Yahoo! pokrylo pět největších států EU

Partnerství s Microsoft Bingem zřejmě Yahoo! náramně svědčí. Během posledních týdnů vyhledávač Yahoo! napojený na algoritmus a databáze bingu pokryl pět nejdůležitějších zemí Evropy. Obyvatelé Anglie, Německa, Francie, Španělska a Itálie můžou naplno využívat nový vyhledávač, který jím poskytne kvalitní výsledky. K pěti evropským se přidala ještě Indie. Česká Republika se zatím musí spokojit s výsledky nevalné kvality. Ono se nejedná ani tak o expanzi jako spíše o migraci na nový systém (Yahoo! + Bing).

Bing a Yahoo! si nevedou vůbec špatně. A tím nemyslím jen podíl na trhu. Před pár měsíci jsem v článku Vyhledávání není jen o vyhledávačích zmínil i kvalitu vyhledávání, kdy podle odborníků z Hitwise je šance, že kliknete na relevantní výsledek s kterým budete spokojení u Bingu 81,14%, Yahoo! 80,32% a Google 65,91%. Prostě trh se mění a přístup k vyhledávání může být různý. Například u nás existují lidé, kteří jsou daleko spokojenější s výsledky Seznamu, než Google. Škoda, že si u nás nemůžeme kvalitu Bingu anebo Yahoo! vyzkoušet. Bylo by to určitě zajímavé srovnání.

Yahoo! platí Microsoftu za využívání Bingu 12% z reklamy, která se zobrazuje při jejich vyhledávání. Což je rozhodně zajímavé pro obě strany. Navíc plánuje Yahoo! expanzi/migraci do dalších zemí. Na řadě je Argentina, Chile, Kolumbie, Nový Zéland, Peru a Venezuela.

Jakmile bude zaveden bing algoritmus do nejdůležitějších zemí, kde Yahoo! jede (mluví se celkem o sedmnácti), hodlá naprosto vypnout svůj vlastní algoritmus, který zde stále funguje. Což určitě ulehčí nákladům celé společnosti. Například nebude už více potřeba řešit podporu pro webmástry atd. Buď to úplně zruší, anebo přesunou na bedra MS.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Yahoo! pokrylo pět největších států EU”

  1. No Yahoo & Microsoft vidia, že Googlu sa darí vo veľa smeroch a nechcú to nechať len tak a snažia sa dohnať google kde sa dá. Bolo by naozaj zaujímavé sledovať relevantnosť výsledkov v Česku alebo na Slovensku. Avšak nemyslím, že v najbližších rokoch si ukrojí Yahoo & Microsoft nejaké veľké % z podielu Google. Výsledky google sú pre veľkú väčšinu ľudí dostačujúce a migrovať niekde kde budú mať o kúsok vyššiu relevanciu myslím veľa ľudí nebude. Sám by som si však prial, aby sa Microsoftu a Yahoo podarilo ukrojiť si časť trhu…Aj na Slovensku napríklad(ak sa niekedy rozhodnú migrovať aj sem), aby tu nemal takú prevahu práve Google.

  2. Ale, ale, co to nevidim, ze by konecne konkurencia pre garazovu firmu (citaj Google)?

    Ja myslim, ze ziaden trend na internete nie je vecny, napr. u nas na Slovensku ludia chodili najprv na Pokec (ktore je na upadku) a presedlali na FB (ktory je uz tiez na upadku), pytam sa co bude dalej? Google plus? Ale ten tu tiez nebude vecne, a nahradi ho nieco nove..

    Mozem povedat, ze sa tesim na ten den, ked mi ludia nepovedia ,,vygoogli,, si to, ale nejake ine magicke slovo, napr. ,,vybinguj,, si to :D

    Asi som zasiel dost OT, ale mozem povedat, ze mna tato sprava tesi, mame aj nejake grafy o podiele vyhladavacov v Europe?

    @Drago: tu by sa zisla anketka v suvislosti s nazvom pre novy vyhladavac – myslis, ze to bude nejaka kombinacia slov Yahoo! a Bing alebo to nechaju na Bing? Alebo vznikne nejaky nezavisly nazov?

    Diky za clanok, a ako som povedal, nikto a nic tu nebude vecne :)

  3. Admine nebo někdo kdo ví. Jse nějak schovat WHOIS respektive kontakt ve whois na CZ doménách pro veřejnost? Díky.

    1. Tomáš: legálně to nejde. Vím, že to dělal SWORP. Zkus se zeptat u nich.

  4. Gondal: jen proto, že má Google takovou velkou převahu, chceš, aby si ostatní ukrojili taky podíl? imho scestné :/

  5. Martin: Konkurenciu je treba podľa môjho názoru skoro všade. Konkurenčné prostredie umožňuje veci, ktoré by tu neboli keby tu tá konkurencia nebola. Konkurenčný boj je pre spotrebiteľov(v tomto prípade užívateľov) určite prínosný. Taktiež keď ti google nejak penalizuje stránku a hodí ju o niekoľko stránok dozadu na iný alternatívny príjem návštevnosti z vyhľadávačov môžeš zabudnúť. Momentálne sa mi dosť páči situácia v Česku kde má Seznam a Google pekné podiely. A keď sa googlu nepáči nejaký web, na Sezname to môže byť úplne inak.

  6. Tomáš: No, můžeš si na subregu vytvořit nesmyslný kontakt s nějakou emailovou adresou pepe@seznam.cz a fugnuješ také anonymně.. nemusíš nic skrývat. Ale aby jsi pak o takovou doménu nepřišel, když ji vlastní vymyšlená ososba

  7. Mas to chybne. Yahoo nic nepokrylo, ale vzdalo. To je docela rozdil. Nekonec bude vsechny zeme delat Bing. Yahoo zjistilo, ze uz nema sanci.

  8. Brozman: nový vyhledávač se bude jmenovat Bing!-Yaúúú! Prostě akce-reakce.

    Gondal: naprosto souhlasím. Konkurence vyhledávačů by přispěla k lepší diverzifikaci návštěvnosti. Ale vzhledem k tomu, že za posledních 31 dní mi z Bingu a Yahoo! na mé weby dohromady přišlo 0,007% návštěvníků, tak to asi není ještě ta správná diverzifikace.
    Jinak na frázi, která mě nejdřív napadla: “svatební oznámení”, mi to připadá, že výsledky jsou poskládány dle klíčových slov v doméně. Relevantnost jak…

    Drago: jaký máš podíl vyhledávačů na nečeských webech?

    Kdyby se od Čech neodtrhlo Slovensko, mohli jsme být šestí v Yahoo! pořadí. Teď jsem se na Litvě od borce, co studuje v Praze doslechla, že se bude oddělovat i Morava. Takže nakonec se u nás v Markrabství Moravském zase budeme muset spokojit jenom s Googlem, když Seznam zůstane jen v Království Českém. A budeme tiše doufat v příchod YaBihoo? hlodajíce ve vyhledávání…

    1. Lydie: bouhžel nemám dostatečný vzorek, aby to za něco stálo. Všechno anglické parkuju.

Comments are closed.