Kolik se toho prodá na GoDaddy aukcích?

Dneska jsem narazil na stránku, kde jsou statistiky domén, které se prodaly přes GoDaddy aukce. Celkem mě překvapilo kolik se toho prodalo.

V lednu prošlo přes tržiště na GoDaddy 38.366 domén. V prosinci minulého roku to bylo 39.503. Popravdě jsem si nemyslel, že se tam toho může tolik protočit. I když pokud do toho jsou započítány i aukce expirujících domén, tak by se na tom i dalo zauvažovat.

  • 503 domén šlo metodou nabídni – nechci musíš slevit
  • 19.833 bylo prodáno v klasické aukci
  • 18.030 se prodalo za fixní cenu

Zajímavý je i oblak Most Sold Keywords. Dají se sledovat trendy toho co se kupuje.

Pamatuji si jak jsem zkoušel nakupovat v Bargain Bin domény s trafikem. GoDaddy totiž u expirovaných domén sleduje příchozí návštěvy. Bargain Bin je poslední fáze expirované domény, kdy  se ještě dá koupit. Ceny jsou konečné a to 5 USD. No popravdě mi to moc nešlo. Ale dají se tam zase koupit kousky s nějakým menším GPR rankem. I když na to jsou levnější metody jak je získat.

U nás je asi největší tržiště dAukce. Nesledoval jsem moc Webtrh, nevím jestli se tam ještě nějaké domény prodávají, ale stěží bude konkurovat cenám na dAukce + netAukce. Subreg ještě stále nerozjel volnou dražbu domén. A jinde se asi nijak zvlášť aktivně neprodává. I když na poslední Vaše .cz domény na prodej II. se prodaly 2 domény z 35 :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Kolik se toho prodá na GoDaddy aukcích?”

  1. Drtivá většina těch prodávaných domén jsou .com

    Takže jen dvě drobné perličky ke srovnání .cz a .com:

    – Maximální velikost trhu pro .cz doménu je o několik řádů nižší (1-2 miliardy potenciálních zájemců vs 10 miliónů)

    – Současný počet .cz domén odpovídá počtu .com domén v roce 1996!

    To samozřejmě napovídá, na jaké úrovni bude u nás sekundární trh s doménami :-)

  2. Díky za tip. Chtěl jsem zkoušet nákupy nějakých domén s trafikem nebo PR, jestli se to vyplatí. Někde jsem četl, že ty domény hodnocení během pár měsíců – někdo zase říká že ne. Tak to bude chtít zkusit.

Comments are closed.