eSpolupráce: “Ti nejlepší si vydělají statistíce měsíčně”

Dnes vám přináším rozhovor s Arnoštem Machytkou, který je General Manager oddělení Lead Generation ve společnosti Elephant Orchestra a.s. Právě on má na starosti affiliate projekt eSpolupráce.cz. Právě dnes byla dokončena rekonstrukce. Systém by měl být jednodušší a přehlednější. Přibyly nové kampaně a některé starší se staly finančně výhodnějšími.

Jak vznikl nápad na založení eSpolupráce?

eSpolupráce byla založena v květnu 2009 v oddělení Lead Generation společnosti Elephant Orchestra a.s.. Rychle se stala nejúspěšnější affiliate sítí zaměřenou na finanční produkty. Aktuálně je v partnerském programu registrováno několik tisíc partnerů, kterým vyplácíme na provizích téměř milion korun měsíčně.

Co vaše technické řešení? Jaký používáte systém?

Využíváme profesionální affiliate software HasOffers, který si jako základ svého affiliate programu zvolilo přes 10 tisíc společností. Hlavní výhodou nového rozhraní eSpolupráce, je především naprostá spolehlivost a bezpečnost, přehlednost systému a intuitivní ovládání. Systém eviduje data o každém prokliku či leadu a usnadňuje tak zpětnou vyhodnotitelnost a analýzu konverzních poměrů.

Jaké výhody přináší eSpolupráce partnerům? Má Váš systém něco speciálního co nikdo jiný?

Největší síla eSpolupráce je v individuálním přístupu k jednotlivým partnerům. Pokud affiliate přivádí kvalitní konvertující traffic nabízíme zvýhodněné provize oproti základním. Nová eSpolupráce má rozsáhlé portfolio produktů, které plánujeme dále rychle rozšiřovat. Díky automatickému napojení na finanční instituce jsou leady schvalovány okamžitě a partneři mohou své kampaně lépe vyhodnocovat. Jasnou výhodou eSpolupráce je také zázemí stabilní společnosti.

Jaké jsou v eSpolupráci nové kampaně, případně novinky u starších kampaní?

Atraktivní pro partnery bude především razantní zvýšení provizí u stávajících kampaní. Díky tomu dojde u všech partnerů, kteří generují měsíčně leady ke skokovému zvýšení výnosů. Konkrétně se jedná o následující kampaně:

  • Homecredit: zvýšení ceny za schválený lead na 210 korun!
  • Provident CZ: zvýšení ceny za schválený lead na 220 korun!
  • Ferratum CZ: zvýšení ceny za schválený nový i opakovaný lead na 130 korun!
  • Ferratum SK: zvýšení ceny za schválený lead na 165 korun!

Se startem nové eSpolupráce začínají i následující kampaně:

  • Půjčka Kredia s provizí 100 Kč za schválený lead
  • Půjčka Proficredit s provizí 150 Kč za schválený lead
  • Hypotéka Broker Consulting s provizí 120 Kč za schválený lead
  • Investiční životní pojištění Broker Consulting s provizí 120 Kč za schválený lead
  • Penzijní připojištění Broker Consulting s provizí 120 Kč za schválený lead
  • Rizikové životní pojištění Broker Consulting s provizí 120 Kč za schválený lead

Výhodou nových kampaní je skvělá možnost cross-sellu. Partneři mohou na svých stránkách o půjčkách před výplatou například propagovat Ferratum i kampaň Kredia a násobit tak svůj příjem.

Kolik si v průměru dokáže vydělat aktivní affiliate? Kolik si vydělávají ti nejlepší partneři, alespoň orientačně?

Výše vyplácených provizí se liší partner od partnera. Zkušení partneři, kteří se affiliate marketingem živí a spravují portfolia webů nebo rozsáhlé emailové databáze fakturují i statisíce korun měsíčně na provizích. Menší partneři, využívající affiliate marketing jako účinnou alternativu k neustále padajícím ziskům z PPC systémů, si vydělají stovky či tisíce korun měsíčně. Nejvíce partnerů se výsledkově pohybuje v široké škále mezi těmito dvěma skupinami.

