SEO zasáhlo i Twitter 2

TwitterUž je to nějaký ten pátek, co jsem si založil profil na Twitter. Bylo to jedno z nejlepších rozhodnutí vůbec. Twitter je úžasný zdroj nejen návštěvníků ale i aktuálních informací. Postupem času člověk začne experimentovat, anebo zkoušet různé šílenosti, které mu někdo poradí.

Zrovna včera jsem dostal tip zkusit si do profilu dát k jednotlivým položkám # (dvojkřížek). Prostě jak v profilu vyplňujete bio tak tam u některých podstatných jmen použít #. Za pár minut je Twitter promění ve fráze přes které lze hledat.

Nevím sice jestli je to k něčemu dobré, ale rozhodně jsem se pustil do testování co všechno je schopný Twitter v profilu povolit.

  • URL v profilu – to jsem samozřejmě vyzkoušel jako první. A překvapení se tentokrát konalo. Do svého profilu můžete normálně a bez problému nacpat adresu třeba svého projektu na kterém zrovna děláte. Pokud někdo klikne na váš profil adresa tam nebude jen jako řetězec textu, ale opravdová regulérní klikatelná URL se vším všudy. Tedy až na to nofollow.
  • Odkaz na další profil – když do svého profilu zadáte třeba @404m_com, tak se po pár minutách promění v odkaz na můj profil. Ideální pokud má někdo rozdvojenou osobnost s Twitter účtem pro každou zvlášť. Popravdě jsem zatím nepřišel na nějaké zvláštní využití. Ale je dobré vědět že to jde.

Vypadá to, že se profil účtu chová přesně jako běžný tweet. Pokud tedy Twitter přidá nějakou novou funkci, bude se zřejmě dát využít i do vašeho profilu.

Další počtení


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “SEO zasáhlo i Twitter 2”

  1. Twitter jsem také před nedávnem zkusil. A v googlu se zobrazuje na předních pozicích na slovo “Neutrion s.r.o.” (jediný odkaz je na blog.neutrion.cz)

  2. Proč využívat twitter? Je to v podastatě na postování krátkých zpráv a neřekl bych že pro česko to zrovna k něčemu je. Dyť to samý jde dělat na FB s veřejným profilem nebo FB stránkou.

    1. Tomáš: Facebook je na tlachání Twitter je na šíření zpráv. To nepoznáš dokud nezkusíš.
      15 z 32 článků za minulí měsíc bylo napsáno na základě zpráv na Twittru (ať jako inspirace, anebo překlad z angličtiny)
      7,71 % srpnové návštěvnosti bylo z Twittru.

      Z twittru účtu jde vhodným mixem utvořit neuvěřitelný informační kanál. Něco jako mix desítek ne li stovek RSS, které za tebe ještě lidé sami protřídí a vyberou to nejlepší.

  3. twitter je skvela vec, pro spoustu zahranicnich webmasteru je bezne ze vytvori k novemu webu hned twitter ucet a nahodi RSS feed, novy content je pak indexovany prakticky okamzite. U nas to jeste neni tak popularni, pripadam si s twitter marketingem docela osamocene :)

  4. Doufám, že dělat z Twitteru RSS čtečku ani populární nebude, tomu se ani nedá říkat twitter marketing >< Upozornit na nové články ano, ale dá se to dělat i elegantně.

    @Drago: Podělíš se s náma, kolik z těch skoro 8% přišlo z profilové stránky na Twitteru? (twitter.com/404m_com)

    1. Robert: ju se přiznám, že nevím jak to zjistit. V GA mám pár procent Twitter, který odkáže na // a zbytek na t.co.

  5. Já to našel pod Zdroje návštěvnosti > Odkazující stránky > twitter.com. Tam se mi pak zobrazily relativní cesty (/, /username, /UserName)

    Je možný, že z profilové stránky nepřišel nikdo. Já našel pár jednotek, když jsem zadal delší období. Celkově je ale ten vzorek tak malý, že se z toho nedá vyvodit vůbec nic :)

  6. to manasekp: A čte ti někdo ten twitter, nebo ho využíváš jen jako další kanál na idexování webu?

Comments are closed.