Nové nástroje v Bing webmaster tools

Včera večer mi dorazil email od The Bing Webmaster Team, kde se pochlubili novinkami. Asi největším lákadlem je jednoznačně Link Explorer, pomocí kterého je možné sledovat zpětné odkazy konkurence. Najdete jej pod Dashboard – Diagnostics & Tools – Link Explorer.

Na zobrazení zvládne 200 výsledků. Pokud chcete víc musíte si výsledky exportovat. Na doménu seznam.cz mi exportovaný .csv soubor vrátil 706 zpětných odkazů, en.wikipedia.org 829 a 404m.com  95. V porovnání s tím například Alexa sitelinks seznam.cz – 13134, wikipedia.org – 2,2M, 404m.com – 201. Přiznám se, že to už mi lepší výsledky vrací i moje W8čka v Alfa stádiu bez .gTLD domén. Je to trochu zklamání, protože starý dobrý Yahoo! backlinks vracel poměrně hezké výsledky, než jej MS zrušil a “integroval” do Bing Webmaster Tools.

Další zajímavostí je Keyword Research. Jedná se o alternativu ke Google Keyword Tool. U obou je možné nastavit jazyk a zemi cílení. S českými slovy moc nepochodíte. Například dovolená bylo hledáno za posledních 30 dní je 1x oproti tomu u Google 246K krát, rozšířené fráze u slova dovolená Bing nenašel. Když vypnu filtry a zkusím egypt tak BKR vyhodí 101  a GKT se zasekne na 800.  Hledanost pak 159,154 vs 30,400,000.

A teď přijde lahůdka Bing SEO Analyzer, anebo seomat od MS. Bouhžel funguje jen na vlastní stránky, takže se nemůžete kouknout na konkurenci. Přiznám se, že tento seomat potěšil a nemusela by se za něj stydět ani SEO agentura. Prochází stránku a hledá v ní nedostatky, které dělají vyhledávačům problémy. U mě našel například chybějící meta tag language a ALT popisky u obrázků. Prostě dohlíží na klasickou onpage optimalizaci. Zároveň je stránka načtena a chyby označeny přímo na ní. Co jsem tak zběžně koukal, chyby jsou označené barvou modrá (př. chybějící ALT u obrázku), žlutá (chybějící meta tag), červená (chybějící title tag).

Zdroje:


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Nové nástroje v Bing webmaster tools”

  1. Kdyz uz je rec o tech seotoolech tak ja bych ocenil “chytrou” aplikaci ktera by hodnotila onpage faktory/obsah dle dostupnych dat na internetu. Porovnat obsah/informacni hodnotu stranky s xy autoritativnich webu (vzhledem k pestrosti cz jazyka asi tezko realizovatelne). To by pak byla opravdova onpage analyza. Nejde preci jen o html kod, ale i o hodnotu, rozsah a citelnost/prehlednost informaci. Doufam ze se s timhle ucelem buduje Wikidi…

  2. bing je dobrej tak pro com domeny ale na cz je zatim totalne nepouzitelnej

  3. To je docela změna. Předtím říkali, že bude možné sledovat odkazy pouze vlastních webů. Podle počtů odkazů myslím, že bude stále lepší využít jiné databáze. Ale kdo ví, co bude dál.

Comments are closed.