Trademark Clearinghouse

Sdružení ICANN se usneslo, že v říjnu tohoto roku by mohlo spustit takzvaný Trademark Clearinghouse. Jednalo by se o systém, kde jsou uložené různé obchodní značky, patenty a všechno možné, co by se mohlo hodit domainerům na temné straně.

Systém by měl fungovat následovně. Když se pokusíte registrovat nějakou doménu, která je umístěná v Trademark Clearinghouse, dostanete varovný email, který vám nenápadně sdělí, že můžete s doménou mít do budoucna problémy, protože se jedná například o něčí obchodní známku.

Nutno podotknout, že se často můžete dostat do problému, který skončí arbitráží naprosto nevinně. Před pár dny jsem měl rozepsaný článek o tom jak společnost American Automobile Association vyhrála v arbitráži doménu AAAForInsurance.com a to jen díky tomu, že má TM na “AAA”.

Nový systém by měl podobným nedorozuměním zabránit.  Bude spuštěn v říjnu tohoto roku, poté budou mít 3 měsíce firmy na to, aby do něj poslaly žádost o zařazení jejich obchodních značek. ICANN plánuje ostré spuštění systému začátkem roku 2013.

Zdroj


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Trademark Clearinghouse”

  1. To zní rozumně, nelze mít vždy podchycené zda-li registrovaná doména nění náhodou TMko.. Škoda, že to někoho nenapadlo už dříve. Jednoznačně tento nápad vítam.

Comments are closed.