Čína tlačí na IPv6

Jestli existuje na světě nějaký opravdu velký zastánce IPv6, tak je to jednoznačně Čína. Dalo by se říct, že doslova tlačí na pilu, aby se nová technologie prosadila co možná nejrychleji. Ostatně není se čemu divit. Má dvakrát víc uživatelů internetu než USA.

Někteří odborníci se domnívají, že je to právě mocná Čína, kde se budou odehrávat technologické pokroky budoucnosti. Jako velmoc by se mohla stát zdrojem levné pracovní síly, která by nepochybně ovlivnila virtuální průmysl. Co jí zatím chybí je právě pořádná infrastruktura, která se ale velice rychle buduje a to v neuvěřitelných rozměrech. Když k tomu přidáme ještě rostoucí ekonomickou sílu, je jen otázkou času, kdy postupně bude intenzivně  pronikat na virtuální trhy. celého světa.

Nejde tu jen o levnou pracovní sílu, ale i o technologie jako takové. Kolik asi bude stát VPS v Číně? Možná to co u nás stojí nejlevnější webhostingy. Nemusí se nutně jednat o horší kvalitu služeb. Prostě to budou dělat v opravdu gigantických rozměrech. Ostatně v roce 2010 spustila Čína nejvýkonnější superpočítač, v té době na světě, Tianhe-1A. I když ten byl složen a Amerických procesorů a Japonského stroje. Pak v říjnu 2011 Sunway Bluelight MPP, který pokořil petaflop. Ten už byl postaven pouze z čistě Čínských součástek. Navíc patří k nejúspornějším na světě. Jednoduše řečeno Čína dělá mílové kroky kupředu.

Zdroje:

  • http://www.domainnews.com/en/china-sees-ipv6-adoption-as-qurgentq.html
  • http://www.nytimes.com/2011/12/06/science/china-scrambles-for-high-tech-dominance.html

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Čína tlačí na IPv6”

  1. Trochu zavadzajuca sprava promotujuca prosperitu Ciny, v tomto pripade skor tlaci na pilu preto, lebo retardi zaspali dobu a poziadali si o IPv4 neskoro a dopadlo to tak, ze dostali rozsah IPv4 mensi, ako ma napriklad sama MUNI.

  2. Ale jo proč ne, je potřeba aby směr neudávali jen USA a Rusko…. Osobně mi je milejší komunistická Čína než radikální černobílé Rusko… (a to nemyslím jen ohledně IPv6 samozřejmě)

  3. Na mm jsem četl, že když za používání mobilu (internetu, volání sms) se platí v přepočtu jen pár stovek.. U nás i tisíce.. Takže data jsou tam opravdu levná a podstatně rychlejší.. jenže konektivita do ČR nebude úplně super.

  4. Myslim, že to dává smysl pro Čínu. Slyšel jsem, že Vodafone má či měl v Číně tarif neomezené volání, SMS a spoustu dat za super ceny. Prý je tam těch číňanů moc tak se to operátorovi takhle dobře počítá- každý platí stejně.

  5. Souhlasím s lucas03, o IP6 je první nejkratší odstaveček, zbytek nemá co s IPv6 dělat. Omlouvám se za kritiku, ale obsah a nadpis mi přijde jak přebraný z portálů typu novinky.cz nebo idnes.cz
    Tady bych čekal spíš nějaké zamyšlení nad problémem. O IPv6 se tu člověk nedozvěděl naprosto nic.

Comments are closed.