Co dělat, když se reklama AdSense nezobrazuje.

Občas se stane, že reklamní plochy AdSense nefungují tak jak by měli. Ve většině případů se jedná o krátkodobý problém, který se vyřeší během hodiny. Existují však případy, kdy je lepší vše pečlivě zkontrolovat, popřípadě se zařídit jinak.

Prevence

Když vytváříte novou reklamní jednotku máte možnost si u nastavení Záložní reklamy vybrat Zobrazit prázdné místo anebo Vyplnit prostor jednou barvou. Správná volba je ta druhá. Předejdete tak problému se špatně vloženou reklamní plochou. Osobně používám FFFFCC není tak rušivá jak různé odstíny šedé.

Reklama AdSense se nezobrazuje

Po vložení se nezobrazuje barva, kterou jsem vybral jako barvu pozadí (viz. prevence)

  • AdSense většinou trvá pár minut, než se začnou zobrazovat jakékoliv reklamy. Někdy to můžou být i desítky minut, zvláště pokud web dosud nenavštívil AdSense bot. Dejte mu čas

Uběhla už více jak hodina a nezobrazuje se ani barva pozadí.

  • Zřejmě chyba vloženého kódu. Pokud je kód vkládán, přes nějaké rozhraní (HTML editor), anebo přes pole, které projde testem na nebezpečné znaky, může být znehodnocen. Prohlédněte si zdrojový kód stránky, jestli některé znaky, nebyly nahrazeny.

Uběhlo alespoň 24 hodin, na stránce je více AdSense ploch, jen nedávno vložená se nezobrazuje.

  • Není nově vložená reklamní plocha 4tou? Google povoluje na stránce zobrazovat maximálně 3 reklamní plochy AdSense (nezapočítávají se do toho lišty).
  • Pro reklamní plochu nemusí být vždy využití. Dřív se to stávalo zvláště u moc nevyužívaných grafických reklamních ploch. Je to poznat i podle nerelevantnosti ostatních ploch na stránce.
  • Není reklama nevhodně vložená přes iFrame, anebo podivný div?

Uběhlo alespoň 24 hodin, na stránce je více AdSense reklamních ploch, ale žádná se nezobrazuje.

  • Může to být chyba jen u vás. Nemáte reklamy vypnuté? Popřípadě JavaScript? AdSense může mít vaší IP adresu v black listu podobně jako různé proxy servery.
  • Není reklama vložená přes iFrame?
  • Nemáte na stránce náhodou automatický refresh?
  • Není stránka “nešťastně” vygenerován? Některé CMS/fóra aby ušetřily výkon serveru si ukládají předgenerované soubory. Například neco.tld/vyhledavani/15-unora-2012-19-30 AdSense tuto stránku může považovat za novou, která potřebuje nejdřív projet AdSense botem. Pokud to váš CMS/forum bude dělat každých 15 minut, může to být problém.
  • Dá se na stránku dostat z venčí? Pokud je v sekci kam se nedostanou roboti (nutná captcha anebo heslo), nemusí se občas reklama zobrazit. Většinou se zobrazuje necílená reklama, výjimečně také žádná.
  • Na stránce je minimum textu. Problém zvláště u image a video hostingů.
  • Obsah článku je v rozporu z pravidly google.
  • Obsah stránky by mohl poškodit inzerenty.
  • Stránka je v robots.txt pro roboty zakázána.
  • Pokud je to případ jen této jedné konkrétní stránky a jinde na webu se plochy zobrazují může se jednat o nedostatek obsahu. Nemusí se nutně jednat o krátký či nekvalitní text. Mě se to stávalo u fan webu o hře World of Warcraft. Texty jsem psal pro hráče, takže se v nich robot zřejmě ztrácel. Můžete to buď ignorovat, anebo nahradit reklamu za jinou.
  • AdSense účet byl dočasně odstaven anebo se teprve schvaluje.
  • Jestliže je to případ celého webu a web je obecného zaměření mohlo by se jednat o jakýsi ban. Zkuste do google zadat info:vasedomena.tld popřípadě site:vasedomena.tld. Pokud tam není a dříve byla, jedná se o problém, který je nutné řešit.
  • Nemáte povoleno zobrazování reklamních jednotek jen na určitých webech? (přidal Jarda F.)

Pokud máte zkušenosti s nějakými dalšími důvody pro nezobrazování reklamy. Dejte vědět, připíšu je sem.

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Co dělat, když se reklama AdSense nezobrazuje.”

  1. mám v adsense nastaveno, že moje reklamy mohou zobrazovat jen moje konkrétní URL adresy. Už několikrát jsem u nového webu zapomněl jeho adresu přidat do seznamu povolených a tím pádem se mi reklama nezobrazovala

  2. A co dělat když se nezobrazuje na hlavní strance a na všech ostatních jo? Dokonce i na index.php a byl i rozdíl www a bez :D

    S podmínkama tam problém neni, psali, že mám nasadit větší plochy na určitý místa.

  3. No já s adsense (používám od roku 2009) nikdy naštěstí žádné problémy neměl (vždy během deseti minut naskočila reklama). Kdysi jsem zobrazoval aspoň nekomerční reklamy od adsense… ono je to občas lepší než když tam neni žádná… ale to platilo dřív, teď má adsense v zásobě snad vždy dostatek placených.

  4. jj, povolení určitých domén..
    A když ani to nepomůže, tak sklik

  5. Mě se reklama nezobrazovala ani na subdoméně. Dostal jsem BAN na hlavní doménu a pak už to bylo i na subkách :/

Comments are closed.