Chrome na jeden den porazil IE

Podle statistik StatCounter.com se podařilo na jeden den Chrome porazit Internet Explorer. Stalo se tak v neděli 18. března 2012. Zasloužili se o to zvláště země Indie (47,5%), Rusko (31,3%) a Brazílie (48,7%), díky kterým se vyhoupl na první světovou příčku.

Bylo to sice jen na chvilku, ale podle ředitele StatCounter se jedná o velice významnou událost. V dosavadním boji totiž s přehledem vítězil hlavně Internet Explorer. Postupem času, ale jeho podíl klesal.

Otázkou je nakolik se dá datům ze StatCounter věřit. Podle jejich výsledků za posledních 30 dnů u nás vede FireFox (34,5%), pak následuje Chrome (27,9%), třetí je IE (26,8%), čtvrtá Opera (7,4%) a pátý Safari (2,3%).

Ve válce mezi prohlížeči jde o hodně. Microsoft se snaží urychlit vývoj. Vždyť jen 29 dní po představení IE 9 se začalo mluvit o IE 10. Microsoft nechce ponechat nic náhodě. IE 10 bude mít podporu html 5, CSS3 a v Acid3 testu hodlá mít 100/100. Bohužel pojede jen na Win 7 a připravovaných Win 8.

Chrome v boji používá zvláště své propojení na služby Google a také nešetří na reklamě.

Zdroje:


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Chrome na jeden den porazil IE”

  1. ved prave ci su tieto vysledky pravdive.. to mas recht

  2. Na lupě jsem četl, že to je protože chrome načítá nenavštívené odkazy na pozadí (a uživatel je nemusí využít) ale do stats se počítají :/

  3. je to zvláštní statistika kde první je ie pak chrome a firefox je někde ve spod. I když firefox je obecně spíše na opačných stranách grafu. Ono čím více bude non windows systému a jejich defaultní instalace ie tím více bude vidět že ie jde s podílem dolu. Schválně kolik z vás ma v android telefonu či tabletu IE? dnes sice mužete mít na novém windows jiný prohlížeč díky legislativě eu ovšem aby korektně fungoval update windows je ie doporučovaná. Microsoft si ale sám zadělává na problém a to pokud vyvýjí ie 10 a zaroveň říka máte smulu pokud máte starý systém. Potom uživatelé místo investic do jiného HW a OS vyberou aktualizovaný produkt jiného výrobce. Takže pad microsoftu je nejen možný ale i neodvratitelný.

  4. Není ten trapný boj mezi prohlížečema už otravný? Už to dávno není jen o bezpečnosti prohlížečů.. v minulosti jsem x let používal IE a nikdy se mi nestala bezpečnostní hrozba vinou prohlížeče… pak jsem přešel na Firefox který v fobě IE měl více možností a už jsem u něj zůstal… a btw.. nový IE 9 je upllně jiný než všechny ostatní IE a kdyby byl v době vlády firefoxu asi bych se nepřesouval… to že IE je nebezpečný prohlížeč jsou jen kecy… a jestli někdo spoléhá jen na bezpečný prohlížeč tak mu to stejně nepomůže :)

  5. Nerozumím této větě: “Ve válce mezi prohlížeči jde o hodně”. O co vlastně u bezplatně šířeného prohlížeče jde?

    1. Marketingová data, vyhledávání přes lištu, možnost integrace prvků, které propojí prohlížeč s jinou službou výrobce.

Comments are closed.