Tak jsem přidal minifórům, nedáme minipokec?

Už delší dobu jsem uvažoval jestli přidat nějaké menší fórum na 404m.com. Napadlo mě to v době, když webtrh otáčel kormidlem.  Celé fórum jsem dělat nechtěl, protože je s ním moc starostí. Zvláště s částí nabídka/poptávka a prodej/nákup. Chtěl jsem jen něco menšího, kde by se dalo debatovat o zbytečnostech jako poslední aktualizace ranků, kde se nejlépe prodává reklama a aktuální zkušenosti s reklamními systémy.

Po čase se ale klony jakž takž rozjely a místo úvah o rozjetí/nerozjetí vlastního fóra jsem se jednoduše pustil do jejich podpory. Ve výsledku zůstaly 2 použitelné fóra. Webfair a Webdeal. Což je na českou scénu dostačující. Navíc WebDeal má podle mého názoru šanci stát se neplacenou konkurencí Webtrhu. Ten je za vodou. Stačí když to kluci udrží aktivní.

WebFair měl oproti WebDeal celkem náskok, ale teď se to tam začíná kazit a je cítit stagnace, která může přejít v úpadek. Jediné co jej drží nad vodou je příliv lidé z Webtrhu, kteří nechtějí platit za aukce a nabídky. Problém je že s nimi si moc nepokecáte.

Ok a o co jde mě? Chci zkusit poskládat komunitu kolem blogu 404m a nabídnout jim možnost nezávazně diskutovat na odborná i neodborná témata. Můj úmysl je vytvořit svižnou a vitální diskuzi po vzoru Twittru na jednu stranu a možnost jednoduché odpočinkové konverzace na straně druhé. Byl by jsem rád pokud by přes minifórum proudily nové nezpracované informace z nichž by jsem pak nejen já mohl tvořit články, recenze, návody anebo témata k další diskuzi. Dlouhé, kvalitní  a ucelené reakce by šli rovnou na 404m.com jako články (nebojte odkaz na autorovy stránky/reklamu vložím). Hlavně chci z minifóra udělat takovou tiskovou agenturu z které by informace mohli proudit dál. Staly by se námětem pro blogery a diskuze na opravdových fórech.

Co myslíte?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

14 Replies to “Tak jsem přidal minifórům, nedáme minipokec?”

  1. Ja jsem pro. Byl bych i pro sekci o SEO, protoze upadek Webfair je po prodeji dost videt. Malo lidi postuje nove prispevky a ja nemam kde nacitat tematicky obsah do ctecky na webu :). Klidne bych delal i moderatora sekce a verim, ze by to ocenilo vic lidi.
    Pri nejhorsim forum rozjedu driv ci pozdeji sam :)

    1. Sekci pro SEO jsem udělal zatím provizorně http://404m.com/forums/forum/seo/ Jsou tam 3 hlavní témata víc tam toho zatím nemá cenu dávat. Uvidíme jak to budu stíhat moderovat. Nepočítám, že tu budou nějaké větší spory. Díky za nabídku.

  2. Uz na to koukam… Je to moc orezany, neni k dispozici ani RSS feed s obsahem threadu. Pokud se to rozjede, tak se mnou pocitej.

  3. Jedna z najpríjemnejších správ posledného obdobia. V tomto držím, Drago, palce, budem sa tešiť, ak sa to rozbehne. Šancu to určite má – okolo 404m si vybudoval dosť rozsiahlu komunitu.

  4. Skôr ako fórum by sa mi sem hodil shoutboard, niečo ako je na pagerank.jklir.net. Žiadna registrácia, len vyplniť názor/otázku, meno a odoslať.

    Ľudia by mohli online diskutovať a reagovať na čokoľvek a nemuseli by zakladať nové témy.
    Tiež by mohol odpovedať každý návštevník, nie iba ten, čo je registrovaný a prihlásený.

    1. Rawat: není nutné se registrovat. Registrace je kvůli možnosti sledovat témata.

  5. jsem pro, hlavně info. ohledně monetizace trafficu, domén, SEO a taky nějakej easy cash ;-)

  6. drago chtělo by to lepší URL… lepší je podle mě forum.404m.com ale o je jedno…

    PS: Co je to za mod? Zkoušel jsem všemožný pro WordPress ale vždy mi rozhazovali theme :/

    1. Tomáš: je to bbpress 2.0.1. Přemýšlel jsem o úplně nové doméně, ale z toho sešlo kvůli komunitě.

  7. Možná by jen stačilo udělat jiné komentáře pod článkem.. Třeba upozorňování na nové příspěvky. a reakce na komentáře.

  8. Skvělý nápad, věřím, že tady bude minifórum fungovat :) přidal bych možná kategorii “pomoc” nebo tak něco, kam by mohli psát lidé žádostí o radu nebo pomoc s nějakým problémem…

  9. WebFair skoro nečtu od té doby, co tam nasadil gransy import aukcí ze Subregu. Fórum čtu přes Nové příspěvky a opravdu mě nebaví se prodírat tunou automaticky generovaných topiců.

Comments are closed.