AdSense zkouší míchat odkazy a klasickou reklamu

Google Adsnes LogoVšiml jsem si toho včera večer, když se pod mým článkem objevil jakýsi hybrid mezi textovou reklamou a reklamními odkazy. V podstatě místo klasických 4 inzerátů se zobrazí jen 3 a na volné místo se vloží 3 odkazy.  Jedná se o plochu 336 x 280.

Podobný mišmaš sem zahlédl i u reklamy formátu 728 x 90. Tady třetí reklamu nahradila lišta s 4 odkazy.

Jak to vypadá se můžete podívat na následujících screenshotech.

 


Hybridní reklama ve formátu 336 x 280

Hybridní reklama ve formátu 728 x 90. Nutno podotknout, že může být celkem účinná, pokud se umístí nad vrchní lištu s menu.


 

Testování nových způsobů jak zachytit návštěvníkovu pozornost je u AdSense celkem běžná záležitost. Ostatně pokud máte k dispozici tak rozsáhlou síť pokusných webů, dá se poměrně snadno zjistit jak vzrůstá anebo naopak klesá efektivita. Ani by jsem se nedivil, pokud by různé testy probíhaly i v rámci jednoho webu průběžně. Reklamních formátů je dnes už celkem dost (vycentrovaný text, různý počet inzerátů, různé velikosti písma u inzerátů, inzeráty umístěné vertikálně anebo horizontálně atd.).

Tento způsob zobrazení reklamy, ale vzbuzuje trochu kontroverzi. Na jednu stranu nemáme dávat na stránky zbytečně moc reklamy, na straně druhé to působí přeplácaně. Jistě prostor reklamy na stránce bude stejný, ale vizuálně to nebude vypadat až tak hezky. Schválně si představte že na vrch stránky dáte banner 768 x 90. Pokud si nezaškrtnete čistě grafiku, tak se vám tam najednou budou objevovat 2 textové reklamy a pod nimi lišta s 4 dalšími. Pokud děláte MFA, minisite či jiné stránky, které vydělávají na PPC tak zajásáte, ovšem ti ostatní nevím. No dáme anketu a uvidíme :)

[poll id=”157″]

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “AdSense zkouší míchat odkazy a klasickou reklamu”

  1. já jsem ze samostaných odkazových jednotek docela zkalmanej. oproti klasickým bannerům mají hrozně malý proklik a ještě menší obsazenost reklamou… takže jestli to půjde tak je v textové reklamě budu blokovat. Co u vás jak to vypadá?

  2. Mají většinou nižší prokliky, protože člověk musí vícekrát kliknout, než se proklik započítá. Musí se to vyzkoušet, ale zajímavý postřeh.

  3. “nemáme dávat na stránky zbytečně moc reklamy” – mně google již několikrát psal, že jsem dosud nevyužil reklamní potenciál webu XY a že mám n stánek, na kterchých ještě není plný počet 3 AdSense jednotek.

Comments are closed.