Twitter vyhrál arbitráž o Twiter . com

Vlastnit typo doménu sociální sítě je takový menší zlatý důl, zvláště pokud přijdete na dobrý způsob jak toto špinavé zlato převést na čisté peníze. Právě monetizace je hodně důležitá.

Majitel typo domény twiter (na stránku nechoďte viz. níže) využíval zajímavý způsob. Museli jste se proklikat jakous džunglí průzkumů, vyhráli atd. Prostě něco podobného jako Reader digest, ale daleko více hardcore. Ten kdo tu reklamu poskytoval měl opravdu široký záběr, protože v zásobě byly reklamy v různých jazycích včetně Češtiny.

V současné době je plná mallware a to včetně favikonky. Majitel má 10 dnů na převedení domény, anebo zahájení klasického právního sporu.

O twiter  se mluvilo i na Schickelgruber & Denny Q&A party. Denny zmínil, že má návštěvnost 50K/den. Takovéto domény se dřív nebo později vrátí k majiteli. V tím je v tom to prodlužovat co možná nejdéle to jen jde, protože vydělávají neskutečné peníze.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “Twitter vyhrál arbitráž o Twiter . com”

  1. No Denny ji prodal ještě v době, kdy ještě nebyl takovej Tweetboom. Ted může mít i více. Anebo taky ne, protože lidi se to tt naučili tukat :-)
    Bohužel se třemi t je taky obsazená…

  2. super info. Vlastně z jednoho pohledu je to jedině dobře, divím se, že to tak dlouho trvalo.

  3. hej, já nejdřív kouknul co tam teď je, vyzkoušel anketu a až potom čtu ať tam nechodíme :-)

  4. jak to bylo monetizovane predtim, nemate nekdo nejake detaily?

  5. Za viz se nepíše tečka (taky jsem ji strašně dlouho psal, takže žádná křeč) a v poslední větě jsi asi chtěl napsat “Vtip je v tom…”. Nechci být pedant, každý občas uděláme překlep, takže s úsměvem. :-) Btw převede tu doménu do 10 dnů? Můj tip – rozhodně ne. :-D

  6. vcelku beru vlastnictví překlepovek i nějakou slušnou reklamu, ale to co je na zminované doméně je už za hranou. Nedivím se, že proti tomu Twitter bojuje. Takovýto obsah je už poškozuje.

  7. @manasekp: myslím, že jednu dobu to bylo zaparkovaný na theparkingplace.com. V podstatě různý surveys, soutěže o apple produkty etc.

  8. Ota: no nárokujou si ji z toho důvodu, že zneuřívají chyby a překlepu, nedostávají uživatele na svůj web normální cestou. Je to stejné jako když Vietnamci prodávají Adidash nebo Švýcaři prodávají lihovinu s názvem J.Relínek – je to parazitismus.

Comments are closed.