hlídat a dohadovat se s nimi a to vždy s nejistým výsledkem. My prodáváme hotová řešení, u nás přesně víte co kupujete a můžete začít hned dělat to co jste původně chtěli. Kvůli velkým vstupním nákladům a velkému rozsahu doplňků a funkcí které musí takový web mít, byla dříve možnost vlastnit takový obchod, výsada několika uzavřených kruhů lidí.

My zpřístupňujeme tento druh podnikání komukoli kdo to chce zkusit a protože žijeme v kapitalismu, považuji to za zdravé a prospěšné pro trh a konkurenci v něm.

Pokud si uvědomujete, že výdělek bez práce či znalostí prostě neexistuje a chcete zkusit něco nového a perspektivního, rádi Vám pomůžeme a budeme rádi když se stanete naším spokojeným klientem

Radek Kilevník

http://Svizne.cz


Pokud si budete chtít některý z produktů anebo služeb na svizne.cz vyzkoušet, domluvil jsem pro čtenáře 404m slevu.

  • Když budete objednávat eshop na svizne.cz, tak do kolonky vzkaz, napište heslo 404m.com a získáte 20% slevu na systém.
  • Na propagace.svizne.cz, když zadáte při objednávce do kolonky vzkaz, heslo 404m.com tak  získáte slevu až 25%.

No vyzkoušejte a dejte vědět :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Rozhovor s provozovatelem Svizne.cz”

  1. Super rozhovor, stretol som sa stým svižne na WT ale nikdy som neskumal že čo to je

  2. Tento rozhovor je peknou ukazku pridane hodnoty k reklame, o niz jsi psal nedavno;) Dobre cteni, pro me neznamy obor, diky.

  3. zaujímavý článok, celkom obsiahlý, a o takéjto forme e-shopu som počul prvý krát takže niečo nové som sa aj naučil a v poslednom rade je tento článok pekne spracovaný tak aby bol zároveň aj dobrou reklamou

  4. Mam takove smysene pocity. Vytvareni duplicitnich textu a nevim jak je resena podpora takoveho eshopu. Jestli to nakonec neni na skodu.

  5. Já tomuto osobně moc nefandím, protože pak je nasekaných spousta téměř identicky stejných obchodů a je téměř nereálné se odlišit. Ale chápu, že je to jak při zlaté hořečce prodávat lopaty. Spousta lidí za vidinou “pasivního” příjmu to koupí…

  6. Pari: Mam podobny nazor. Tedy spis nechapu ze ty weby chce nekdo kupovat.

    Kazdopadne by mr moc zajimalo kolik udelalo “Svizne” na provizich u Simplie. Sice ten affil asi fungune, ale pokud natahnete defaultni xml tak se ocitnete v okoli velky konkurence. Pokud si xml prekopete (nazvy kategorii, razeni, nazvy produktu) a dodelate texty tak hned mate vetsi sanci ikdyz stejne je to boj s konkurenci (spis nez vydelecnej affil shop bych to nazval parkingem).

    Obecne s narustajici konkurenci doporucuju spis nez slepe natahovat xml prinaset informace, rady, navody, Recenze – proste to co lido hledaj (koupite si na trhu novou vec a udelate recenzi – pritahnete zajem uzivatelu, lidi z vyhledavacu kde jeste nebude konkurence a v neposledni rade ziskate odkazy). Kdyz se neco podobnyho podari rozbehnout tak pak uz jen najmout recenzenty pripade prekladatele zahranicnich recenzi). No a pak ten affil web pojede mnohem lip nez stejny xml na 20 webech. No a samozrejmne ti i podrbete pandu s tucnakem po brade…

  7. Ad: “Naši klienti více preferují přeposílání objednávek. Podle mého názoru a feedbacků které mám, je to tím že více věří tomu když zákazník udělá objednávku na jejich eshopu a tu pak mají v přehledu i ve svém obchodě.”

    Když porovnám počet prokliků z affiliate, které jsem kdysi provozovala, s návštěvností svého eshopu, produkuje mi eshop z tohoto hlediska několikanásobek objednávek. Proto se výše zmíněným preferencím klientů vůbec nedivím.

  8. Díky všem za reakce.
    Souhlasím s Vámi a snažil jsem se to co tu padlo, v tom rozhovoru i říct. Kdo si to nechá pouze “natáhnout” a pak bude čekat, nedočká se ničeho. My pomáháme s technickým řešením, aktualizacemi a grafikou. Poté když si chce partner napsat svoje popisky kategorií – nastavíme mu, aby se mu tyto popisky neaktualizovali atd. Kdo si napíše svoje popisy produktů, má k úspěchu blízko. My Vám vyjdeme vstříc a dodáme Vám eshop tak nastavený jak si jen vzpomenete, ale vymýšlení jak na to a strategie, to už je na Vás, my neslibujeme žádné výdělky bez práce, tak to rozhodně není.

    Díky
    RK

  9. Na podobnom princípe fungujú aj veľa obchodníkov. Toto je prenesené do internetového prostredia. Mám pocit, že napríklad na Slovensku nie je dropshipping právne povolený.

Comments are closed.