Hledání typo domén je prý drahá záležitost

Jak jistě víte na typo doménách se dají vydělat nějaké ty peníze, zmást zbloudilé návštěvníky a naštvat majitele originálních webů. Pokud vám není temná strana domainingu proti vůli, anebo si jen chcete zkusit něco nového, tak na první co jistě přijdete, je že typo domény není zas tak lehké a hlavně levné najít.  Přesně s tímto argumentem mě dnes oslovil jeden člověk z Webdeal, což mě motivovalo napsat dnešní článek.

Jasně, že to není levné a jednoduché. Ani já nevím jak si vytipovat doménu za regfee, aby na 100% vydělávala. Ono je lepší netipovat a místo toho zkusit dělat třeba minisite, třeba na doménách co jste netrefili (ideální jsou na to typo domén 4 znakového webu, kde jste vynechali schválně jeden znak). Občas to ale na mě přijde a prostě zkusím si pár kousků zaregistrovat. Co kdyby to vyšlo že? Jeden los vyjde na 7 – 8 USD a ve většině případů není z čeho vybírat (strávíte hodiny nad seznamem a porovnáváním různých dat). Těch pár favoritů si nakonec nevydělá ani na polovinu regfee. Co si budeme povídat prodávání odkazů je výnosnější byznys. Jenomže tam to stojí čas a kdo by nechtěl mít doménu, která vám strká do kapsy každý měsíc pár dolarů.

Popravdě nemusíte utrácet stovky dolarů, pokud budete chytří obchodníci ;)

  1. Pusťte si hudbu, co vyhecuje i lidi ve znamení váhy (prokleté znamení pro podnikatele).
  2. Snižte náklady na registraci domén tím, že si vyberete registrátora, který má zrovna domény ve výprodeji. Můžete sledovat @DoménovéhoRobota, který má o slevách přehled. Například .info anebo .eu domény se prodávají často do 20 CZK.
  3. Vytipujte si domény s trafikem (třeba přes CVS Alexa top 1M, ale popravdě lepší bezpomlčková verze domény s vyšším Alexa rankem, než přehozená písmenka u domény s nízkým rankem)
  4. Nechte si vygenerovat překlepovky.
  5. Pečlivě si vyberte z možného seznamu, co by tak mohli lidi “překlepovat”.
  6. Využijte služeb kvalitního registrátora, který má nástroj na hromadné ověřování domén. Na gTLD se hodí i GoDaddy. Ale po pár tisících na vás vybafne captcha.
  7. Nebojte se a registruje :)
  8. Zaparkujte své typo domény na namedrive.com anebo bodis.com.  Některé domény lépe vydělávají na jednom, druhé na jiném.
  9. Zřejmě jste přišli o balík peněz, podobně jako v jiných hazardních hrách, ale těšit vás může, že jste se přidali na temnou stranu.

Takže hodně štěstí. Pak se můžete pochlubit co jste zkusili. Nezapomeňte, že parazitování na typo doménách může vést k UDRP a to už taková zábava není.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Hledání typo domén je prý drahá záležitost”

  1. Clovek hlavne musi studovat aby uspel. Kdyz jsem ja kupoval prvni domeny, byl to velky propadak. Byl jsem naivni a myslel jsem si, ze kdyz Ahyde s D7, pisi na webtrhu jak jsou ve vate, takze ja budu taky. Bohuzel tomu tak nebylo, ale zacal jsem studovat a pomalu se zacalo darit.

  2. jo tak tohle je luxusni schrnuti
    ale vahy jsou prece nejlepsi znameni na podnikani :)

  3. Prečo sú váhy “prokleté znamení pro podnikatele”?

  4. :-) tak vítej v klubu (já jsem 1.10.)
    taky dlouho váhám, ale pak si řeknu, že přinejhorším se to jen nepovede a risknu to

  5. podla mna kazdy na zaciatku sa popalil. moja prva preklepovka bola hbitshare.com mala nejaky alexa a po registracii som zistil ze ma 4 navstevy denne

  6. Já jsem taky 1.10. a je to smutná pravda…

    Akorát to většinou nerisknu a vymyslim nějakou jinou kokotinu :)

  7. Furt se da hand reg registrovat hromada typo domen – jen to chce mit zkusenost, budget na placeni a hlavne se nebat registrovat…
    Nikde neni napsane jak, ale zkusenosti a trpelivosti se za par let da dostat k peknemu portfoliu…
    ale kdyz jsi vaha…:)))

Comments are closed.