Sklik spouští bannerovou reklamu

Největší konkurent AdSense v ČR, seznamovský Sklik, přidal do svého systému konečně dlouho očekávané grafické reklamy. Místo stávajících textových reklam, se právě teď možná na vašem webu zobrazují obrázkové.

Pro jejich aktivaci totiž nemusíte udělat nic. Jsou zapnuté automaticky ke všem stávajícím reklamním plochám. Pokud je chcete vypnout musíte to udělat u každé reklamní plochy zvlášť. Popravdě jsem ale zatím žádný banner neviděl. Zřejmě jich v systému, zas tak moc nebude.

Zatím chybí možnost rozhodnout se pouze pro jen jeden druh reklam. Můžete mít buď textové, anebo textové a grafické. Zřejmě to tak i zůstane, dokud systém nebude mít dostatek grafických reklam. Na rozdíl od AdSence má sklik některé reklamní plochy větší. Možná se v budoucnu dočkáme ještě větších. Za posledního půl roku o velké plochy roste zájem, zvláště u pronájmech, kde se platí za imprese. No uvidíme.

Sklik je v současné době oblíbenou náhradou za AdSense pro neplátce DPH, anebo pro ty kdo mají jednoduše ban. Co jsem se tak poptával tak reakce na Sklik jsou hodně smíšené. Někdo si jej pochvaluje, někomu nevyhovují velké výkyvy cen a problémem je často i relevance. Na druhou stranu jsem zaslechl o klicích blížících se stokoruně, pro specifická témata. To je však spíše souboj MFSklik vs MFAdsense. Majitelé větších “obecných” webů mluví o 4:1 ve prospěch AdSense. Jenomže právě zde vyhrává spíše grafická reklama. To jsou však informace zhruba měsíc po spuštění skliku. Od té doby se toho mohlo hodně změnit.

Jednu výhodu oproti AdSense Sklik rozhodně má. Pokud máte “špatně pochopitelný” obsah pro roboty, tak jediné s čím se můžete spokojit u AdSense je nezisková anebo prázdná reklama. U skliku se objeví vždy placená reklama. Korunové prokliky jsou vždy lepší než žádné. Tento problém se týká hlavně webů, kde se píše například v herní hatmatilce, které rozumí jen uživatelé. Robotům moc nedává smysl. Ostatně díky tomu jsem se vrátil k Skliku.

[poll id=”149″]

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

19 Replies to “Sklik spouští bannerovou reklamu”

  1. Adsence u mě vede oproti Skliku v relevanci, ceny za proklik podobné, ale když jednoduše zobrazím 500x inzeráty adsence, tak klikne 60 lidí, ovšem pokud zobrazím v prakticky totožném bloku Sklik tak z 500 zobrazení je z bídou 10 prokliků a to právě díky nerelevanci. Čtenář cestovního webu prostě nechce klikat na reklamu na garážová vrata co mu tam Sklik nacpe, asi tak.

  2. Grafické reklamy se ještě nezobrazují, protože inzerenti nemají v administraci možnost grafickou reklamu vytvořit.

  3. freez: tesat do kamene, bohužel já jedu Sklik, právě kvůli v článku zmiňovanému plátcovství DPH. Kolem 100 návštěv denně a proklik jednou za 14 dnů celkem běžně.

  4. Je to pekny, zrovna jsem si toho vsimnul v rozhrani :). Jsem zvedavej kolik bude za bannerovej proklik.

  5. Nemůžu srovnávat, používám jen Sklik a nestěžuji si :o)

  6. Co se týče skliku na stránce s notebooky, je inzerentů míň. Obvykle tak 2 relevantní inzeráty z 5. U AdSense většinou 5 z 5ti relevatní. Počet prokliků je také menší. Občas se objeví mezi inzeráty půjčka a to jsou pak hezčí prokliky :) Celkově výdělky adsense ku sklik 2:1. Ale pokud dám na váhy plátcovství DPH + adsense nebo sklik, tak vyhrává sklik.

  7. Zkoušeli jsme Sklik na zábavném webu, kde se AdSense nemá čeho chytit, a mělo to relativně dobrý výkon. Pokud máte web, který je jasně srozumitelný pro AdSense, je nesmysl tam Sklik vůbec dávat, protože cena aukce je úplně někde jinde. Aspoň tak mi to přišlo.

  8. „Pro jejich aktivaci totiž nemusíte udělat nic. Jsou zapnuté automaticky ke všem stávajícím reklamním plochám.“
    To se každému nemusí líbit, jestli by to nemělo být naopak – možnost zapnout si baner reklamy v adminu.

  9. Drago prosímtě co znamené oblíbené pro neplátce DPH? Stejně se ten zisk musí odvéct a stejně na to musí být ŽL ne? :)

    Nemá cenu přecházet z Adsense na Sklik :)

    A první komentář Freeze to taky celkem vystihnul :)

  10. Mě štvou náhlé výpadky ve výdělcích, třeba za včerejší den je to taková anomálie a to byla přitom nejvyšší návštěvnost v měsíci pomalu. Občas se mi to fakt nezdá :-).

  11. Řekl bych, že to Seznamáci spustili jako je jejich zvykem tzv. “Praktickým plánováním”. Tzn. že na stránkách jede maketa funkce která se na pozadí dokončuje a mezitím už letí médii…

  12. Taky nemůžu srovnat Sklik s Adsence, jelikož jsem dostal před několika lety BAN. Takže konečná. :)

    Nicméně relevance pěkně skáče, někdy mám 100% a to je pak míra prokliku jinde. A z čista jasná se tam nahodí reklamy na úplně jiné téma. Aniž bych prováděl jakékoliv změny.

    Co mě zarazilo, dostal jsem se i na proklik za 45 Kč na téma, kde bych to ani omylem nečekal.

    P.S. Používáte komentář ?

  13. Ja som s Sklikom veľmi spokojný, čo sa MFA týka, tak u Skliku zaznamenávam pri tej istej téme 2-3x takú cenu kliku ako v AdSense reps. Etarget.

  14. Sklik má bohužel nižší CTR, Adsense vyšší, ale zase přepočítáno na klik je cena u skliku vyšší. Jen zapracovat na relevanci a můžou být mnohem lepší než Adsense. Aktuálně výdělky obou systému testuji, nyní už to vychází téměř na stejno.

  15. jvic: proč když porovnáš adsence vs sklik a zohledníš plátcovství tak vyhrává sklik ? dph z adsence zaplatí google ne ty.

  16. freez: To je sice pěkný, ale pro člověka, kterej jinak nepotřebuje a nemusí být plátce DPH, je Adsense opruz navíc => náklad na byrokracii.

  17. Mozna jsem prvni, kdo si toho vsimnul, ale dnes se mi zobrazil prvni banner na Skliku. Konkretne reklama na meteostanice od Conradu :)

Comments are closed.