Milion registrovaných .in domén

Možná se vám to bude zdát neuvěřitelné, ale teprve nedávno přesáhl počet registrovaných .in domén hranici jednoho milionu. V Indii žije 1,2 miliardy lidí. Počet internetových uživatelů je takřka 88M, čímž se řadí na čtvrté místo [1].

Tedy pouze 7% lidí z celkové populace jsou internetoví uživatelé. Na druhou stranu nutno dodat, že 500 milionů lidí aktivně využívá mobilní telefon. Dále je třeba brát v úvahu, že v Indii je 26 milionů menších a malých obchodních společností anebo 1,5 milionů škol. Prostoru pro další růst je tu tak  celkem dost.

A jak je to s těmi doménami? V prosinci 2009 bylo registrováno 550K .in domén. Dá se tedy říct, že za zhruba dva roky se jejich počet zdvojnásobil.

Krom .in se používají hojně domény .co.in, .org.in a .firm.in. Dále se v Asii od roku 2011 používá sedm nových IDN domén prvního řádu:

  • .भारत (Hindi)
  • .بھارت (Urdu)
  • .భారత్ (Telugu)
  • .ભારત (Gujarati)
  • .ਭਾਰਤ (Punjabi)
  • .இந்தியா (Tamil)
  • .ভারত (Bengali)

Mezi nejdražší prodané .in patří

  1. Poker.in – 60K USD
  2. Mails.in – 24K USD
  3. Searching.in – 22K USD
  4. LinkShare.in – 10K GBP
  5. Webcam.in – 9,2K GBP
  6. Windows7.co.in – 10,2K USD

[1] – 1. Čína 456M, 2. USA 234M, Japonsko 102M


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Milion registrovaných .in domén”

  1. Nad využitím koncovky .in se snad dá uvažovat. Ale jestlipak by se u nás ujalo třeba ohen.ভারত , kocka.ভারত ?

  2. jj, in je hezká koncovka i jako brand.. a stojí (jen) 325.00 CZK.

  3. Lydie, nesnaž se psát odpovědi k tématu, když ti jde jen o link. :-)

    Každopádně v porovnání s ČR je to šílenej nepoměr. A neznám u nás žádného spekulanta, který nakoupil domény s klikyháky, které jsi napsala.

  4. Jeste by to chtelo statistiku kolik domen vlastni indove. Koncovka je atraktivni pro mezinarodni vyuziti a tak verim, ze z prvnich top deseti domen bude skutecne indickych minimum.

    1. mirek: mělo by to být 70 – 80% zbytek hlavně Němci.

  5. Honzo,
    myslela jsem, že možná aspoň někoho rozesměju tím bengálským ohněm či bengálskou kočkou. Rozhodně jsem tě nechtěla popudit, možná jsi to jen nepochopil. Drago schvaluje příspěvky i lidí, co vědí k tématu ještě větší prd, než já, a tak si občas něco dovolím napsat. Naopak zase jednou smazal můj příspěvek, který sice k tématu byl, ale narušoval reklamní dopad článku, který, jak jsem až později pochopila, byl reklamní. Kjavinám se očividně zasměje a pouští je do éteru.

    A opravdu si sama nemyslím, že by ty klikyháky někdo u nás chtěl registrovat a nemyslela jsem si to ani v okamžiku psaní příspěvku. Klikyháky jsem zkopírovala výše v článku. Napsat bych je samozřejmě neuměla, jako neumím mraky dalších věcí.
    Ještě mě pak po odeslání napadnul Sandokan, ale už si opravdu nepamatuju, kde se nachází Mompracem a jestli by se k němu hodila třeba koncovka .இந்தியா. Ta kočka byla tutovka!

    PS pro Draga: Je :-) dostatečně nezisková organizace?

Comments are closed.