Pyžamové podnikání I – skrytá hrozba

Sith Lord of Black Hat SEOTak po dlouhé době to vypadá, že se zase budeme mít čím bavit. Hned dva blogeři se pustili do osvěty zaměřené na pyžamové podnikání. Což je takový druh podnikání, který můžete klidně provozovat v pyžamu, aniž by to někomu přišlo divné. Jen podotýkám, že se nejedná o speciální masáže ani nic podobného. Možná bude lepší držet se zaběhnutého pojmu online podnikání v malém.

Po nudné úvodu zpět k myšlence. Petr Jeník nedávno rozjel na svém bulvárně laděném blogu seriál o tvorbě MFA/minisite Úspěšné MFA krok za krokem – díl 1. – způsob monetizace, téma, doména. Zatím to vypadá, celkem nadějně. Uvidíme jak moc know how vyzradí. Jen bych měl k článku menší poznámku. Pokud se rozhodnete jít do MFA a “zaparazitovat” si na značkách výrobků anebo firem, místo domény obsahující dané slovo (viz. v článku kotle-dakon.cz) si pořiďte neutrální doménu, třeba levne-kotle.tld  a značky dejte jako subdomény. Obsah na samotné doméně se může tvářit jako porovnání, anebo rozcestník. Opravdu to není sranda. Když tu frčela MFAčková horečka, tak mi psali kluci co mají dělat, když jim jim jedna společnost co prodává příslušenství na zahradu, napsala ať obsah stáhnou jinak bude problém. Chce si to tady trochu krýt záda. MFAčka se blbě “okecávají” , proto mám radši minisite (víc obsahu, spousta interních odkazů na vysvětlivky atd.)  Vím, že je to sporná záležitost, ale většina lidí nestojí o problémy. V každém případě na další díly se těším. Zájem o minisite u mě nějak opadl, ale třeba si zase nějaký set deseti udělám.

Další kdo nás bude učit vydělávat peníze je Vembl, provozovatel portálů gamelicker.com a bývalého systému directoglobal.cz. Na rozdíl od Petra chce zjistit zdali lze pyžamovým podnikáním  vydělat 50K CZK měsíčně. Nástin jak to bude fungovat najdete na jeho blogu 50 tisíc měsíčně z online podnikání (1). Na rozdíl od Petra jsem tady celkem dost skeptický. Většina portálových projektů jakmile začne růst tak se na ně začnou nabalovat náklady. Ale dost skepticizmu, tady nepůjde o náklady, kde se dají prodělat i ponožky. Půjde jen o investice do tisíce korun a spousta času.

Oba projekty budu sledovat. Minimálně za tu srandu to bude stát. Podle mě se ale nebudeme jen bavit, ale dozvíme se i nějaké zákulisní informace a know how. Prostě oba přidat do čtečky a twittru a jedem :)

[poll id=”138″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

18 Replies to “Pyžamové podnikání I – skrytá hrozba”

  1. Jen další snaha o pozornost. Bude to stejný fail jako třeba stovkazarok.cz. Každý kdo takhle vyzrazuje svoje know-how ze sebe jen dělá vábničku pro kopírovače ;-).

  2. U mě jde opravdu o upoutání pozornosti – o to vlastně jde každému blogerovi :D
    A celkem to funguje. První díl seriálu zaznamenal už téměř 1500 zhlédnutí.
    Já vím, že seriál dokončím. Čekají mě asi ještě 2 díly a to “zásady tvorby webu” a pak “linkbuilding” – no a za čas nějaké to shrnutí výsledků.
    Vemblův seriál budu sledovat ale trochu se bojím, že až upadne to původní nadšení tak seriál zabalí. Doufám že to tak nebude a vydrží u něj, ale popravdě, příliš tomu nevěřím.
    No snad se pletu.

  3. Petr možná nějaké malé know-how prozradí, ne dost na to aby nahrál kopírovačům, ale dost na to aby získal popularitu a zpětné odkazy. Možná při čtení mezi řádky nějaká zajímavá informace bude.

