Názory na program AdSense – řekněte nám, co si myslíte

Google Adsnes LogoPřesně pod tímto nadpisem mi dnes dorazil email z adsense-surveys@google.com. Otázky byly celkem slušně zpracovány. Někdy na rozšiřující odpověď reagoval dotazník další otázkou. Zaujalo mě pár otázek.V dotazníku je zmíněná technická podpora a jak se o uživatele stará. Pokud vím, tak Google Adsense žádnou technickou podporu nemá. Tedy alespoň do těch pár set EUR, na které jsem dosáhl. Možná od tisíce EUR už je to jinak a každý kdo se na tuto pomyslnou metu dostane získá soukromou asistentku, která ráda zodpoví a bude řešit jakýkoliv problém. Tak jsem poctivě odpověděl, že o žádné podpoře vlastně ani nevím.

Z otázky o řešení problému jsem se dozvěděl i o adsense fóru. Bohužel česká varianta není, ale je tam AdWords. Anglickou variantu najdete zde, občas se tam najdou zajímavé informace. RSS kanál mám ve čtečce. Občas tam něco zajímavého probleskne a hned mám téma na článek.

Když už jsem tak poctivě vyplňoval dotazník musel jsem se zmínit o problémech s plátcovstvím DPH. Tato tématika není nikde na AdSense pořádně rozebrána. Nějaký jednoduchý tutorial, manuál anebo informační brožurka v češtině by se rozhodně hodila. Zvláště dnes, kdy se státu nedaří pořádně vybírat daně, je tento problém aktuálnější než kdykoliv předtím. Jistě pamatujete zátah na Aukro, který skončil naštěstí jen dodatečným dodaněním. U AdSense to v lepším případě skončí podobně.

Jestliže budete tento dotazník vyplňovat prosím zmiňte tuto problematika u poslední otázky. Přidejte i doporučení, ať si zavedou pobočku v ČR. Pokud jim to napíše dostatek lidí, třeba se i rozhoupou. Spíše ne, ale co mi víme? Možná jim už sklik šlape nenápadně na paty ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

23 Replies to “Názory na program AdSense – řekněte nám, co si myslíte”

  1. ani hranice 1tis EUR neznamená žádnou podporu, jen mail, že jste mezi jejich TOP klienty, ale co z toho. :)

    Podobný dotazník už byl cca před rokem, některé otázky stejné – zřejmě sledují vývoj :-D

  2. Moc nechápu co máš na mysli za problémy s DPH, uctuješ bez DPH myslim řadka 21 a jen musíš podat elektronické ohlášení přijatýc plateb ze zemí EU. Co je na hovno je to, že to je v intrastatu a pro české úřady dohledatelné a parovatelné s tímto ohlášením. Takže, ačkoli se obecně dost často Adsense nepřiznává, je třeba říci, že dohledat příjemce je velmi, velmi snadné a čeká to jen na befel a FÚ se do toho pustí, viz akce aukro, a to bylo proti tomu ješte o moc víc práce. Tady to mají v elektrice všechno na talíři, ale samo si počkají pár let, dobré každé penále, krom toho že vás oolí za to že případně nebudete plátce. Kdo má účet jetě z dob US je pro CZ FÚ neviditelný.
    Problém vidím v těch nedostupných informacích, to je pravda. Jaký přínos by měla pobočka v ČR, snad jen, že by příjemce nemusel být plátce …

  3. O DPH jsem také uvedl možná to k něčemu bude :XD

  4. Překonání 1tis EUR opravdu nevyvolá žádný rozdíl, já asi nedostal ani ten mail, že bych byl nějaký TOP klient (možná jde o překonání o 1tis EUR denně a ne měsíčně :)

    Rozhodně ale při problému s reklamou (umístění, chybou kódu se reklama ukáže kde nesmí, změna pravidel která k tobě neprobublá) nedojde k BAN účtu, pouze pozastavení reklamy na dané doméně a jde to vysvětlit, napravit a znovu nechat pustit. Akorát to nejde vyřešit rychle po telefonu, není vždy jasné co, že za pravidlo bylo porušeno a náprava tak je v řádu několika dnů místo hodin. Což už z hlediska výpadku příjmu nemusí být přijemné.

  5. Ten problém s plátcovstvím DPH by byl opravdu na místě. Věřím, že by to mnoha lidem ušetřilo spoustu starostí…

    Ale i tak je hezké, že se starají o názory svých “klientů” :) navíc u Googlu je bežné, že na tyto průzkumy aktivně reaguje a problémy “nezamete” jen pod koberec…

  6. Tak AdSense jsem měl měsíc, teď mi už několik týdnů v administraci svítí “Vaše žádost se stále ještě přezkoumává. Než bude účet plně schválen, uvidíte místo aktuálních…”. Takže názor aktuálně negativní. :-D

  7. Z osobní zkušenosti mohu říct, že už “jen” od pravidelného příjmu z jednoho webu 600 eur / měsíc vás kontaktují a přidělí vám “osobního asistenta”.

  8. Ten adsense mě štve, když to začínalo tak jsem tam měl houby a neštvalo mě to. Hlavně každej řikal že na to neni potřeba živnost v tý době. Teď posledních pár měsíců zpět když to vydělává tak se to bojim nechat vyplatit.

