Co všechno se na dAukce nepodařilo prodat?

Trochu jsem si pohrál s Doménovým rejstříkem, který obsahuje záznamy velké většiny prodejů na dAukce. V podstatě je to databázová forma přehledů, které zde můžete najít vždy v neděli. Ke každé doméně ukládám vždy i NIC ID majitele, aby jsem mohl sledovat jestli se doména opravdu prodala. Prostě po pár týdnech robot kontroluje jestli se NIC ID opravdu změnilo. Když už jsem byl u toho přidal jsem ještě funkci na zaznamenávání změn nameserverů, prodloužení registrace atd. Ve výsledku tak je možné sledovat, jaká aktivita na doméně proběhla. Ukládá se ale jen 0 a 1, tedy že došlo k změně, ale ne už co se změnilo na co. Nedá se tak zjistit předchozí majitel, anebo z kterého hostingu odešlo nejvíc lidí. Doménový rejstřík konec konců není na šmírování, ale jen sledování změn.

Ale teď k té změně. Vzhledem k tomu, že musím ukládat NIC ID majitele, tak je možné zjistit kolik z domén, které se dražily zůstalo dAukci. Sice jsem neaktualizoval data víc jak měsíc, ale mělo by to být něco přes 200. Bouhžel aktualizace je poměrně zdlouhaví proces, takže dříve než za další proces asi nebude.

V doménovém rejstříku jsou jen domény prodané na dAukci u kterých sleduji pohyb (kolik se toho prodalo a prodloužilo).

Poznámka:  Je tam cca 4500 domén a k nim jen NIC ID, status, datum registrace, expirace a nsset. Kompletní záznamy whois opravdu nemám :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Co všechno se na dAukce nepodařilo prodat?”

  1. Hmmm…to Milan: Předběhl jsi mě…takže další sociální síť? No nevím, zda je tu na tto misto…sice jsou/byli Lide, Spolužáci…to vše fachalo velmi dobře do nástupu FB…ale ted myslím jsou všichni právě na FB a měnit to nebudou…leda, že by jim seznam platil.

Comments are closed.