GA vlastní přehledy: vyhledávače

Nevím jak vám, ale mě nové rozhraní Google Analytics moc nesedlo. Naštěstí nám dává možnost si jej celkem hodně přizpůsobit. Vše potřebné tak můžete mít na jedné stránce. Navíc je možné si udělat vlastní tabulky a grafy.

Google tak trochu pozapomněl, že u nás není jednička a hodil by se hezký přehled kolik z kterého vyhledávače chodí lidí a na která klíčová slova.

Jak na koláček s vyhledávači

  • Klikněte na záložku Domovská stránka.
  • Pak na Přidat Miniaplikaci.
  • Zaškrtněte Výseč. (Znamená že chceme koláčkový graf)
  • Do Přidat metriku nastavte Neplacené vyhledávání.
  • Do Přidat dimenzi vyberte Zdroj.
  • Do nadpisu napište Koláček s vyhledávači.
  • Uložit

Za chvilku se načte koláč s TOP 6 vyhledávači, odkud přichází návštěvníci. Samozřejmě můžete toto číslo snížit, pokud si nastavíte menší počet výsečí.

Tabulky s klíčovými slovy vyhledávačů

Další věc co se mi hodila bylo zjistit, na která klíčová slova mi přichází návštěvníci ze seznamu a google. Tohle bude o trošku složitější :)

  • Opět klikněte na přidat miniaplikaci.
  • Vyberte tabulka.
  • Jako dimenzi vyberte Klíčové slovo.
  • U první metriky dejte Návštěvy.
  • Teď je nutné přidat filtr
  • [zobrazit pouze] Typ návštěvnosti [přesně se shodující] organic
  • Přidejte další filtr a do něj vyplňte
  • [zobrazit pouze] Zdroj [přesně se shodující] organic seznam

Obdobně si nastavte tabulku klíčových slov pro google (nahradíte za slovo seznam).

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

14 Replies to “GA vlastní přehledy: vyhledávače”

  1. Mě změna nesedla ani trochu a raději využívám GA ve starším provedení.Možná je to jen zvykem, ale příjde mi to dosti chaotické a rozhodně to není alespoň pro mě nějaký krok do předu.

  2. alijosha: Souhlasím, staré rozhraní mi připadá mnohem intuitivnější.

    admin: Díky za návod, přesně tohle jsem potřeboval.

  3. To: alijosha
    Tak si zvykej, na konci prosince starou verzi vypnou a máš smůlu. Mně se taky ta nová nelíbí a přijde mi nepřehledná a jako u všech věcí se mi změna designu u googlu nelíbí. Nejdou vůbec dobrým směrem, co se designu týče.

  4. Já taky raději používal starší rozhraní Analytics, ale poslední měsíc se nutím do nového, protože stejně po novém roce staré zmizí. Navíc ve starém rozhraní chybí nové funkce Analytics…

  5. To je třeba u každého webu zvlášť nastavovat ?
    Jinak také se mi to zdá strašně nepřehledné.

  6. Ja som si tiez nastavil nove rozhranie hned od zaciatku a uz som si nan trochu zvykol.. Paci sa mi hlavne prepojenie so socialnymi sietami a moznost sledovat like a tweety..

  7. Presne tento problém som mal aj ja po prechode – bol som zvyknutý, že proste dashboard nejakej stránky mi zobrazí všetko čo som potreboval narýchlo vedieť.
    Tiež mi preto viac vyhovovala staršia verzia, ale myslím, že je to len sila zvyku…

  8. Přikláním se k názorům ostatních, také používám staré rozhraní, které mi přijde přehlednější a jednodušší. To nové mi nesedí absolutně vůbec :) doufám, že bude k dispozici staré rozhraní do té doby, než udělají další nové a lepší :)

  9. Jak už někdo psal, taky se nutím používat nové rozhraní a pomaliiinku mu přicházím na chuť. Ale obecně je problém změnit trochu myšlení pokud něco používáš déle jak 5 let a najednou je tam nová verze.

  10. To: Tumi

    No nepotěšil si mě chlapče :-)

    No jo no, nová doba nastává a nezbývá, než se přizpůsobit, nebo nepoužívat. Nepoužívat by byla škoda, takže od zítra přepínám na new a jdu se opět přizpůsobovat. Ještě, že je tu Drago a jeho super články, kterými se dost často nechám inspirovat.

  11. Tiez mi nove rozhranie nesedi. Dnes som potreboval pridat k jednemu uctu noveho usera a v novom som to nenasiel, musel som sa prepnut do stareho.

    Druha vec je, ze nova verzia mi nezvlada zobrazit napr. Udalosti pri jednom webe s velkou navstevnostou (stara verzia nema problem).

  12. První způsob na Koláč funguje dobře, ale klíčový slova mi nefungují. Neměl s tím někdo taky problém a nemusel to nějak upravit? Popřípadě v základu GA není nikde vidět, na jaký klíčový slova z jakého vyhledávače kdo přišel?

  13. Tumi: píšu asi trochu pozdě, ale třeba se to bude hodit i dalším.. U posledního bodu se nepíše “organic seznam” ale jen “seznam”

    Měl bych také otázku. Lze to nějak hromadně nastavit na všechny weby, nebo to musím otrocky nastavovat pro každý web zvlášť?

Comments are closed.