    Admine spíš napiš co a jak je potřeba aby to šlo dělat legálně. Respektive co je potřeba, živnost jsem v minulosti měl na PC servis ale to jsem pozastavil. Jaká živnost je potřeba na adsense? A jak se to daní. To napiš admine :)

  9. osobně jsem na webech zaměřených na návštěvníky z Čech vyměnil adsence hned jak mě strejda google donutil podepsat novou smlouvu s pobočkou v Irsku za sklik, už jen kvůli tomu, že se prostě nebudu v rámci své živnosti registrovat k DPH. ono totiž pokud člověk normálně podniká (nemá jen weby s asdence) nejde “jen” o vyplnění jednoho řádku v přiznání, já bych se stal plátcem dph i pro moje stávající dodavatele a to prostě nechci. Pokud to nevadí rád bych uvedl pár linků na web kde je téma daní a adsence dost rozumě popsané, třeba by to bylo i téma na nový článek že :-)

    http://www.jakpodnikat.cz/adsense-dph.php
    http://www.jakpodnikat.cz/souhrnne-hlaseni-dph.php
    http://www.jakpodnikat.cz/reklama-na-internetu-adsense.php

  10. Řešil tu někdo někdy problém s názvem firemního bankovního účtu?

    Majitel adsense účtu nesmí mít v sobě tečky. Takže je “Firma s r o”, jenže název bankovního účtu je “Firma s.r.o.”. Adsense odmítne odeslat platbu na tento účet protože se majitelé nerovnají.

    Řešil jste to někdo? Jak jste to vyřešili?

  11. Google pobočku v Praze má, tu irskou ale používají především kvůli vlastní daňové optimalizaci. Ohledně našeho plátcovství DPH tak asi nic nezmůžou, jedině můžou vytvořit politické tlaky na vládu ČR.

  12. Drago, máš pravdu že sKlik šlape AdSense na paty. Jak jsi někde psal o jednom formátu reklamy, který ti chybí – horizontální, text roztáhnutý po celém řádku, tak to už asi sKlik umí, ale možná taky jen pro VIP, protože já tu možnost v nastavení nemám.
    Tuším že na affilblog.cz se o tom psalo.

  13. Sheft: Tak ti nevím, tu hranici pravidelného příjmu přes 600 eur / měsíc z jednoho webu mám dlouhodobě a žádného “osobního asistenta” mě nepřidělili.

  14. Admin: Přečetl jsem první článek o cestě na FÚ a jestli to dobře chápu tak na tuhle registraci DPH nepotřebuju živnost? Jen zajdu na FU řrknu že mi z adsense poslali tolik a tolik a oni mi řeknou kam mam poslat peníze? :D Sory že se ptám takhle ale to jsem od tebe vyčet :)

    1. Tomáš: tak já už ŽL mám, tak jsem to neřešil. U nás jej asi budeš potřebovat. V zahraničí to někde půjde i bez něj, stačí ta registrace. O ŽL si zažádáš na živnostenském úřadě. V rámci volné živnosti můžeš mít všechny. Já mám reklamu a marketing + programování. Další jsem zatím neřešil.

  15. Děláme na AdSense měsíčně 1400 – 3000 Euro. Žádný osobní asistent atd. Podporu ve věci AdSense jsem řešil dříve s lidma z AdWords – jak někde někomu platíte – většinou se mu dá dopsat nbo dovolat… Kupodivu vyřešili lidi z AdWordsu i problém AdSensu ;-)

  16. Duben: A na jaký trh je zaměřený, resp. v jakém jazyce web máš? Mé zkušenosti jsou z webu v anglickém jazyce .. tak možná proto. Jiné vysvětlení mě nenapadá.

  17. To DPH je pěkná sviňárna a ještě větší sviňárna je, že hned u registrace vedle “přijímám podmínky” nesvítí tlustě a červeně “pro účast v programu adsense MUSÍTE být plátci DPH!” – neznalost zákona neomlouvá, ale Google by mohl své uživatele aspoň varovat.

    Mimochodem stejný problém má (zde inzerovaný) PostGenius – český web, česká registrace a teprve když rozkliknete smlouvu a kapánek odscrolujete, zjistíte, že vlastně podepisujete smlouvu s firmou sídlící v UK = nutnost plátce DPH!

  18. Ja som pocul, ze s tym asistentom je to tak, ze ked mate 20milionov impresii (reklamnych) za mesiac dlhodobo aspon pol roka. Az vtedy sa vam ozvu a pridelia osobneho asistenta a umoznia aj kopec inych veci a prizmuria aj oci pri dodrzani niektorych pravidiel..

  19. také jsem poctivě vyplnil, ale zabralo to víc času než jsem čekal, otázek hodně a rozhodování jestli 2 nebo 3 body… ale nemyslím si, že ne na podpoře/ nepodpoře něco změní.

  20. Dotaznik jsem vyplnil. Ale DPH jsem tam nezminil, jednak podnikam pomoci firmy registrovane mimo CR a proto mi nejake DPH nevadi. Druha vec, ze mi to vlastne vyhovuje, mene publiseru – vetsi ceny za proklik.

    to basti: o jake svinerne to mluvis? Google ani nikdo jiny prece neni povinnen upozornovat lidi ve stovkach zemi na povinnosti dane jejich lokalnimi zakony. Kdyz bych obchodoval s treba s tebou tak me taky moc nezajima co ti prikazuje cesky financak (a nebudu te na to upozornovat), zajima me totiz hlavne ten muj. Nejde o to ze ignoruji tve potreby, ale o to, ze nejsem schopen reagovat na legislativy x zemí.

Comments are closed.