Prodané domény 12. – 18. prosince

Tento týden byl opět ve znamení souboje dAukce a Subregu. Zatímco minulý týden vyhrála dAukce, tento týden je vítězem Subreg se svou doménou  zc.xesinlana, která se vyšplhala na 8550 CZK.

Druhé místo už patří dAukce s doménou jizda.cz za 7050 CZK. Ačkoliv vypadá na pohled skvěle, je to právě ten druh domény, kdy víceslovné spojení je lepší než samotné slovo. Například jizdanakole.tld anebo jizdanakoni.tld je efektivnější než samotná jizda.tld. Sice by se dalo uvažovat u subdoménách, ale to už doména tak trochu neplní svůj účel.

Bronzové místo má dnes také dAukce. Podařilo se jim vydražit doménu karosa.cz za 4100 CZK. Tohle je celkem zajímavý příklad. Kolik asi může být affiliate provize z jednoho prodaného autobusu? Co jsem koukal tak cena autobusu začíná na 1 milionu a končí na 6ti. Dejme tomu že provozovatel affilu bude štědrý a dá 2,5%. Státem dotovaný dopravce si jich koupí za “státní velkoobchodní cenu” 5 milionů 10 kusů. Tak to máme 50 milionů a provize je 1,25 milionu. Samozřejmě je to nereálně. Stát nenakupuje na základě kliku úředníka, co vyťukal legendární značku autobusu, ale na základě výběrového řízení. Na co jsem chtěl poukázat je hodnota reklamy (kliku), která může vést ke koupi autobusu za 1 milion.

A teď už tabulka domén, které se tento týden prodaly za více jak 1000 CZK.

1. zc.xesinlana 8550 Kč Česky ICANN akreditováný registrátor domén
2. jizda.cz 7050 Kč dAukce.cz
3. karosa.cz 4100 Kč dAukce.cz
4. zorbing.cz 3650 Kč dAukce.cz
5. sokolovna.cz 3300 Kč dAukce.cz
6. starorezna.cz 2500 Kč dAukce.cz
7 eve.cz 2300 Kč Česky ICANN akreditováný registrátor domén
8 vzory-smluv.cz 1500 Kč Česky ICANN akreditováný registrátor domén
8. ppcexpert.cz 1500 Kč dAukce.cz
8. nocnipradlo.cz 1500 Kč dAukce.cz
11. trn.cz 1200 Kč dAukce.cz
12. opisuj.cz 1112 Kč dAukce.cz
13 sunset.cz 1050 Kč Česky ICANN akreditováný registrátor domén
14. nova-prace.cz 1000 Kč Česky ICANN akreditováný registrátor domén
15. holubice.cz 1000 Kč Česky ICANN akreditováný registrátor domén

:)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Prodané domény 12. – 18. prosince”

    1. honza: přečti si to po zpátku. Přišlo mi to lepší jak tam naházet hvězdičky. Nevím jestli je dobrý nápad srovnávat Rekvalifikace.cz a Jizda.cz. Mě se prostě nezdá tak lákavá. Kdo by koupil Jizda.cz? k jakému projektu?

  1. admin: možná nějaká autoškola, ale bůhví
    btw. dle whois to koupil nějaký Ing., který provozuje realitní činnost…

  2. Ahá. :-) tak já myslel že je to háčky čárky převedené na doménové jméno.
    rekvalifikace.cz – nepropadla Fandorovi? Mám pocit že jsem ji viděl pod ním. Dobrá.

    karosa.cz – tam jsem si říkal, že to bude chráněné a nemá cenu zkoušet

    jizda.cz, asi souhlasím s Adminem, já koupil dalka.cz, o cestování. Je to prostě jednoslovné a krátké, už to by mělo stačit, ale nic extra to není.

  3. Výborna byla Sokolovna.cz http://search.seznam.cz/?aq=&oq=&sourceid=szn-HP&thru=&q=sokolovna jen škoda ze jsem na aukci zapomnel, skoda ze daukce nema nejake sms upozorneni na blizici se konec aukce/cena sms by se mohla odecist z kreditu), dal bych si ji do sledovani hodinu pred ukoncenim aukce by mi v ten den prisla sms a ja bych nezapomnel. Na konec aukce jsem si vzpomnel az nekolik hodin po. Sokolovna= m.j.časty název restaurace jen v nasem okrese znam asi 4 a nazev se dobre pamatuje. Tedy gratuluji vyherci. PS: Pokud by se ji chtel prece jen zbavit vezmu ji za 4000+dph

Comments are closed.