AdWords přitahuje podvodníky

Google hodně pracuje na dobré pověsti svého vyhledávače. Z výsledku jsou odstraňovány pochybné stránky a svižně reaguje i na problém spojený s porušováním autorských práv. Není se tak čemu divit, že reklama ve výsledcích vyhledávání je považována také za důvěryhodnou. Což nepochybně přitahuje inzerenty, jejíž nabídka je dejme tomu spíše za hranou zákona.

Že občas proklouzne nějaká ta reklama na nelegální farmaceutické výrobky je celkem běžné. Google reaguje svižně a zakáže jí. Teď má však větší problém. The Treasury Department’s Office of the Special Inspector General for the Troubled Asset Relief Program (dále radši jen SIGTARP) oznámilo, že spolupracuje s Google na vyřešení problému s takzvanými online mortgage modification scams (online podvody s úpravou hypoték). V podstatě se jedná o několik druhů podvodů. Například za zálohu předem to zkusíme vyřešit, odteď plaťte nám a s poskytovatelem dluhu se už nebavte až po převeďte nemovitost na nás a my už něco vymyslíme. Úspěšnost reklamních kampaní přes AdWords byla i v tomto případě celkem velká, takže není čemu se divit, že se do toho vložila i vládní organizace.

Zajímavostí je, že se původně jednalo jen o 85 inzerentů, ale po rozsáhlém vyšetřování se ukázalo, že bude nutné ukončit spolupráce s více jak 500 inzerenty, kteří měli takto políčeno na lidi s hypotékou. SIGTARP pochválila spolupráci s Google.

Zdroje


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “AdWords přitahuje podvodníky”

  1. ty brdo co ty lidi nevymislia.. viem ze “vsetko je mozne” ale tak 500 inzerentu , proste stale plati na hlupych lidi sa nejlip vydelava..

  2. Asi je dobře, že takto Google spolupracuje. Ale takováto spolupráce se mi nelíbí třeba v Číně, kde se poddává největší vyhledávač na světě diktatuře komunistů.

    1. pepperos: zrovna Google se v Číně moc nepoddává, ten jim tam dal košem :)

Comments are closed.