    U Vembla to nevidím, už jednou asi rok zpátky rozjel články “udělám herní web s pasivním příjmem 100k”, po 2 nebo 3 článcích přestal psát a herní web co budoval se mu pořádně nerozjel dodneška. Dřív mu weby šly, protože parazitováním na supehrách získával levně velkou návštěvnost kde kdo. Ale bez toho mu to moc nejde. Bohužel mu většina online podnikání z mého pohledu nefunguje, ale pořád se snaží prorazit hlavou zeď a navázat na ty herní weby co měl dřív. Podle mého by udělal líp kdyby se věnoval překladatelství kterému dobře rozumí a v kterém umí chodit, než se snažit o něco co mu hodně nejde. Je to ale zajímavý zdroj inspirace “jak to nedělat”.

  4. Ke dpojde do tuheho a vazne sa nieco podari, ani jeden z nich sa tym chvalit nebude … ak ano, tak to skonci ako kedo som sa ja snazil predat za pol mega SKK par pujckovych MFA … zabil som cely trh s CZ MFA pujckami :D

  5. kakabusí král: ak kopírujú od iných, nemôžu kopírovať od teba. A treba sa pozrieť pravde do očí, zarobiť si na MFA stovku za rok (trojciferné číslo) nie je absolútne žiaden problém. Ani za mesiac.

    Robiť stovku tisíc za rok na niečom ako MFA vyžaduje cvičenú opicu (nie je konkurencia) alebo aspoň trocha rozmýšľajúceho človeka (ten by to robil aj bez Jeníka).

    (tie stovky sú celkom prirodzene v €. Ak niekto rozmýšľa v Kč, potom je buď študent alebo by sa mohol rozpísať o svojom spôsobe života. Alternatívne cesty ma majú svoje čaro ;)

    Ale to je len moje IMHO. Niekto to môže vidieť inak.

  6. No, jsem zvědav, jak jim to půjde, třeba se přiučím něco nového.

  7. 50k měsíčně z online podnikání by se mi také líbilo, není to nemožné, ale mám problém se svojí leností :(

  8. Neříkám, že píšu o něčem extra jiném, ale proč lidem lhát a něco si namlouvat :-).

  9. Osobně si myslím, že Petr ty svoje kotle dotáhne do úspěšného konce. Jestli jej nakonec nepřeválcuje konkurence je věc druhá. Nicméně v jeho připadě půjde spís o trošku kontroverzní propagaci vlastního blogu, čehož bezpochyby dosáhne.

    V případě Vembla bych si na úspěch až tak nevsadil. Letenky jsou přece jenom top obor a konkurence je převeliká.

  10. To duben: Ale no tak, teď nevím jak to myslíš. Je dost možný, že to chápu správně a ty chceš aby to vembl dodělal. To palec nahoru, dobrý povzbuzení! Anebo tomu nevěříš…ale ne, intuice má je správná, a ač máš třeba špatný zkušenosti s direktem, tak sám v sobě chceš, aby to vembl ukázal a chceš ho jen stimulovat. Kluci, obou si nesmírně vážím, někdy stačí i náznak a kdo chce, chytne se. Některý projekty holt nevyjdou, ale nikomu se vše nepodařilo hned. I Ahyde musel protočit pár meaga ve svých super burzovních věcech. Někdo to štěstí sice nemá, že by ho pár mega nebolelo/nezadlužilo, ale vesměs si myslím, že vembl to nějak dotáhl/dotáhne a já si jeho seriál how make it rád projdu :-)

  11. Hehe, tak to jsem sám zvědavý jak tohle dopadne. Palce držím oběma :)

  12. Olda: Já se zvědavostí, tak to zkouším pro porovnání, abych věděla, zda Petr kecá moc nebo jen trošku. Zatím výdělek 3,30/web/den

    detronizovaný kr�: Není to v eurech, samozřejmě, ale v Kč. Kolik webů potřebuje opice na jeden banán denně?

