Vznikla Asociace SEO

Vzhledem k stále přibývajícím podvodům v SEO, byla v Praze založena Asociace SEO. Zatím však nemá žádné členy, alespoň žádní nejsou zveřejněni. Na druhou stranu můžete si na stránkách přečíst jejich stanovy, etický kodex a případně se do asociace za 2900 CZK přihlásit, ovšem pak musíte ještě platit 1000 CZK/měsíc. Platící členové mají dále možnost využívat logo asociace. Do asociace se jde dostat i zdarma, pokud vás tam protlačí 3 stávající členové.

Takže k čemu je to vlastně dobré?

V tiskové zprávě se píše následující:

“Jde nám zejména o popularizaci SEO, prosazování etického kodexu asociace, osvětu a v neposlední řadě také o kvalitní členskou základnu a její ochranu před poskytovateli neprofesionálních SEO služeb. Snad se nám díky této iniciativě podaří odstartovat dělení zrn od plev a posunout SEO jako obor na místo, které si pro svou komplexnost určitě zaslouží”

Na stránce je dále pět bodů:

 

  1. Poskytování informací o všech aspektech SEO odborné i širší veřejnosti a popularizace oboru SEO.
  2. Integrace subjektů působících v SEO a komunikace mezi nimi, zastupováním svých členů a hájení jejich zájmů ve vztazích s třetími subjekty.
  3. Standardizace SEO služeb a prosazování profesního etického kodexu SEO služeb.
  4. Aktivní účast při případném vytváření a prosazování právních předpisů upravujících poskytování SEO služeb, či oborů souvisejících.
  5. Spolupráce se subjekty obdobného zaměření v České republice i v zahraničí s účastí na přípravě změn případných právních předpisů týkajících se SEO služeb nebo oborů souvisejících.

 

Na první pohled mi to přijde jako forma certifikace pro poskytovatele SEO. Prostě kdo si zaplatí a bude dodržovat pravidla je certifikovaným SEO odborníkem. Až mi to tak trochu připomíná hašteření “profesionálních” grafiků na webtrhu s “neprofesionálními”.

Etický kodex je spíše forma “kamarádské dohody” – budeme upřimní ke kamarádům, nebudeme si navzájem podrážet nohy, SEO bude z “magie” povýšeno na “vědní obor” atd.

Ne že by to bylo něco špatného. Existuje mnoho asociací, značek, certifikátů, které se lepí na produkty, či služby. Jejich úkol je v podstatě ten samí. Zavázat se, že budou lepší než ti ostatní.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

28 Replies to “Vznikla Asociace SEO”

  1. Imho blbost, vyšší váhu mají reference, certifikáty (H1) a ne nějaké členství v asociaci.

  2. Len aby to nedopadlo tak, ze sa tam dostane kazdy, co zaplati a nakoniec to bude sluzit akurat k obohateniu zakladajucich clenov, ci uprednostnovaniu vybranych jedincov. Nejak mi to smrdi.

  3. Taky si založím svojí SEO asociaci, kdo do toho jde se mnou? Poplatek na měsíc bude jen 500,- :-)

  4. Hmmm seoorganizace sídlící na pomlčkové doméně a nemá reglou bezpomlčkovou…pokud získají 20 členů, je to pěkných 20k měsíčně…ale jo proč by ne…

  5. Nejdříve jsem si myslel, že je to aprílový vtip, ale jak vidno způsobů jak se pokusit vytáhnout z lidí nějaké peníze za nic, je nepřeberné množství. Neskutečné.

  6. Zajímalo by mě kdo se za tím skrývá a co tím sleduje… protože na stránkách tedy vidím akorát logo PRONETmedia a proklik:-) Trošku to vypadá jako jejich minisite a pozitivní PR.

  7. Dobrej kšeft… dohodnou se s velkýma značkama na jejich logu zdarma.. malý značky nebudou chtít ve stínu větších a hrdě si dají svůj koupený certifák na web :) Je to tak? :)

  8. Jednoduché počty, je to príma kšeft 100 členů x 14900/rok = 1 490 000. Kolik by seo mágové museli sehnat zakázek, aby skoro bez práce přišli k takové částce.

  9. Dokud nebude podmínkou přijetí ověření kvalifikace zájemce o členství, nemá to moc smysl… – takhle se tam dostane každá firma, co má těch pár korun investice.

  10. Tak to Kubíček zas tak dobře SEO nedělá, když musí z lidí tahat peníze tímhle způsobem :-)

  11. Dobry figl jak zviditelnit svoji firmu a jeste si za to nechat platit. Jestli dobre pocitam, tak by me jenom prvni rok prisel na 14.900 Kč
    Bych chtel videt toho vola, co jim to da.

  12. ja se chystam zalozit asociaci blackhat seo, poplatek bude jen 100kc mesic :-D

  13. Taková asociace je úplný nesmysl. Opravdu se divím, na čem se dnešní lidé snaží vydělat.

  14. No jo, Kubicek a SEO mi nikdy neslo dohromady. Kubickovi pokusy jak se zpropagovat uz jsou mnoha lidem pro smich, me nevyjimaje. A asociace je uz vrchol jeho snahy zamaskovat jeho neschopnost aby mohl argumetovat berte me, ja jsem zakladatel. Bublinu nafukovat umi, to jo.

    Kdyz opustim tema toho trapneho pana, tak bych rad rekl, ze takzvane SEO je termin pod kterym si 10 seo specialistu predstavuje 10 ruznych veci.

    Bohuzel, vic zprofanovany, nicneznamenajici termin jsem nevidel.

  15. Kubíčkovi asi došly prachy, tak se iniciuje zde, aby mohl oškubat někoho dalšího. Otřesné.

  16. Já se domnívám, že SEO jako součást internetového marketingu nemá smysl jakokliv definovat a sdružovat. Kvalitní SEO firmy si své reference a obhajobu před klientem vždy dokáží odprzentovat a logo jakékoliv asociace ať už to je SPIR, APEK a další tomu podobné nemá žádný význam. Navíc samotný představitel Asociace SEO provozuje Počítačovou Pohotovost a jeden z webů na SEO a tam si tedy fakt člověk počte. Když jsem na tuhle stránku před několika měsíci narazil měl jsem také různé pocity o tom kdo vlastně SEO na našem trhu zastupuje. Doporučuji se s jejich marketingem více seznámit a bude i v tomto směru jasno.

  17. asi nedošli chce to spíš dotovat zesveho.na webtrhu je,že poplatky jsou nula.tebe asi nevzali,že kubíčka nemáš rád.třeba já ho beru jako jednu z mála seo autorit.a vidím na webech,který dělá,že ví o čem to je

  18. A za co ten vstupní poplatek je? Můžete to vůbec nějak vysvětlit? Jak budete s penězi nakládat??? To jsou otázky, které zůstanou bez odpovědi???

  19. Asi vytvořím super-asociaci, která bude sdružovat všechny asociace. Tedy jen ty prověřené a platící. Budu dávat certifikát Ověřená asociace a počkám až někdo udělá super-super-asociaci, které zase budu platit já.

Comments are closed.