AdBenefit: “pokud chceme prosperovat, musí prosperovat také naši partneři”

“Dnes mám pro vás další rozhovor. Shodou okolností opět affiliate síť. Jedná se o poměrně nový projekt zvaný AdBenefit.cz. Na otázky odpovídal Affiliate manager AdBenefit.cz Michal Majgot.”

 

Jak vznikla nová affiliate síť AdBenefit?

Založení AdBenefit nebylo spontánní, že by někdo řekl – tak a pojďme vyrobit novou affiliate síť. Spíš to šlo ve firmě přirozenou cestou od vlastních affiliate webů, přes provizní program na ušetřeno.cz až po AdBenefit. Takže žádný okamžitý nápad. Věříme, že se provizní programy jednotlivých poskytovatelů budou přesouvat pod větší sítě kvůli zavedeným publisherům stejně jako v zahraničí. Vidím na trhu obrovský prostor pro někoho, kdo by takovou síť vedl z pohledu kvality a spokojenosti jak zadavatelů kampaní, tak webmasterů.

Co technické řešení? Používáte vlastní systém? Má Váš systém něco speciálního co nikdo jiný?

Při výběru systému hrála roli celá řada faktorů. Rádi bychom byli transparentní, proto používáme nezávislý systém třetí strany. Vybírali jsme ke konci ze tří kandidátů, ze kterých zvítězila nejmodernější platforma HasOffers. Ta je například proslulá svým zabezpečením, takže se nikdo nemusí bát nějakých podvodů a triků. Detaily ohledně odhalování podvodů si samozřejmě nechávají pro sebe. Riziko nějaké manipulace z jakékoli strany je minimalizované. HasOffers používá iframe pixel měření, které je přesnější. Další výhodou je například sofistikované API, díky kterému si mohou inzerenti a affiláci vytáhnout statistiky do svých vlastních programů, pokud jim nevyhovuje naše rozhraní.

Nějaká zajímavá anebo zábavná historka z vyjednávání s budoucím velkým klientem?

Jeden bankovní dům byl například velmi nadšený z myšlenky affiliate marketingu, ale doslova jim zamrzl úsměv na tváři, jakmile pořádně zjistili, co to vlastně affiliate marketing je. Nepočítali totiž s tím, že vyroste velké množství webů, které budou propagovat jejich produkty.

Co když mám vlastní eshop, anebo jsem provozovatelem služby a chtěl by jsem se do affiliate sítě zapojit. Na co se mám připravit, koho kontaktovat a jak to bude probíhat?

Zapojení určitě uvítáme, nicméně tuto možnost teprve technicky a obchodně připravujeme. Klidně ale můžete kontaktovat přímo mě na michal.majgot@usetreno.cz a jakmile to bude možné, dojednali bychom konkrétní podmínky, případně bychom se na to sešli.

Co můžete inzerentům nabídnout oproti konkurenci?

Mezi nejdůležitější určitě patří rostoucí základna stovek publisherů, o které se aktivně staráme. Zatímco nám rostou, konkurenci ubývají, protože si uvědomujeme, že pokud chceme prosperovat, musí prosperovat také naši partneři. Stavíme win-win model pomocí takové alchymie provizí, propagačních nástrojů, funkcí a finančního plánování, abychom si je udrželi jednoduše tím, že se jim vyplatí, být u nás. Ti nejlepší si to umí velmi dobře spočítat. Díky jejich náklonnosti získáváme velké objemy a právě na to inzerenti slyší.

Kampaňě na Ferratum a Provident jsou stejné jako konkurence, ale odměna je u AdBenefit vyšší v čem je tajemství?

Jsme největší partner u většiny finančních produktů v nabídce, proto máme větší provize díky objemu a přišlo nám spravedlivé, podělit se o ně s publishery.

Plánují se v následujících měsících anebo roku nějací nový inzerenti? Popřípadě nějaké velké překvapení?

Těsně před spuštěním je Provident (pozn. něž jsem rozhovor publikoval už byla kampaň spuštěna), u kterého zbývá doladit pár drobností a okamžitě kampaň zveřejníme. Dál například Vodafone, O2, americké hypotéky Vitacredit či pojištění. Nechystáme vyloženě nějaké velké překvapení, spíš chceme své partnery překvapovat průběžně. Zajímáme se o ně. Příjemným překvapením by mohly být kvalitní iframe formuláře, které se snažíme vyladit k maximálním konverzním poměrům a neustále přidáváme další. Pomáháme tak k lepším výsledkům všem stranám. Dále kromě různých soutěží a setkání na příjemných eventech, se affilákům věnujeme individuálně. Proto nelze paušálně říct, jak je překvapíme. Neskromně věřím, že se sami pochlubí, jaké individuální překvapení jsme pro ně vymysleli.

