Google plus pro všechny

Dneska jsem si všiml, že mi na černé liště na google přibyla v levém rohu položka +Vy. Okamžitě mě napadlo, že google ukončuje testování své sociální sítě a spouští ostrou verzi. Po třech měsících si tak může každý odzkoušet snad nejdiskutovanější službu současnosti.

Ať už budete Google plus používat, anebo ne je fajn si shrnout několik, alespoň podle mě, důležitých informací.

  • Google je konkurentem Facebooku. Poukazuje na jeho chyby a snaží se je uhrát ve svůj prospěch. Googlovská novinka v podobě kruhů přátel donutila Facebook se nad sebou zamyslet a trochu víc zapracovat nad soukromím uživatelů. Současný stav rozhodně není ideální a většině lidí se prostě míchají lidé dohromady. Pokud by jsem teď měl uvažovat o založení Facebooku, asi by jsem věnoval více pozornosti anonymitě. Podle mě jakékoliv osobní údaje anebo fotky na FB nepatří. Kdo mě zná je nepotřebuje vědět, kdo by je případně chtěl znát se mě zeptá. S tím souvisí i další problém.
  • Google vyžaduje reálné osobní informace.  Pokud budete lhát Google plus máte problém. Nemůžete využívat žádné z jeho služeb. Facebook je služba u které zrušení v podstatě nic neznamená. Google účet spojuje Google Analytics, Google Webmaster Tools, Adsense, Goole plus a mnoho dalších. Zrušení Google účtu je tak problém. Dále jestli se rozhodnete používat Google plus připravte se na to, že musíte dodržovat naprosto všechny zásady a podmínky užívaní. Takže žádné sympatizování s extrémisty v podnapilém stavu, anebo psaní výhružných zpráv. Obojí vás může stát Google účet.
  • Social Rank pro každého uživatele Google plus. Už dnes existuje v SEO pojem social rank. Je to posilování pozic konkrétní stránky, pokud se probírá na sociálních sítích. Čím více se o vás tweetuje, likuje anebo sharuje tím více se vaše  stránka stává zajímavou pro Google. G+1 do toho zasáhne pěkně oficiálně. Žádné neoficiální SEO žvásty. I v GWT najdete pod Metriky +1 položku Vliv na vyhledávání. Takže nahodit G+1 tlačítka a poprosit kamarády ať se jim to líbí. Trochu mi to připomíná klikací kluby na linkuj.cz, kdy se dvacet lidí dohodlo, že si navzájem budou vytahovat články na první stránku. Je dost možné, že se brzo dočkáme nabídek na webtrhu, webfair a webdeal (musím pro ně vymyslet nějaký název), kde nabízející poskytne pár set G+1 kliků.

To jsou tak nejdůležitější věci co mě teď napadli. Pokud máte další na co by se ohledně Google plus nemělo zapomínat tak je klidně postněte do diskuze. Klidně i odkaz na vaše články, anebo zajímavá témata na fórech. Díky.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

15 Replies to “Google plus pro všechny”

  1. Vadí mi, že je to omezený věkem, proč chtěl přicházet o uživatele? G+ mi rozhodně nestojí za novej účet na Google, Facebook (kterej stejně prakticky nevyužívam) mi nabízí víc. Ovšem musim přiznat, že mě hodně láká si založit novej účet speciálně pro Youtube.

  2. Nechápu proč to dali 18+, nebudu kvůli tomu zakládat nový účet s falešnými údaji -.-“

  3. Len by som doplnil, že ponuky na google+ kliknutia sa už bežne predávajú.
    Nedávno mi prišiel mail s ponukou. Cena bola riadne premrštená, 100 google+ stálo cca 300 USD.

  4. Predávanie Google+ klikov sa vo svete rozbehlo už naplno http://goo.gl/65kQ2, čiže ako je spomenuté v článku, je otázkou času kedy sa s ponukami roztrhne vrece aj tu.

  5. Nevyřeší bod 2 založení dalšího účtu? Mám u googlu dva propojený a každej používám na něco jinýho. Tak snad mi je kvůli nějaký kravině nezrušej oba :)

  6. Google+ a gmail su v podstatate oddelene. Ked chcem vymazat google+ ucet, tak sa pyta ci chcem iba g+ odstranit. Cize sa mi nezda, ze keby si nieco zo spomenutych porusil, tak ti zmazu cely gmail.

  7. Bol som online ked to spustili, chudaci, nejako to nezvladli a hadzalo to error code 500.

  8. Osobne sa veľmi teším na dobu, keď všetky sociálne siete typu Facebook, MySpace, či Google+ (čiastočne) budú prežitkom. Je to neuveriteľný zabijak času pre kvantá ľudí…

  9. Facebook je sice momentálně nejrozšířenější, ale všichni víme o Googlu jedno, Google je prostě precizní společnost, která dokáže velmi flexibilně reagovat na požadavky uživatelů. Za druhé má velké množství stoupenců, kteří určitě při dnešním ostrém spuštění skákali až ke stropu.

    Myslím, že Google nám se svou novou sociální sítí ještě ukáže, čeho všeho je schopen.

    Mimo jiné jsem o tom před nedávnem napsal článek:
    http://www.propagacenainternetu.cz/google-plus-dalsi-socialni-sit

    Nyní jen záleží, jak se ke své konkurenci postaví Facebook… A co čeká běžné uživatele – konkurence vždy přináší největší benefity pro spotřebitele, že? Takže myslím, že můžeme očekávat jen rostoucí kvalitu služeb :)

  10. Musim uznat je google+ je pekny system, ale jelikoz nevyuzivam zadne socialni site mimo twitter tak je uz ten pro mne prezitkem. Do budocna bych rekl ze tyto site budou pusobit spise jako komunikacni nastroje – nahradi icq, skype apod. Spise me zarazi fakt ze facebook mel za posledni kvartal zisk miliardu. Se social rankem souhlasim, je to dulezita vec, ktera do budocna jeste dost zneprijemni vsem tvurcum webu praci:)

  11. imho při porušení pravidel dojde jen ke zrušení google+..

    když porušíš podmínky adsense, tak ti taky nezablogujou google reader ne

  12. Pokud chceš název pro trojku webtrh+webdeal+webfair co třeba tripple W? Nebo TripW či něco podobného. Třeba velkým bankám na našem trhu se občas říká “svatá trojice” (Česká spořitelna, Československá obchodní banka a Komerční banka). S diskusními fóry je to podobné.

  13. Ahoj,
    jak jste na tom s testováním vlivu tlačítka G+ na svých webech/projektech? Na několika svých projektech jsem ho zkoušel a jeho vliv je někdy masakrální. Na jednom začínajícím projektu, který nemá vůbec žádné ranky a téměř žádné zaindexované stránky, na jedno nepříliš konkurenční spojení (cca 6000 stránek) jsem byl na 60. místě. Po přidání tlačítka G+ a jednoho jediného prokliku jsem se dostal na první stránku, na místo 7.! Podobné zkušenosti mám i z jiných projektů, tam ale efekt není až tak znatelný. Google sice na svých stránkách píše, že bude G+ přikládat váhu, ale až takovou…?

Comments are closed.