Další zdražování .com a .net domén na obzoru

Na dnForum.com se objevila zpráva, že .com a .net domény zdraží. Mělo by se tak stát 15.1.2012. Cena povyskočí o 7% pro .com a 10% u .net. Takže pokud chcete ušetřit nějaké ty peníze tak začátek lednu bude ideální dobou pro renew. Není to žádné překvapení, postupné zdražování bylo plánované dlouhodobě.

Nějaký pár procentní výkyv u nás nemá takový vliv jako vývoj kurzu CZK k USD. V každém případě rostoucí cena gTLD nahrává naší národní doméně. Ta by naopak mohla slevit. Přeci jen na rozdíl od Verisign je CZ NIC nezisková organizace. No uvidíme co bude dál.

Mimochodem cena .com domény pro registrátora by se měla vyšplhat na 7,68 USD tj. 140 CZK (kurz 18,214). Nákupní cena .cz domény je od 1.2.2011 také 140 CZK.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Další zdražování .com a .net domén na obzoru”

  1. Zajímavá informace…hlavně jsem nevěděl, že CZ NIC je neziskovka…

  2. Ja ty procenta moc neresim. Hledam nejnizsi cenu a snazim se nakupovat bez DPH. Takze 10 porocent vnimam jako kurzovy rozdil.

  3. tohle to se tu již mám takový dojem řešilo, ze strany správce je to nefér, tahá za nitky a všichni podle něho tancují, kam až to může dojít? místo, aby se zlevňovalo díky stále přibývajícímu počtu domén, tak je to naopak.

  4. ze by inflacia??? niekde sa tie novonatlacene $$$ musia prejavit …

  5. @macecha Musis to brat z pohladu trhovej ekonomiky. S rastucim dopyom rastie aj cena.

  6. vzhledem k tomu jak se Verisign angazuje na vyvoji internetu v domenove , dns a ssl svere .. tak pri rustu poctu domen a jejich 100% dostupnosti root dns pro com/net mi prijde zdrazovani v celku i logicke :)

Comments are closed.