Subreg rozjíždí znovu speciální registrace

Česky ICANN akreditováný registrátor doménJak jistě víte, CZ NIC upravil pravidla fungování naší národní domény, tak aby ztížil registrátorům její “odchyt”. Chvilku se dokonce ozývaly hlasy, že to je konec odchytu domén, tedy spíše jeho prodražení. Jenomže, vždy když něco nejde, tak se najde někdo, kdo o tom neví a prostě to udělá.

Brzo přišlo řešení v podobě bombardování whois, místo pokusů o registraci domény. CZ NIC countroval úpravou fungování registru. Doména, která se daný den má uvolnit bude po celou dobu mít stejný status určeno ke zrušení, a to i poté co bude zaregistrována.

Co vymysleli dál nevím. Asi to bude firemní tajemství postavené na nějaké jednoduchosti, anebo takové složitosti, která jde nad mé technické znalosti.

V každém případě Honza ze Subregu si hodně věří. Testoval nový systém na několika lepších doménách, které si teď můžete koupit v aukci od 200 CZK*. Zatím má prý úspěšnost 100%. Ostatně ode dneška to můžete otestovat také. Speciální registrace je znovu funkční.

Mimo Subreg můžete zkusit také služby dAukce. Tam je cena na 150 CZK*, pokud nebude více zájemců. Asi také neslyšeli o tom, že jsou tu nějaké antispekulativní změny.

Třetí kdo nabízí speciální registraci je Regzone. Cena je 500 CZK + 190 CZK * registrační poplatek. Výhodou je, že doména nejde do dražby. Pokud si jí předregistrujete, tak jste jediný. Tady by jsem řekl, že žádnou fintu ani nemají. Regzone spravuje tolik domén, že můžou CZ NIC bombardovat dokud doménu prostě nedostanou v rámci svého paušálu.

* ceny jsou bez DPH


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

17 Replies to “Subreg rozjíždí znovu speciální registrace”

  1. Grrrr, nestvi me s tema 100% :))) Jinak jsme hlavne udelali celou upravu toho jakym zpusobem lze domenu nasledne ziskat :)

  2. admin: pockejme si tak tyden, kdy to bude otevreny verejnosti a pak sestavim statistiky :) Premyslim i nad moznosti zverejnovat vysledky.

  3. dAukce už v srpnu oznámila, že je na změny CZ.NIC připravena. Změnilo se něco?

  4. ad subreg: Dobrá práce jak dokážou pružně reagovat na změny.

  5. u toho subregu to jde taky do aukce teda? nebo pokud budu jediný zájemce tak je moje?

  6. Možná jsem trošku šťoural…ale jak odchytit doménu, když nevíš kdy expiruje…není tu nějaká maličká korupcička? Co Gransy…nemáš “někoho” u NICky? :-) Holt jsem zkažený naší republikou a nevěřím ničemu…nic ve zlém :-)

  7. petr: jaky den jaka domena expiruje, to vis presne … a pak proste cely den chytas .. v cem vidis proboha nejakou korupci ? Mame 65 tisic domen, takze mame dost velky prostor pro celodenni odchyty.

  8. Gransy, vráť, pls, špeciálne registrácie .sk domén, táto funkcionalita mi veeeľmi chýba :-)

  9. Jsem asi staromódní ale tohle odchytávání a kšeftování s doménama internet kazí.. Jen málokdo to koupí kvůli svému dlouhodobému projektu nebo projektu co něco přinese. Kéžby tyhle kšefty skončily a kdo chce hezkou doménu ať si ji koupí případně od majitele ale ať to zbytečně neblokuje registrací s prázdnou stránkou…

    Jsem už asi starej na tuhle dobu…

  10. Tomas: nepletes si parkovani s odchytavanim ? Odchyt domen je registrace ihned po uvolneni a muze ji prave ziskat ten kdo to potrebuje na svuj dlouhodoby projekt …

  11. Gransy, napůl si o tom myslím své ale ty si můžeš donekonečna obhajovat své. Pravdu nebudem mít ani jeden :)

  12. Tak se těším a vyzkouším. Je to prostě evoluce a jsem pro.
    Podle mě pravdu nemá Tomáš, to by mohl říkat o všem, kde se spekuluje na zisk.

  13. Honzo, nejde o to jestli mám nebo nemám pravdu… jsem jen zastáncem klasických metod a jiných hodnot v tomto případě. Nikomu jeho pravdu samozřejmě neberu jen to vidím jinak :)

  14. Narazil jsem na jednu chybu současného systému. Pokud se doména přesune do aukce po speciální registraci, tak už se neuvolní blokovaný kredit. Třikrát jsem na ten problém SubReg upozorňoval, ale dostal jsem od nich pouze jednu odpověď (ve čtvrtek), že tento den bude kredit uvolněn.. Ale nic se nestalo.. Máte někdo stejnou zkušenost?

  15. Před chvílí to opravili, takže si to pravděpodobně přečetli tady :)

Comments are closed.