Bing posiluje v USA na úkor Google

Microsoft se může radovat. Jejich vyhledávač posiluje na trhu v USA. Za poslední rok*  jejich podíl na vyhledávacím trhu stoupl z 26,79% na 28,1% (+1,31%) a na úkor Google, který spadl z 68,1% na 65% (-3,09%).  Microsoft se snaží na trhu v USA získat podíl alespoň 30%. Aby toho dosáhl nebál se koupit stále oblíbený vyhledávač Yahoo!, který se podílí na úspěchu Microsoft hned 14,95%.

Rozhodují pro tuto dekádu však zřejmě budou mobilní zařízení. Osobně si myslím, že zde stále může být dostatek prostoru pro nové lokální projekty. U nás by to mohla být například krajská města. Mobilní zařízení jsou doslova dělaná pro osobní hledání na míru. Navíc nahrávají novému přístupu, který by jim dal nějaký ten náskok oproti masově rozšířeným způsobům vyhledávání.

Získat podíl v USA je jedna věc, ale je tu i zbytek světa. Otvírají se nové trhy, které nemají sice dolarové hodnoty za uživatele, ale jsou zde stovky milionů potenciálních uživatelů s “centovou” hodnotou. Prosperující země navíc nebudou donekonečna chudé. Dřív anebo později se ekonomika projeví i na lidech. Tady podle mě bude mít dlouhou dobu navrch Google, vlastně on už má.

Dále jsou to lokální zvyky. Dokud u nás nezačne Google uplácet provozovatele internetového připojení, aby jejich technici novým uživatelům automaticky zřizovali emailové schránky na gmail a nastavovali Google jako domovskou stránku, tak si Google další procenta jen tak neukousne. A to i přes to, že Seznam to teď celkem slušně mrví s indexací nového obsahu. Je třeba si uvědomit, že to běžní uživatelé nikdy nepoznají. Přeci jen kdo z nás produkuje tak unikátní obsah, že by byl na českém internetu nenahraditelný? Rozdíl kvality vyhledávání je pro BFU relativní pojem. Prostě místo nadávání, na pro ně neznámý pojem MFA, si prokliknou pár dalších stránek s výsledky.

 

* Květen 2011 – květen 2012, vzorek 10 milionů uživatelů. Zdroj Experian Marketing Services Reports Google Share of Searches at 65 Percent in May 2012.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Bing posiluje v USA na úkor Google”

  1. Vyhledavac v Opera mini mi v clanku nikde nenasel slovo face… Neni ten rust zpusoben prave tim modrym webem?

Comments are closed.