  13. Duben: Standa se už asi bojí, že afroditu shodím z piedestalu :). Poté co jsem si schrupnul na cwapě a děláme přes 2 tisíce lidí denně bez parazitování na superhry, apod. :) je to dobrý další mezník. Neboj – dočkáš se :). Pokud si dobře vzpomínám, tak jsem kdysi od tebe odkoukal taktiku parazitování ve stylu (online hry, www,cz – superhry, www,cz), která jeden čas fungovala úplně úžasně. :D

    Takže pokud je 2 – 3 tisíce lidí denně neúspěch, tak se to asi ještě nerozjelo, no :D

    Jen tak na okraj – onlinehryzdarma.cz jsem při stejné návštěvnosti střelil před pár lety za částku 150 tisíc a to jen kvůli tomu, že to mělo ban na Seznamu díky “přeoptimalizování”.

    Superhryzadarmo jsem následně bouchnul za 220 tisíc při návštěvnosti kolem 4 tisíc lidí denně a mephix jsem prodal za 90 tisíc při návštěvnosti kolem 1 500 lidí denně.

    Jak superhryzadarmo tak onlinehryzdarma jsou dnes výdělečné weby, které stále těží ze základu, který jsme jim vybudovali a vydělávají slušné prachy novému majiteli.

    Mephix nechal bohužel nový majitel chcípnout, takže je v propadlišti dějin.

    Pokud jde o letenky, tak je to sice konkurenční oblast, ale už jednou jsem s jedním úplně ubohým webem dělal 2 litry měsíčně pasivního příjmu. Takže prostor tady stále je.

    Ale jinak Stando nic ve zlém. Neúspěch k životu patří a Directo jsem si vyžral a vyžírám dodnes.

  14. Michale já to beru v pohodě a už vůbec ne ve zlém :). Spíš mi přišlo, že bys s menším úsilím uměl vydělávat víc jinak. Byla to taková dobře míněná rada.

    AfroDitu těžko schodit s piedestalu, když ji na žádný nestavím. Ale netušil jsem, že moje weby jsou pro tebe takové mezníky úspěšnosti :).

    2-3 tisíce lidí úspěch je, ale u CZ webu, ty máš multijazyčný, tam bych bral za úspěch návštěvnost od 10k nahoru. Weby jsi prodal za pěkné peníze ve vhodnou chvíli, nemyslím, že teď by se ti to povedlo stejně, ale možná se pletu (v tom případě mám několika milionové portfolio webů).

    Na Directo jsem nenarážel, tam jsi si to vyžral a i přesto jsi se pořád snažil dostát svým závazkům, takže za to máš u mě vždycky palec nahoru.

  15. Duben: V pohodě Stando, možná jsem reagoval zbytečně trochu útočněji. Vybral jsem si tvé weby jako mezníky v návštěvnosti, abych měl před sebou nějaký ten cíl :). Máš pravdu v tom, že je to těžké. Dělat linkbuilding a propagaci v ČR není až takový problém, ale v zahraničí je to hodně drahé a mnohem složitější a to i když se zaměřuješ na longtail klíčová slova. Ale pořád věřím tomu, že těch 100 tisíc lidí denně dáme, jen to nebude trvat rok – dva, ale spíše více. Je na tom prostě ještě hodně práce. Přestal jsem o těch herních webech psát proto, že by to nebylo moc zajímavé – v podstatě se tam návštěvníci získávají stále stejnými cestami a nic nového se na tom moc nedá vymyslet.

    Překladatelství mě sice ještě stále živí, ale problém je v tom, že je to obor, který nemá dle mého názoru do budoucna moc velkou perspektivu a nedá se na tom vydělat moc zajímavé peníze. Jde se s tím dobře a slušně uživit, ale na zbohatnutí to není.

    Mám před sebou mnohem větší a vzdálenější cíl, který se snažím si postupně a pomalu plnit a všechno ostatní slouží jenom jako “prostředek k tomu, abych si vydělal na živobytí” pro sebe a pro rodinu.

    Měj se hezky a snad už se v návštěvnosti brzy nad tvůj web dostanu :).

  16. Je zajímavé vidět jak se k nám dostává trend blogu ve stylu Making money online. Ve světě to frčí léta,zatímco u nás to bylo synonynum pro různé klikačky a jiné podvody. Jsem rád, že se to konečně mění a lidi se nebojí o těhle tématech psát. Zárověň poslední dobou sleduji explosi blogů na téma starupů. Hezký souhr odkazů na svém blogu má Nosi.

Comments are closed.