Za rok 2011 neprošlo na AdWords 134 miliónů reklam

Jako největší Pay Per Click  síť na světě to Google nemá rozhodně jednoduché. Musí si hlídat nejen své jméno, ale i dobrou pověst svých reklamních partnerů, což v době internetu rozhodně není nic jednoduchého. Všichni, chtějí mít svou reklamní kampaň spuštěnou co nejdříve, protože konkurence nikdy nespí a často je třeba zareagovat během velice krátkého času.

Počet zamítnutých reklamních ploch, cílových stránek a zrušených účtů každý rok roste. Google to přisuzuje stále zlepšujícímu se technickému řešení, které odhaluje problémové reklamy stále rychleji. Narůstá ale i počet lidí či organizovaných skupin, které využívají reklamní potenciál AdWords v rozporu s jeho pravidly. Celý boj tak eskaluje.

Rok Zrušených účtů Zamítnuté cílové stránky Zamítnuté reklamy
2011 824K 610K 134M
2010 248K 398K 56.7M
2009 68.5K 305K 42.5M
2008 18.1K 167K 25.3M

Zdroj googleblog.blogspot.com

Google navíc musí čelit různému druhu kritiky napříč celým světem. To co je legální u nás nemusí být povolené za mořem. To co je etické za mořem, může u nás vyvolávat všeobecné pohoršení. I když to nebyl asi dobrý příklad. V České Republice jen tak něco veřejné pohoršení nevyvolá. Jen pro zajímavost, jednotlivé podmínky užívání v současnosti pokrývají více jak 40 druhů různých jazyků.

Všeobecné problémové reklamy na hazard, léky a různé arbitráže ustupují postupně do pozadí. Novým problémem je hlavně padělané zboží všeho druhu, malware vytvořený za účelem kradení osobních údajů a samozřejmě spam. Organizované skupiny často využívají kradené platební karty. Google si v těchto případech nebere servítky. Porušení pravidel znamená zrušení účtu. Když se kouknete do tabulky vidíte, že počet zrušených účtů se oproti roku 2010 zvýšil o 232%.

Celkem by mě zajímalo kolik “špatných” reklam takhle Google proklouzne a dostane se na naše stránky. Rozhodně není příjemné zobrazit návštěvníkovi reklamu, která mu zaviruje počítač :/


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Za rok 2011 neprošlo na AdWords 134 miliónů reklam”

  1. líbil by se mi nějaký plugin do WP který by logoval jaké reklamy u mne G zobrazuje a na které uživaté klikaj a jako bonus ještě k tomu přiřadit kolik která reklama vydělala…

  2. Zdravím,

    Myslím si že tento článek by mohl být pro někoho z vás přínosný , jde o to jakým způsobem se dá vydělávat na internetu například (Adsense).

Comments are closed.