Neuvažovali jste o partnerském programu, kde by za přivedené webmástry byla nějaká odměna. Třeba podíl z toho co vydělají?

Samozřejmě, takhle funkce je v HasOffers již integrována, takže ji jen otestujeme, vyladíme a co nevidět spustíme.

Jak hodláte celý systém “rozjet”? Plánují se nějaké velké investice do propagace?

Nechystáme systém tlačit nějakou drahou mediální masáží. Díky zavedené firmě, jejím projektům s návštěvností v řádu desetitisíců a investorům nejde o projekt na zelené louce. Strategie růstu je založena na finanční efektivitě, která umí nalákat velké affiláky na smysluplnost. Sami vyhledávají možnosti, jak zefektivnit své příjmy a v tom jim můžeme pomoct. Samozřejmě nadále aktivně oslovujeme vytipované webmastery s nabídkou kampaně, která se jim hodí na stránky, nabízíme kvalitu, díky které se často i vyplatí přejít k nám namísto přímo k inzerentovi. Kombinace výše provize, objemové složky a konverzního poměru našich nástrojů je ve výsledku výhodnější. Spoléháme tedy především na organický růst.

Jak vidíte budoucnost AdBenefit? Kde bude třeba za rok anebo pět let?

Byl bych rád, kdyby se AdBenefit stal symbolem pro úspěšný výkonnostní marketing, u kterého jsou inzerenti a affiláci z důvodu prosperity a spokojenosti namísto důvodu nedostatku kvalitních alternativ. Současná situace na trhu by se dala přirovnat k železnici před vstupem Student Agency. Jsem přesvědčený, že kvalitní prací si lze kromě konkurence získat všechny zúčastněné a zároveň slušně vydělat.

Novinky affiliate sítě AdBenefit můžete sledovat na jejich Facebook stránce.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “AdBenefit: “pokud chceme prosperovat, musí prosperovat také naši partneři””

  1. Záčínám se o tyhle projekty zajímat s tím, že bych si nějaký do budoucna vybral. Drago nemohl by jsi někdy udělat v článku nějaký schrnutí a vybrat nejlepšího? Ono přeci jenom rozhovory nic neřeknou až tak moc o kvalitě :) Obvzláště když jsou s jejich manažery ;)

  2. Jsem na novou síť zvědav jak se bude rozrůstat, zatím to vypadá slibně a je vidět zájem ze strany AdBenefitu, no a Maigi funguje jako manager také velmi dobře.

    ps: pobavil mě link: no_ref_link_no_money dobrý :-)

  3. Jakozto affilak samozrejme vitam vznik kazde nove seriozni site. Nicmene nejak jsem v clanku nepostrehl, jak se AdBenefit hodla profilovat vuci stavajicim affilum. Konkretne mam na mysli treba eSpolupraci.

  4. Me by zajimalo jestli do budoucna planuji uvest i nejake travel kampane a pokud ano, tak v jakem casovem horizontu.

  5. :) hihi ted jsem se docela pobavil, proč nabízíme větší provize nez konkurence. Kecy kecy a zase kecy. Adfinance mají radove 1/3 objemu největšího hráče na trhu. Je drzost psát veřejné ze mate provize kvůli tomu ze děláte největší objem. Az se naučte dělat byznys v lead gen pak pište tyto nesmysly čtenářům.

  6. Jaackwill: kteryho nejvetsiho hrace myslis a v kterem produktu? treba v Homecreditu jsou vetsi nez EO, ale tam jsou nejvetsi uplne jini hraci (Venclik a dalsi), v Providentu je taky nejvetsi Venclik, za nim EO a AdFinance… az AdFinance prevezmou EO/eSpolupraci (maji stejny investory, tak tipuju, ze je to jen otazka casu, kdyz EO jede tak jak jede:-D, staci se mrknout na Jobsy, kolik jejich lidi si hleda praci:-)) ), tak to bude zajimavy jak se to cely vyvyne… do ty doby mi affilove tezime z konkurence:-)

Comments are closed.