Mohou do nové eSpolupráce doporučit partnera a získat podíl na jeho provizích?

Ano, nová eSpolupráce nabízí referral program z provizí 5 % z výplat Vámi přivedeného partnera. Na tuto výši provize máte nárok po celou dobu spolupráce. Jedná se o časově omezenou nabídku trvající do 31. 3. 2012. Následně provizi upravíme na 3 %.

Pořádáte motivační soutěže a setkání s partnery. Plánujete další podobné akce?

Se spuštěním nové verze eSpolupráce plánujeme uspořádat dva eventy pro naše partnery v Praze a Brně. Součástí eventů bude detailní představení novinek v partnerském programu, nových kampaní a workshop na téma zlepšování konverzních schopností webů. V průběhu roku uspořádáme řadu dalších setkání, ale i vzdělávacích workshopů a webinářů. Motivační soutěže pořádáme pravidelně s jednotlivými inzerenty.

Na co se můžeme u eSpolupráce těšit v nejbližší budoucnosti?

Chceme se věnovat především individuální spolupráci s jednotlivými partnery. Dokončujeme zapojení nových kampaní z oblasti financí a připravujeme vstup do zcela nových vertikál. Rádi bychom také v co nejbližší době představili nové reklamní formáty a editovatelné iframy, které perfektně zapadnout do designu stránek partnerů a budou dosahovat vyšší konverzních poměrů.

Informace a novinky o affiliate síti eSpolupráce  můžete sledovat na Twitter anebo Facebooku.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “eSpolupráce: “Ti nejlepší si vydělají statistíce měsíčně””

  1. eSpolupráce funguje velmi dobře a na narozdíl od některých jiných vyplácí provize přesně v termínu. Jediný problém je v tom, ze na cca 10 leadů mám tak jeden schválený. Ale to bude spíš bonitou mých klientů…

  2. Vdaka, si mi tymto clankom pripomenul, ze som tento system chcel vyskusat na jeden moj web, tak si tam prosim ta aspon hod affiliate link, nech sa mam cez co regnut :)

    1. Masrty_SVK: já si to pokaždé připomínám, že to tam dám nakonec a pak na to zapomenu :)

  3. zatím využívám provizni-system.cz možná bych měl porovnat s tímto systémem.

  4. Oldo, proc porovnavat neporovnatelne? Pokud jsou zde uvadena mesicni cisla pravda, tak je jednoznacna volba espoluprace. Provizni-system v ramci cele site vyplaci mesicne pod 100 000 Kc celkem. To je zajimave?

  5. Nejvíce partnerů se výsledkově pohybuje v široké škále mezi těmito dvěma skupinami.
    … Ten by se hodil do politiky.
    Taky mohl říct, že mezi nulou a maximem jsou všichni. :-)

    1. Honza: když posílám otázky provozovatelům systému tak se většinou k ziskům partnerů nechtějí moc vyjádřit. Občas to chce i ptát se víckrát, protože tato otázka je často nejzajímavější pro čtenáře. Pravda tady alespoň naznačili tu horní hranici :)

  6. Neví někdo jakým způsobem se schvaluje např. Ferratum půjčka pokud ji má v db espoluprace i ferratum.cz?

  7. Jenomže top 3 jsou například seznam, nebo chytryhonza nebo jiný big player. Běžný webmaster nemá šanci. Vím o tom své. Nejvíce se da vydělat na affiliate na slevomaty, klidně 20 – 30 000 měsíčně celkem easy.

  8. Ještě jsem zapomněl neví někdo jak to je s vip espoluprací? To se nepřevádí automaticky? Ve vip jedu pořád přes ten starej systém?

  9. Stará eSpolupráce včetně VIP sekce 31.3. končí. Následně proběhne výplata zbývajících provizí a fungovat zůstane už jen nová platforma.

Comments are closed.